Német zsidó vezető: „No-go zónák” vannak Berlinben

2019. szeptember 16. 19:31
A német fővárosban egyre gyakoribbak az antiszemita indíttatású támadások; tavaly 1800 ilyen esetet jelentettek be, ami 20%-os növekedést jelent a 2017-es adathoz képest.

Múlt csütörtökön ült össze első alkalommal az antiszemita erőszakkal foglalkozó kerekasztal Berlinben – írja a Jüdische Allgemeine. A németországi zsidók központi tanácsa üdvözölte a fejleményt. 

Amint Daniel Botmann, a központi tanács vezetője az ülésen kifejtette, „e város egyetlen polgára sem fogadhatja el, hogy bizonyos városrészek no-go zónákká válnak a zsidók számára. Éppen Németország fővárosának kellene jó példával elöljárnia a nyitottság és a tolerancia terén. Berlinben kultúrák és vallások százai élnek együtt. Tisztelet nélkül ez a város nem létezhet.

A német fővárosban az elmúlt időszakban megszaporodtak az antiszemita motivációjú támadások, a kerekasztal célja pedig az, hogy meggyorsítsa az információcserét. „Berlinnek elöl kell járnia az antiszemitizmus elleni küzdelemben” – mondta Torsten Akmann belügyi államtitkár. A berlini rendőrség augusztusban antiszemitizmusügyi felelőst is kinevezett. 

A szövetségi kormány antiszemitizmusügyi megbízottja, Felix Klein korábban súlyosabb büntetésekért emelt szót az antiszemita motivációból elkövetett bűncselekmények ügyében. Mint mondta, „​​​​​​​az antiszemitizmus a diszkrimináció egy különleges formája, nem a rasszizmus egy alkategóriája”. Klein szerint ennek megfelelően ki kellene egészíteni a német büntetőtörvénykönyvet, így politikai jelzést is küldhetnének az elkövetőknek. Emellett „​​​​​​​a rendőrségnek és az államügyészségnek végre abba a helyzetbe kell kerülnie, hogy üldözni tudja az ilyen bűncselekményeket, méghozzá gyorsan”. 

Egyre gyakoribbak az antiszemita indíttatású támadások a német fővárosban. A Neokohn szerint tavaly 1800 ilyen bűncselekményt jelentettek be a német fővárosban, ami 20%-os növekedés az előző évi adathoz képest. Múlt hétfőn egy huszonegy éves fiatalember sérült meg a Warschauer Platzon, amikor héberül beszélgetett a barátaival, amit valaki meghallott, és ököllel arcon ütötte a fiatalembert. Augusztus közepén ketten támadtak egy, az öltözéke miatt zsidóként azonosítható férfira, július végén pedig a berlini zsidó közösség egyik rabbija lett – arab nyelvű – sértések és köpködés áldozata a saját gyermeke szeme láttára.

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"„e város egyetlen polgára sem fogadhatja el, hogy
bizonyos városrészek no-go zónákká válnak
a zsidók számára. "
Semmi kétség, jár a kárpótlás.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2019. szeptember 16. 20:54

Maga Merkel ismerte be, hogy - nem csak zsidóknak - az összes német nagyvárosban vannak no-go zónák. Ez a helyzet az összes európai országban, ahol segítik a migrációt. Érthetetlen,hogy e kézzelfogható konkrét tények ellenére Orbánt szidják, holott a koncepciójuk velejéig hibás.

Ahogyan a szövetségi kormány antiszemitizmusügyi megbízottja, Felix Klein mondta, „​​​​​​​az antiszemitizmus a diszkrimináció egy különleges formája, nem a rasszizmus egy alkategóriája”.
Bárki beláthatja, itt nem mindennapi, de különlegesen veszélyes bűncselekményről van szó, ez az elkövetés már-már túlnő az emberi dimenzión, földöntúli emberek ellen irányul...

Tehát: elektronikus brain-GPS törvénybe vétele a megoldás.
A fejre helyezve a készülék hat, azaz 6 mp-en belül kimutatja:
van-e az illető vizsgált személy agyában rasszista gondolat, késztetés, vagy akár csak morzsa. Az Agyi Globális Helymeghatározó Rendszer kimutatja, az agy mely része szorul kasztrálásra és a dolog meg van oldva. Németország pedig fellélegezhet, az antiszemitizmus csíráját is lehetetlenné teszi.

Válaszok:
rezvez | 2019. szeptember 16. 21:20

Contra facta non argumenta / lásd Merkel beismerését /.

Orbán szerint a zsidók Isten ajándékai, ezért nem csoda, hogy ami velük történik, az más elbírálás alá esik.

Én is úgy tudom a ballibektol

"Szerencse, hogy belőled is csak EGY van."
Az is bőven elég!!! :DDD

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés