A DK új gazdasági szemlélettel tenné versenyképesebbé Jászberényt

2019. szeptember 15. 15:30
Gedei József a Fideszt tette felelőssé az Electrolux-gyár költözés miatt.

A Demokratikus Koalíció (DK) az infrastruktúra fejlesztésével, valamint egy új, előremutató és innovatív gazdasági szemlélettel tenné versenyképesebbé Jászberényt – mondta Gedei József, a település ellenzéki önkormányzati képviselőjelöltje vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

Jászberény korábbi polgármestere úgy fogalmazott, a városban azért is veszthette el munkahelyét az Electrolux 800 munkavállalója, mert a 2010 óta hatalmon lévő fideszes településvezetők nem valósították meg ígéreteiket.

Gedei József példaként említette, hogy a Gyurcsány-kormány támogatásával elkezdődött a Jászberényt elkerülő körgyűrű építése, annak harmadik ütemét azonban a mai napig nem fejezték be. Hangsúlyozta továbbá, hogy a Fidesz nem folytatta a helyi kutatás-fejlesztési programokat sem, ami pedig elengedhetetlen lenne a nagyvállalatok helyben tartásához.

Kiemelte, Jászberény jelenleg túl magas helyi iparűzési adót vet ki a vállalkozásokra, ami rontja versenyképességét. Gedei József terveik között említette, hogy a helyi katonai gyakorlótérből szeretnének egy olyan gazdasági övezetet kiépíteni, amelyben az új, innovatív vállalkozások kaphatnának helyet.

(MTI)

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az már csak természetes, hogy az állítás nem igaz.

"Ázsiai partnerekhez szervezik ki a jászberényi porszívógyártás egészét, illetve hűtőgépgyártás egy részét, de még folyamatban vannak a tárgyalások arról, hogy pontosan hova - tudta meg a 24.hu Gönczy Sándortól, az Electrolux Lehel Hűtőgépgyár Kft. ügyvezető igazgatójától.

A gyártás kiszervezése az egyszerűbb termékeket érinti, ezzel párhuzamosan a felső kategóriás termékek (azaz a beépített-, az alulfagyasztós-, illetve az egyajtós hűtők) gyártására szeretnének fókuszálni Nyíregyházán és Jászberényben is. Az Electrolux stockholmi központja pedig a folyamatos kutatás-fejlesztésre koncentrál.
A porszívóalkatrészek nagy része már eddig is Kínából érkezett, Magyarországon az összeszerelés folyt, de az ázsiai külső partnereknél már most is sokkal nagyobb volumenben, 20-30 millió nagyságrendben történik az összeszerelés. Az Electrolux a kiszervezéstől az olcsóbb munkaerő miatt további megtakarítást remél. Ami az itthoni gyártást illeti, fokozatosan és részben robotizálni fogják a termelést."
https://www.penzcentrum.hu/kar..

Vagyis nem a körgyűrű és nem a helyi adó miatt szervezik ki a termelést, hanem az olcsóbb munkaerő miatt.

A DK mondjon egy olyan céget, intézményt amelyiket a Gyurcsány-kormány nyereségessé tett.
Olyan legalább egy tucat van, amelyiket tönkretett, beleértve az országot is.

"Feri visszavásárolja a Lehel-gyárat, amit az elvtársai elprivatizáltak" majd lízingbe adja az államnak dupla áron, mint amiért megvette.
Ebben professzor.

Más

A HVG már megint félretájékoztat, becsapja az embereket.

"Az ügyintézés csak azoknak lesz – aránylag – egyszerű, akik egyébként is postai csekken szokták befizetni a számlájukat, nekik csak magukkal vinni a befizetéskor azokat. Ha valaki nem csekken fizeti a számláit, akkor sokkal nehezebb dolga lesz."
https://hvg.hu/kkv/20190915_Ma..

Nem nehezebb. Telefonon, levélben fel kell hívni az ügyfélszolgálatot, hogy küldjenek egy csekket 9 ezer forintról és azt postán fel lehet adni. A szolgáltató pedig előlegként kezeli.

Tapasztaltuk már ezt az új gazdasági szemléletet.Nem kérjük.

És a Gripen deal egyik része volt hogy ide jön az Electrolux. Mehetett volna bhova. Pl. Kínába.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés