A DK új gazdasági szemlélettel tenné versenyképesebbé Jászberényt

2019. szeptember 15. 15:30

Gedei József a Fideszt tette felelőssé az Electrolux-gyár költözés miatt.

2019. szeptember 15. 15:30

A Demokratikus Koalíció (DK) az infrastruktúra fejlesztésével, valamint egy új, előremutató és innovatív gazdasági szemlélettel tenné versenyképesebbé Jászberényt – mondta Gedei József, a település ellenzéki önkormányzati képviselőjelöltje vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

Jászberény korábbi polgármestere úgy fogalmazott, a városban azért is veszthette el munkahelyét az Electrolux 800 munkavállalója, mert a 2010 óta hatalmon lévő fideszes településvezetők nem valósították meg ígéreteiket.

Gedei József példaként említette, hogy a Gyurcsány-kormány támogatásával elkezdődött a Jászberényt elkerülő körgyűrű építése, annak harmadik ütemét azonban a mai napig nem fejezték be. Hangsúlyozta továbbá, hogy a Fidesz nem folytatta a helyi kutatás-fejlesztési programokat sem, ami pedig elengedhetetlen lenne a nagyvállalatok helyben tartásához.

Kiemelte, Jászberény jelenleg túl magas helyi iparűzési adót vet ki a vállalkozásokra, ami rontja versenyképességét. Gedei József terveik között említette, hogy a helyi katonai gyakorlótérből szeretnének egy olyan gazdasági övezetet kiépíteni, amelyben az új, innovatív vállalkozások kaphatnának helyet.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2019. szeptember 16. 05:24
Belgiumban például félkaréjban ülő kisgyermekek gyűrűjében imitálják a szexet . Mindeközben Belgiumban a nyitottság jegyében gyermekek előtt imitálják a szexet Ha a gyerek gyerekként nőne fel, még akár boldogabb felnőtt is lehetne,2. ha meg akarsz törni egy államot, elveszed a jövőjét, mert a gyerekek jelentik a jövőt( hogy szebbet vagy rosszabbat azt nem lehet tudni)3. gy kezdődik az agymosás.. kötelező nézni azt, ami nem igazán gyerekeknek való, ezt az usaban kezdték el anno, csak azzal, hogy a mama, papa leültette a gyereket a tv elé s kész, annyi volt a törődés.. erre felnőtt egy agyhalott generáció, ami még elhízott is lett, de tökéletesen irányítható és mikor azok kerültek utódlásra ezt adták át.. ez sem különb.. ülj, nézd, ne gondolkodj, majd gondolkodik helyetted más...
kisgul
2019. szeptember 15. 21:03
Na nézd már, fletóék lefekszenek a multiknak? Kedvezményes iparűzési adóval csábítják a multikat Jászberénybe!
kispufi
2019. szeptember 15. 19:42
gazdasági téren gyurcsány országlását etalonként kezelni olyan, mint a demokrácia meg a nemzetépítés téren...
Szerintem
2019. szeptember 15. 17:49
Az Apró-klán DK és a gazdaság.... Lenne is fosztogatás és csőd.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik