Megjöttünk!

2019. szeptember 16. 11:03

Donáth Anna
Facebook
Vége van annak az időszaknak, amikor a Fidesz mást mondhatott odakint, és mást itthon.

„A magyar kormány gyáva elzárkózása miatt nem hívták meg az Európai Parlament képviselőjét az EU Tanácsa előtt zajló jogállamisággal kapcsolatos meghallgatásra. Nem fogom hagyni, hogy a Fidesz eltitkolhassa, hogy miként próbál kibújni a felelősség alól, milyen hazugságokkal érkezik Brüsszelbe!

A finn elnökség kezdeményezésére ma hallgatják meg a magyar kormányt a 7-es cikkely alapján indult jogállami eljárás kapcsán az Általános Ügyek Tanácsában. De a meghallgatás már rosszul kezdődik: noha az Európai Parlament kezdeményezte az eljárást az úgynevezett Sargentini-jelentés elfogadásával, az Európai Parlament képviselőjét a finn elnökség eredeti szándékától eltérően végül mégsem hívták meg a meghallgatásra, állítólag a magyar kormány tiltakozására.

Az Európai Parlament elnöke, David Sassoli elfogadhatatlannak nevezte a Parlament kihagyását a procedúrából. Véleményével az összes európai parlamenti frakció egyetért.

Orbán Viktor politikája arra épül, hogy hazudik Magyarországról Brüsszelben, Strasbourgban, az európai képviselők és tisztségviselők előtt, és hazudik az Európai Unióról Magyarországon, az óriásplakátokon. Most is hazudni akarnak a tanácsi meghallgatáson. Zárt ajtók mögött, gyáván. Ezt akadályozzuk meg a nyilvánosság erejével, folytatva azt a munkát, amellyel elejét vettük, hogy a fideszes bizottsági jelölteket szó nélkül, valami rossz »szokásjog« miatt megválasszák. Jogunk van tudni, hogy valójában mi történik a Tanácsban, ugyanis ez minden európai polgárt – különösen a magyarokat – érintő közügy. Vége van annak az időszaknak, amikor a Fidesz mást mondhatott odakint, és mást itthon. Megjöttünk!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 142 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Momentum és az úgynevezett európai demokraták ellenzéki politikája arra épül, hogy hazudik Magyarországról Brüsszelben, Strasbourgban, az európai képviselők és tisztségviselők előtt.

Válaszok:
pollip | 2019. szeptember 16. 13:00

Sargentini-jelentés, no hiszen. Igazából senkit nem érdekel, hogy ti min vitatkoztok ott kint, Brüsszelben.

Ezeknek Magyarorszag semmi, Orban a minden, ot fojtanak meg egy kanal vizben.
A kommerek elkenyeztetett kicsi gyerekei - mindennek ugy kell lennie, ahogyan ok akarjak, mert az apa, mert a nagypapa ... volt valaki. Egy utolso kommer, az.

Hogy mennétek oda, ahová valók vagytok, de minél előbb!

Jó lesz hazajönni? Az ország nem barátaitok és üzletfeleitek kicsiny köre.

Már az induláskor hazudtak. Azt mondták, nem állnak össze senkivel mert az összes párt ellen vannak. Aztán osszefekudtek a komplett ellenzékkel.

Vegyél vissza. Ne személyeskedő, én sem teszem.
Értem, hogy reményvesztettek vagytok és ezért dől belőle TEK az agresszió, a jozonsegesseg, a lelki durvaság. Abban reménykedem, hogy itt név nélkül küldtek a frusztráltsagotokat és otthon megfelelően viselkedtek.

Ilyen gyenge az EU-s tudósítási rendszere, hogy csak rátok kellett ezzel várni? Miféle sóhivatal foglalkoztat titeket?

Éppen fordítva van: a Momentum állítja, hogy magyar érdekeket véd, miközben Brüsszelben az ellenkezőjét teszi. Csókoltatom apucit, kedves D. Anna!

Lássuk, hogyan viszonyul a kérdéshez, Dobrev Klára?
"Tegnap este interjút adtam a BBC- nek.
Az Európai Parlament alelnökeként kérdeztek a Brexitről. Alelnöki minőségemben persze diplomatikusan fogalmaztam,
de simára csiszolt szöveg mögött ott az érdes valóság: hazug populisták csapták be a briteket."

Vagyis Dobreva asszony lenyom egy udvarias lózungot a BBC-nek, amiről itthon azt állítja, hogy hú de keményen odamondott. Értjük. MeToo.

"Megjöttünk!"
Hát aztán? :DDDDDDDDDDDDDDDDD

Azt hiszem, nagyon gyorsan, nagyon sokunknak kellene x-elni ezt a trógert.

Nem válaszolni, nem beszélgetni, nem pontozni, hanem ki, ahová való.

Előttem a válasz gerincét megkaptad.
A momentum egy kártékony egyesület, míg a kisgazdák nem voltak azok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés