Kísérleti telep

2019. szeptember 12. 7:35

Bayer Zsolt
Magyar Nemzet
A liberális Csodaországban az államot nagyon hamar felszámolnák, az emberiség egyik rákfenéjét és a szabadság kerékkötőjét.

„Ez persze egy idő után (rövid idő!) okafogyottá válna, ugyanis szigorúan kikötnék és szintúgy belevennék az alkotmányukba, hogy Csodaországban senki nem szülhet többé gyereket, ugyanis a gyerek rengeteg szén-dioxidot termel, és így ártalmas a bolygóra, klímakatasztrófához vezet. Értelemszerűen betiltanák a fosszilis és az atomenergiát is, kizárólag napra és szélre hagyatkoznának. Autó nem lenne, mindenki gyalog járna, ami nem jelentene problémát, ugyanis Csodaországban mindenki ráérne. Ez azért lenne lehetséges, mivel alkotmányos rendelkezés szerint mindenkinek járna alanyi jogon az alapjövedelem, így egyáltalán senkinek sem kellene dolgoznia. Csodaország lakói nagyon hamar megoldanák azt a régóta esedékes problémát is, miszerint (még) létezik bűnös és undorító fehér kultúra, fehér civilizáció, fehér bőrszín és fehér ember. Ezt a közjó nevében eltörölnék.

Csodaországban betiltanák a földművelést, csak fákat lehetne ültetni, és a lakosság a munka nélkül szerzett alapjövedelméből vásárolhatna élelmiszert, természetesen kizárólag vegán kosztot. Az állattenyésztés is tilos lenne, különösképpen vonatkozna ez a szarvasmarha nevű, bolygópusztító tömeggyilkosra, de minden egyébre is. A mezőgazdasági termelés alól egyetlen művelési ág kapna felmentést, a vadkendertermelők kasztja, ugyanis Csodaországban természetesen legális és kívánatos volna bizonyos kábítószerek használata és élvezete.

Csodaországban – látszólagos ellentmondás! – viszont csak városok, nagyvárosok léteznének, ugyanis a falusi életforma avítt, idejétmúlt és szánalmas, haladó, modern ember városban, sőt metropoliszban él. A metropoliszokban viszont mindenki ingyen jutna lakáshoz, nehogy már egyesek a „lakbér” nevű burzsoá maradványból gazdagodjanak. Az oktatást alaposan megreformálnák, az iskolákban szigorúan tilos lenne tanítani, nevelni és számonkérni, viszont a tankönyvért mindenkinek fizetnie kellene, mert az állami tankönyv kártékony. Persze az oktatásügy egy idő után szintúgy okafogyottá válna, ugyanis nem lenne többé gyerek, és így viszonylag olcsón meg lehetne oldani ezt is. Arról nem is beszélve, hogy az államot nagyon hamar felszámolnák mint az emberiség egyik rákfenéjét és a szabadság kerékkötőjét.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 122 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Weöres Sándor verse a liberális jövőről

Sehallselát Dömötör

Sehallselát Dömötör

buta volt, mint hat ökör,

mert ez a Sehallselát

kerülte az iskolát.Azt gondolta, hogy a pék

a pékhálót szövi rég,

és kemencét fűt a pók,

ottan sülnek a cipók.Azt hitte, hogy szűcs az ács,

zabszalmát sző a takács,

sziklát aszal a szakács,

libát patkol a kovács.Míg más olvasott meg írt,

ő csak ordítani bírt,

megette a könyvlapot,

s utána tintát ivott.Csak azt mondom: Dömötör

buta volt, mint hat ökör,

mert ez a Sehallselát

kerülte az iskolát.

Megnyugodhatsz, nálunk is be fogják tiltani a lufik eregetését pár éven belül.

Időnként meglepődök az emberek türelmén. Meddig vagy képes az agyhalottak szövegét nézegetni?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés