Szlovákiának és Romániának kellene bocsánatot kérnie tőlünk

2019. szeptember 15. 11:58

Szlovákiától, illetve Romániától illene minimum egy bocsánatkérés, de inkább az, hogy talán emberszámba is vegyék a magyar kisebbséget.

2019. szeptember 15. 11:58
Nagy Csomor András

Németország bocsánatot kért a lengyelektől a második világháború miatt. Vajon nekünk, magyaroknak kell-e hasonlóképp cselekednünk, avagy épp mi várhatunk el bocsánatkérést a történelmi események miatt? S egyáltalán, mennyire fontos még ez a téma a mai kor embere számára? Riportunkban budapestieket faggattunk.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 166 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Béna Géza
2019. szeptember 20. 12:03
Nyugi zemberek nem kel a magyaroktól bocsánatot kérni senkinek kérjenek bocsánatot a jó édesanyjuktól!!!!!!!!!!!
Alexander
2019. szeptember 16. 13:21
Nem nyelvemlekekrol van szó, hanem tömegek által beszélt elő nyelvről. Ez pedig már nem létezett a hódoltság után. A dualizmusban azért duborgott a nyelv és névvaltas mert a társadalmi rangletran előrelepes volt magyarnak lenni. Magyarország elvesztette a fugettlenseget Mohács után, a Habsburg adminisztrációnal reklamalhatsz, a nemletezo nemzetiségi korlatozasokert. A dualizmus kori nemzetiségi politika pedig korát meghaladó volt, de ezt itt már kiveseztek. Nem azért mert a korszak magyar politikusai jótét lelkek voltak, hanem mert felismertek, ha erőszakkal magyarosítanak, az az ország szeteseset eredményezi. Logikai gondolkodást a volt tanaraidtol kérj. Az érzelem vezerletsegen meg próbálj meg uralkodni. Telefonon írok munkaidőben, de szerintem tudsz olvasni.
OrangeOrder
2019. szeptember 16. 08:02
Nem kell. Csak adják vissza a magyar területeket, nem kérünk sokat.
Rony Tronco
2019. szeptember 16. 07:50
Bocsánat kérés, vagy hálás köszönet? Franciaországban a bretonoktól, a normannoktól, a baszkoktól az oxitánoktól, a katalánoktól, a korzikaiaktól, a provence-iktól ki kér bocsánatot, hogy elvették a felvilágosultak a nyelvüket 240 év alatt? A nálunk élő legkisebb nemzetiség megtartotta nyelvét, vallását, kapott papot, iskolát, bibliát. Kinek kell bocsánatot kérni? Ki a felbújtó? Amikor feltrancsírozták országunkat a pénzünkön mindnek a nyelvén ráírtuk a pénz értékét (Pengő).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik