Le a görögdinnyével!

2019. szeptember 12. 9:09

Lázár András
Népszava
A kívül zöld, belül vörös ideológia legnagyobb galádsága és megtévesztése valójában a Feltétel Nélküli Alapjövedelem.

„Még kimondani is szörnyű, de Rogán Antal miniszter úr mégis bátran kimondta: ezek a vörösök (mint tudjuk: ők kívülről most zöldek) ráadásul segélyeket is akarnának adni. Méghozzá a jelenleginél többet és sokkal tovább! Például a rokkantaknak, a munkanélkülieknek, vagy akár azoknak is, akik galád módon nem tudták kifizetni még a szociális bérlakás bérét sem. Eközben képesek lennének elvenni a háromgyerekesek 2 és fél milliós gépkocsi-támogatását – ami például Orbán miniszterelnök úrnak is jár.

És megszüntetnék a kamattámogatásos hitelkonstrukciókat is, arra való hivatkozással, hogy ezek egyrészt elérhetetlenek a legszegényebbek részére, másrészt pedig a kamattámogatás a későbbi évek költségvetését fogja terhelni. Ne jöjjenek nekünk itt azzal, hogy az OECD kimutatása szerint Magyarországon a lakosság leggazdagabb 20 százalékának több pénzbeli támogatást juttatnak, mint a legszegényebb 20 százalékának! Ez nem lehet indok arra, hogy minden ellenszolgáltatás nélkül alapjövedelmet akarjanak mindenkinek.

Mert a kívül zöld, belül vörös ideológia legnagyobb galádsága és megtévesztése valójában a Feltétel Nélküli Alapjövedelem. Még hogy az mindenkinek jár a létezés jogán! Még hogy az egyénnek ne kelljen minden esetben kérvényeznie, megalázkodnia, bizonyítania, hogy ez vagy az a pár ezer forint neki még a jelenlegi törvény szerint is járna? Csak úgy ripsz-ropsz kapna némi pénzt, hogy pl. el tudjon utazni egy állásinterjúra, vagy áthidalja a váratlan munkanélküliség nehézségeit? Még hogy megfagy? Meg éhen hal? Hát nem érné meg inkább instanciáznia a helyi hatalmasságok előtt a közmunka nevű nemzeti attrakció kényszeredett statisztájaként, s egyúttal a gazdaságstatisztikai adatok fényesre sikálásának résztvevőjeként?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kezd kínossá válni a görögdinnye meghatározás? Pedig tálaló:-))))
Máshol már megbukott a feltétel nélküli alapjövedelem, ugyanis akik kapták, nem kerestek állást, elvoltak az ingyenpenzbol. Egy magyar ballib mondta, hogy nincs ingyenes és. Most mégis akarják?

Oké Bandika! Akkor nézzük!:
1. Eddig hány országban vezették be a feltétel nélküli alapjövedelmet?
2. Szerinted miért gond az, ha inkább mi szeretnénk tanulni a mások kárán, ahelyett hogy mások tanuljanak a miénken?
3. Az FNA e l m é l e t i l e g nem rossz ötlet, még az is lehet, egyszer valahol kialakulnak a feltételei; de itt nálunk és most csak az FNA-ra szorulók bővített újratemelését és az aktívak arányának csökkenését szolgálná. Ami ugye végül teljesen elinflálná az FNA eredeti értékét. - Merthát az FNA fedezetét valakiknek mégis meg kell termelni. Vagy szerinted nem?
...
Belegondolnak valaha is ezek a ballibsi faszok, hogy mi lenne, ha hirtelen minden úgy alakulna, ahogy ők hirdetik? A lázálmaikból csak két elemet emeljünk ki: FNA + nyitott társadalom. - Azaz jöjjön annyi migráns, amennyi csak akar, és nekik is járjon a feltétel nélküli alapjövedelem, hiszen rászorulók. Annak a pár százezer munkavállalalónak igazán nem számít, hogy pár millióval (vagy pár tíz millióval) több ingyenélőt kell eltartania.

Akkor halljuk, kicsoda ez a Lázár András?

Tévedés! Az a dinnye kívül zöld, de belül sárga.

Nincs semmi baj, ha csak az nem, hogy Takita - hallgat, mint szar a fűben...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában