Magyarország – Brüsszel: 4:0

2019. szeptember 16. 15:19

Kiszelly Zoltán
Mozgástér blog
Magyarország és Orbán Viktor európai politikai tényezővé vált.

„Ezt rögtön négy siker is bizonyítja: 1. Közép-Európa iránt megértő elnök került a bizottsági székbe; 2. térségünkből került ki a Valutalap új vezetője; 3. Angela Merkel szerint eredményesen használjuk fel az uniós fejlesztési forrásokat és 4. Trócsányi Lászlónak fontos biztosi pozíciót szánnak.

Az európai léptékkel közepesnek számító Magyarország – szövetségeseivel – rövid időn belül négyszer volt sikeres. A bevándorláspárti megmondóemberek és a balliberális médiamunkások a hazai ellenzék gyengeségét látva abba a reménybe kapaszkodtak, hogy majd Moszkva Brüsszel jól helyére teszi a budapesti kormányt.

Magyarország európai tényezővé vált.

Évek óta hallgattuk, hogy Budapest mennyire »elszigetelt«, hogy »szembe megyünk az autópályán«, »senki sem mutatkozik velünk«. Ezzel szemben Magyarország rövid időn belül négyszer akasztotta meg a neoliberális mainstream terveit, aminek eredményeként országunk és térségünk levegőhöz jut, valamelyest csökken rajtunk a nyomás.

Azért ne legyenek illúzióink! Berlin és Brüsszel tervei nem változtak, ők továbbra is egy szuperintegrációt, egy föderális Európai Egyesült Államokat akarnak. Annyi történt, hogy ezt nem sikerült – a tudatosan európai szinten tartott migránskérdés által és annak mentén – erőből keresztülvinni. Majd mással próbálkoznak.

A V4-csoport és Macron francia elnök alkalmi szövetsége akadályozta meg, hogy a szocialista Timmermans vagy a »pragmatikus« Manfred Weber legyen a Bizottság elnöke. Utóbbi hangzatosan mondott le a magyar szavazatokról, így sorsát leginkább magának köszönheti.

Ursula von der Leyen sem egy karakterfeszt politikus, ám annyira ő is pragmatikus, hogy szakítson elődjei gőgjével és legalább megértést ígérjen Kelet-Közép-Európa szabadságszerető népeinek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azért a Brüsszelbe szakadt nemzetellenesek (CseKa, Donáth, Ujhelyi, Dobrev) mindent megtesznek az eredmény módosítása érdekében. Szerencse, hogy politikai tehetség, helyzetértékelő- és elemző képesség híján eddig kevés sikerrel. Azt hiszem, ők a 7-es cikkelyre gyúrnak. Jó "európai demokratákhoz" híven ideológiai hűségeskühöz óhajtják kötni a forrásokhoz való hozzáférést.

Brüsszel tehetetlen, mert Magyarország 2015 óta befogad migránsokat, akikről vizsgálat után kiderül, hogy valóban menekültek. Továbbá, azt is kénytelenek elismerni, hogy az Orbán által javasolt helyi problémamegoldás reális- Az is világos, hogy három év tapasztalata után - No-Go zónák tömege, erőszaktételek tömege, integrálhatatlanok tömege, közbiztonság drasztikus romlása stb -kvótát erőltetni, amikor ez néhány év alatt teljes összeurópai ellehetetlenüléshez vezetne, nem lehet.

Brüsszel meg európai értékesít...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés