Büszke vagyok, amikor egy diákom kiáll magáért

2019. szeptember 17. 20:53

Az egyik oldalon diákok vegzálásáról, a másik oldalon diákok politikai célra történő felhasználásáról szól a fáma ugyanannak a történetnek a kapcsán. Használják őket erre vagy arra a célra. Megint. Diákokat vonunk be. Gusztustalan ez az eszköz, az már biztos.

2019. szeptember 17. 20:53
Balatoni József
Facebook

„Napok óta hangos a sajtó. Az egyik oldalon diákok vegzálásáról, a másik oldalon diákok politikai célra történő felhasználásáról szól a fáma ugyanannak a történetnek a kapcsán. Használják őket erre vagy arra a célra. Megint. Diákokat vonunk be. Gusztustalan ez az eszköz, az már biztos. Pedig nem kellene. De büszke is vagyok. Mert a diákok beleálltak a helyzetbe, kiálltak a véleményük, a társuk mellett. Mert képzeljétek el kedves okos felnőttek, van nekik véleményük, gondolataik, határozott álláspontjuk egy-egy téma kapcsán. Ami a sajátjuk, vallják és tartják. Ez pedig egyik oldalon sem hangzik el. Nem hangzik el, hogy attól mert valaki diák, ne adja Isten kiskorú, attól még lehet, van, sőt, kell hogy véleménye legyen. Hisz jó esetben ezt tanítjuk neki: tanítjuk, hogy önállóan gondolkodjon, merje azt felvállalni, tudjon kiállni mellette, el tudja mondani, fel tudja vállalni. Én büszke vagyok amikor egy diákom kiáll magáért. Mert akkor elértünk valamit a tanítás közben. Elértük azt, amit el kellene érnünk. Volt valaki őszintén büszke? Leült vele beszélgetni, megkérdezni a véleményét, meghallgatni a gondolatait!? Hát, nem. Egyik oldal sem.

Akkor milyen példát is mutatunk ezzel? Az egyikkel azt, ha vállalod a véleményed akkor rádszállunk, meghurcolunk, megbüntetünk. A másikkal azt, hogy a véleményed miatt politikai célra használunk, példálózunk veled, ha akarod, ha nem. Egyik sem jó. Hisz mindegyik más, mint ami az eredeti cél. Ezzel csak azt érjük el, hogy majd tényleg nem mernek véleményt formálni, mert azt látják, csak rosszul jöhetnek ki belőle. Pedig ők csak gondolkodnak. Igen, bármennyire is hihetetlen, akkor is van gondolatuk, amikor nem mondják meg nekik, mit gondoljanak. Sőt, akkor van igazán!
Nah, ez dühít valójában a sztoriban!

Tudom, semmi sem drága, ha politikáról van szó. Senkinek sem az.
Ezen kellene igazán elgondolkodni, megérteni, oldaltól, pártállástól függetlenül...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jucidom
2019. szeptember 18. 15:46
Akkor is büszke lenne vajon, ha elébe állna a tanítvány és azt mondaná, hogy teljes mértékben elégedett a Fidesszel és a tanár úr sugalmazásait nem értékeli?
Karbantartó9
2019. szeptember 18. 07:19
Egy diák a világ dolgainak kb tizedét ismeri! Őket befolyásolni, felhergelni, hogy ugye akartok kevesebbet tanulni, kevesebb leckét írni, az olyan legalja a poltikának, amitől mindenképpen meg kell óvni gyermekeinket! A balliberális gazemberek a gyerekeket használják fel mocskos politikai céjaik elérése érdekében, ez az oktató ehhez asszisztál, ezért el kellene tiltani, ne foglalkozhasson gyerekekkel, sajnálom azokat akiket ez a tetű oktat!
Teknős
2019. szeptember 18. 07:04
3 éves volt a nagy fiam, amikor ebéd után kezembe vettem a reklámújságot ezzel a mondattal, hogy - na nézzük meg, kire szavazunk- és akkor megszólalt a kisfiam: "El sem megyünk szavazni, mert ez mind gazember..." Kérdeztem tőle, hogy kitől hallottad ezt és kiderült, hogy a házunk előtt beszélgetett az utcán két néni. Rögtön levontam a tanulságot. Ha én nem vezetem a gyerekemet, majd vezeti más. Más gondolatait fogják hordozni, más céljait fogják megvalósítani. Egy kiskorú, egy fiatal sem a saját érdekeit visszhangozza, hanem valakiét, akit követendő példának tekint. És ezt a mocskos liberális bűnbanda tudja és alkalmazza is. Ezért kell nekik érzékenyíteni. Nekünk meg ezért kell vigyáznunk a gyerekeinkre. Mindenki, ( beleértve ebbe a Fideszt is) aki eléri, a saját befolyása alá vonja a gyerekeinket. A gyerek előtt pedig hitelesnek kell lenni. Ha hazudsz neki, akkor nem neked fog rád hallgatni. Ezért mocsokság az iskolás sztrájk! És nem kiállás.
westend
2019. szeptember 18. 06:58
inkább akkor legyél büszke rájuk, ha eredményt érnek el akár a tanulásban, akár sportban, stb. Mert az felkészülés és teljesítmény eredménye, ami elismerést érdemel, joggal. Politikai hecckampányban részt venni nem teljesítmény, nem érdem. Nagyblankából egy is sok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik