Orbán: Egyre fontosabb és súlyosabb az, amit mondunk, teszünk, gondolunk

2019. szeptember 13. 9:19
Szó esett Jean-Claude Juncker interjújáról is.

Orbán Viktor a Kossuth Rádió vendége volt ma reggel.

Jelentős pozíciókat és portfóliókat kaptak a Visegrádi négyek az Európai Bizottság új testületében, ami azt mutatja, hogy a régió folyamatos felértékelődés alatt van. A Visegrádi országok két alelnöki pozícióhoz jutottak, amire korábban nem volt példa. Egy szlovák és egy cseh alelnök is lesz. A lengyelek megkapták a mezőgazdasági portfóliót, ami az Unió egyik legfontosabb politikája, a legtöbb pénz van benne, és a legtöbb embert érinti.

Magyarország pedig esélyes, hogy megkapja a bővítés- és szomszédságpolitikát. Ez érinti az egész Nyugat-Balkánt, Ukrajnát, a kaukázusi országokkal fenntartott kapcsolatot, és jelenti – és ez a migráció miatt kiemelten fontos –  Észak-Afrika országait, akik szintén a tengeren túl, szomszédai az Uniónak.

Egyre fontosabb és súlyosabb az, amit mondunk, teszünk, gondolunk” – mondja Orbán Viktor.

Kiemeli, hogy a Nemzetközi Valutaalap élén is változás lesz, oda pedig egy bolgár hölgyet sikerült jelölni. Ezek a magyar nemzeti érdekek szempontjából kedvező hírek. Orbán Viktor kitért arra is, hogy Trócsányi Lászlón nem lehet fogást találni, egyetlen dolgot lehet felhozni vele szemben, azt, hogy a támadók szempontjából rossz helyről jött: magyar.

Nagy fába vágtuk a fejszénket, amikor kiálltunk a bővítés mellett” – jegyzi meg a miniszterelnök. Nyugaton már belefáradtak a bővítésbe, és van egy olyan narratíva arrafelé, hogy ha a közép-európai bővítés nem történt volna meg, akkor a nyugati államok jobban tudnának fejlődni. „Ez természetesen nem igaz” – szögezi le. Az Uniónak több piacra van szüksége.

Szó esett a leköszönő elnök, Jean-Claude Juncker interjújáról is

Orbán szerint nehéz elképzelni a világot egy luxemburgi ember szemszögéből. A miniszterelnök szerint, noha barátok, köztük az a különbség, hogy Juncker másképp gondolkodik a saját luxemburgiságáról, mint ő maga a saját magyarságáról. „Én azért vagyok európai, mert magyar vagyok” – mondja Orbán. „Ezért gondolom azt, hogy az Európai Uniónak a nemzetekből, a  nemzetek identitásából és a nemzetek büszkeségéből kell felépülnie, mint egy közös otthonnak.”

Az olasz és osztrák szövetségesek kérdésében elmondta, hogy a magyar stratégia tulajdonképpen négy lépcsőből áll: ennek a kiindulópontja Magyarország stabilitása, a második eleme a V4-ekkel való szövetség megerősítése, a harmadik elem, hogy bővíteni kell a V4-ekhez nem tartozó szomszédokkal való jó kapcsolatot (szerb, román, ukrán), a negyedik elem pedig, hogy találni kell a régi Európai Uniós tagok között olyan országokat, akik a migráció kérdésében egyetértenek velünk és szövetségeseink lehetnek.

Összesen 123 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

„Egyre fontosabb és súlyosabb az, amit mondunk, teszünk, gondolunk” – mondja Orbán Viktor.

A többesben említettek közül
Orbán esetében (az ő saját korábbi instrukciója szerint)
a "mondásaira" (amit MOND) nem kell odafigyelni:
https://www.youtube.com/watch?..

Szóval arra, amit ma a Kossuth Rádióban MONDOTT, arra nem kell odafigyelni.
(:–))))))))))))))))))

"A miniszterelnök szerint, noha barátok, köztük az a különbség, hogy Juncker másképp gondolkodik a saját luxemburgiságáról, mint ő maga a saját magyarságáról."

Az, hogy valaki luxemburgi, az nem identitás. Az csak egy állapot. Ha holnap megszűnne önálló állam lenni, valószínűleg az égvilág semmi nem történne, maximum adminisztrációs problémát jelentene.

"Orbán és Hitler között ideológiai különbség nincs."

Ma már ne igyál többet.

unegy,
te már megint primitív ráolvasással próbálkozol.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés