Netanjahu elfoglalná Ciszjordániát

2019. szeptember 11. 10:18
A kijelentés hatalmas felzúdulás fogadta az arab világban.

Ciszjordánia annektálását helyezte kilátásba az izraeli miniszterelnök, újraválasztása esetén – közölte az Euronews szerdán. Mint írják, Benjamin Netanjahu a jövő heti előrehozott választások után csak a jobboldali pártokkal alakíthat újra kormányt, ezzel a tervvel pedig nekik kedvez. Hozzátette azonban azt is, hogy megvárja az amerikai elnök béketervének nyilvánosságra hozatalát.

„Amikor a Trump-terv hamarosan elénk kerül, szeretnék világos felhatalmazást kapni arra, hogy életbe léptessük Izrael szuverenitását minden telep vonatkozásában. A Trump elnök iránti tiszteletből, valamint barátságunk miatt, az izraeli fennhatóság kiterjesztésével megvárom az elnök diplomáciai tervének bemutatását” – jelentette ki Netanjahu.

A palesztin hatóság főtárgyalója, Szaeb Erekat szerint ez a közel-keleti békefolyamat végét jelentené. „Ez háborús bűn. Most, hogy az ENSZ Közgyűlésének 74.ülésére készülünk, a nemzetközi közösségnek ki kell állnia, és egyöntetűen NEM-et kell mondania. Fel kell hagyni végre azzal, hogy Izraelt úgy kezelik, mintha a törvények felett állna.” Nem rejtette véka alá felháborodását az Arab Liga főtitkára sem.

“A tanács ezt a bejelentést komoly fejleményként kezeli. Ez egy újabb izraeli agresszió, amely ellehetetleníti a béketárgyalásokat” – mondta Ahmed Aboul Gheit – „nemzetközi jogot, és az ENSZ alapokmányát sérti.”

Izrael 1967-ben, a hatnapos háborúval foglalta el Ciszjordániát. Számos zsidó telep épült a területen, de hivatalosan nem tartozik a zsidó államhoz. A palesztinok önálló ország kialakítását követelik a térségben, ebbe azonban Izrael nem egyezik bele.

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azért az érdekes, hogy a világ azon nem háborog, hogy a rasszista, kirekesztő arab államokból minden zsidót elüldöztek (napjainkban a keresztényeket üldözik) illetve hogy a 22. (palesztin)arab államban zsidók nem élhetnének, ezzel párhuzamosan Izraelben az araboknak még pártjuk is van és minden emberi jog biztosított a számukra, miközben fajtársaik rakétázzák Izraelt.
Képmutató Nyugat.

Jordániában van hely, menjenek oda az arabok.
48-67-ig Jordán fennhatóság alatt volt a Ciszjordánia, akkor még fel sem merült a kamu "palesztin állam" gondolata. Nem kellett volna megtámadni a zsidókat.
A baj az, hogy túl sikeres Izrael és a libsik kiütést kapnak a zsidó nemzetállam gondolatától.

Van ott tér a fejlődésre, akár a következő ezer évre való...
Az Eufrátesztől a Nílusig idegenek bitorolják a jogos földet, ennek megszerzésére talán ennyi elég lesz.
Hogy aztán mi következik?
... ha már az egész világ a Bibiéké lesz?
És akkor már fajilag a 100%-ban egységes Föld létrejön?
Honnan, ki lesz a következő meghódítandó?
Izgalmas kérdések.

Ne vegyük úgy.
Így volt, pontosan ezt tették., amikor Magyarországot lefejezték.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés