Nem koedukált mosdókért kívánok szót emelni

2019. szeptember 11. 8:58

Bősz Anett
Facebook
Elképesztő indulatokat szabadított el Orbán Viktor kormányzása ebben az egyébként széplelkű társadalomban.

„Mindenekelőtt a liberálisokat és a szabadelvű gondolkodókat megbélyegző megjegyzéseket megelőzendő: nem koedukált mosdókért kívánok szót emelni.

Hosszú ideje gondolom, hogy a rendszerváltás után valami rendkívüli módon elcsúszott Magyarországon. Azt hiszem, a társadalom a nyolcvanas években nyitottabb lett volna egy ilyen táblára ebben az országban, mint most: maximum viccek tárgya lett volna. Ma sokaknál gyűlöleten alapul az elutasítása. Elképesztő indulatokat szabadított el Orbán Viktor kormányzása ebben az egyébként széplelkű társadalomban. Abban a pillanatban, hogy »közösködnünk kéne valakivel«, vagy amikor elhangzik az egyenlő méltóság és egyenlő bánásmód követelménye, mintha minden összeomlana.

Személyes történetek tömkelege igazolja, hogy iskolában, kórházban, de akár a BKK központban sem világos: az itt élők az Európai Unió polgárai, jár nekik az emberhez, felnőtthöz méltó bánásmód. Jár nekik a jogaik és kötelességeik ismerete. Jár nekik, hogy dönthessenek. Jár nekik, hogy tájékoztassák őket. Jár nekik, hogy tiltakozhassanak. Jár nekik, hogy megvalósíthassák önmagukat.

Pontosabban: járna nekik egy olyan ország, ahol ahhoz, hogy minden siker az egyéni teljesítményen múljon - ne pedig a kiinduló helyzeten vagy az egyéni ismeretségi körön, privilégiumokon -, adottak a feltételek. A képpel szólva: járna nekik egy olyan ország, ahol ki lehet írni az alábbi piktogramok kíséretében egy WC-ajtóra - ha már Semmelweis népe vagyunk -, hogy »nekünk mindegy, csak kérünk, moss kezet«. És végtére is, nagyjából ennyi a lényeg.

Meg persze az, látom magam előtt a kommentet: »a liberálisok már az ufóknak és a sellőknek is egyenlő jogokat követelnek«. Nos, pont ez az a típusú hozzáállás, amiről beszélek. És ami annak is rosszabb életminőséget hoz az életébe, aki egyébként nyeregben érzi magát.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 138 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bősz Anett eme cikke után még jobban értjük, miért áll a Liberális Párt 0,1 százalékon.

A balliberálisok megint hozzák a szokásost. Feltételeznek valamit aztán jól megharcolnak ellene.
Ezek semmit sem tanulnak és elvárják, mi is mutassuk magunkat ütődöttnek.
A mesék ütődöttjei a balliberálisok. Ilók és Mihók, A kis bunda és a Király új ruhája. Az ütődöttek mindig is velünk éltek, meg vannak örökítve a jövő számára. De azért kormányra ne engedjük őket, mert elszórják a vagyonunkat, és úgy járunk ahogy A kis bunda mesehőse.

A rendszerváltás után az SZDSZ volt az, amelyik a gyűlöletet szította. Nem tudsz te semmit a rendszerváltásról, ostoba liba. A mosdókkal meg most épp mi a baja?

Egyébként sem értem én, hogy azok, akik egyfolytában lázítanak minden fronton, a kormányt vádolják azal, hogy gyűlölködik. Meg lehet nézni az ellenzéki médiát ahogyan gyűlölttől fröcsögve ugatnak Orbán ellen, teljesen mindegy hogy mit mond vagy mit tesz.

A szemétbe ezzel a gyűlölködő ellenzékkel!

"...a rendszerváltás után valami rendkívüli módon elcsúszott Magyarországon" - nem csúszott el semmi, de még nem sikerült átvenni a nálunk jobban dresszírozott nyugati társadalmak pózait.

en mint virtigli es kerlelhetetlen antiliberalis mosolyogtam egyet a fenti tablan es viccesnek talaltam, szerintem pont feletek szarkasztikus, csak hat annak felismeresehez kene nemi intelligencia

A semlegesnem vécé nem opció, hanem kötelezettség. Amint valaki kitalálja, hogy valakinek joga van saját vécéhez, onnantól kezdve egy csomó intézmény, meg magánlétesítmény nem tud mást csinálni, mint csinál még egy vécét.

Eddig ugye az volt kötelező, hogy legyen külön férfi meg női klotyó, egyes helyeken legyen külön mozgássérülteknek. A legtöbb helyen probléma lesz még egy külön klotyó kialakítása annak az egy ezreléknek, akinek egyik se jó.

Ez a legnagyobb hazugság eben az egészben, hogy valamiféle szabadelvűség. Ez nem szabadelvűség, hanem kényszerítés. Aki jogokat osztogat, az kötelezettséget generál. Mindezt egy ezreléknyi mentálisan zavarodott miatt.

Nem vagyok biztos benne, hogy a liberálisok az egyfajta vécékért küzdenek. Ők inkább egy külön klotyót akarnak kiharcolni. A többiek meg idomuljanak ehhez az elmebajhoz, és mindenki ácsoljon még egy klotyót, külön a retardáltaknak.

Vizuális vagyok. Elképzelem a piszoart, amit éppen férfiak használnak és Anett használja utánuk:-) vagy elmegy mellettük az ajtó nélküli wc csészéhez, ugyanis diszkriminativ lenne az ajtó.
Ez a nő csak leselkedni akar:-))))

Zseniális! A neo-jobbikos kunfia a fodorgáborista Bősz Anettet méltatja - egy valódi ex-jobbikos nick ellenében...

... maradjunk abban, hogy NEM sersem4 pördült 180 fokot...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés