Conte: Új mechanizmust kell létrehozni az újonnan érkező menedékkérők elosztására

2019. szeptember 11. 17:23
Az olasz kormányfő szerint csökkenteni kell azon tagállamoknak szánt közösségi forrásokat, amelyek kimaradnak a menedékkérők elosztásából.

Új rendszert kell felállítani az újonnan érkező menedékkérők Európai Unión belüli elosztására, csökkentve az abból kimaradó tagállamoknak szánt közösségi forrásokat – jelentette ki szerdai brüsszeli látogatásán Giuseppe Conte olasz kormányfő.

Hangsúlyozta ennek kapcsán azt is, hogy európai szinten fokozni kell a nemzetközi védelemre nem jogosultak hazaküldését. Kiemelte, hogy amennyiben életbe lép egy megfelelő elosztási mechanizmus, akkor újra megkezdhetik a hajók a járőrözést az EU földközi-tengeri Sophia missziójának keretében, amit idén márciusban függesztettek fel a római kormány tiltakozása miatt. Emellett főként arról beszélt, hogy a költségvetési fegyelmet előíró közösségi szabályok bizonyos enyhítésére lenne szükség országa gazdaságának felpörgetéséhez, módosítani kellene az úgynevezett stabilitási és növekedési paktumot, illetve növelni kellene a forrásokat és a befektetéseket Olaszország szegényebb déli régióiban.

Célunk az államadósság csökkentése, de ezt a beruházások és gazdaság bővülésével kívánjuk elérni” – mondta, hozzátéve, hogy Rómának „egy kis időre” van szüksége a pénzügyi célszámok eléréséhez, a hosszú távú reformok megalapozásához. Az olasz kormánynak október közepéig kell leadnia a jövő évi költségvetés tervezetét az Európai Bizottságnak.

Giuseppe Conte többek között Donald Tuskkal és Charles Michellel, az Európai Tanács jelenlegi és jövőbeli elnökével, illetve Jean-Claude Junckerrel és Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság mostani és következő elnökével találkozott. Az olasz parlament felsőháza kedd este szavazott bizalmat az új koalíciós kormánynak, és Conte első külföldi útja az EU fővárosába, Brüsszelbe vezetett. Szakértők szerint az új kormány hivatalba lépésével enyhülni fog a feszültség az Európai Unió és Olaszország között.

(MTI)

Összesen 93 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lehet, hogy az olaszok megeszik

Menjen az anyjába!

Miféle új mechanizmust?
Ezt Dobrev Klárika már hetekkel ezelőtt elrebegte.

Léteznek régi mechanizmusok. A Vörös Tengerészet a Fekete tengeren - orosz felségvizeken - 3 lövést adott le az első felbukkanó Soros hajóra. Azóta nem bóklásznak arrafelé menedékkérők, nincs mit elosztani.

Hol van már Renzi, hol van Monti!?

Nyáron jelentősebb időt töltöttem el régi észak (!) olaszországi történelmi városokban. Jelentem szemre jelentősen el vannak öregedve és négeresedve. Délután a forróságban szinte csak négerek őgyelegnek a városokban, bringáznak. Némelyik füvet, virágokat locsol, de a zöm őgyeleg. Németországnak tudják tovább osztani ezeket, vagy megtartják.

Sokkal ésszerűbb a határok védelme, s akkor nincs vita ez elosztásról. Azaz: vissza Salvinihez!

Pár éve voltam Rómában. Néger város.

Kezdik megint az olasz komcsik a problémák másokra hárítását. Mi nem kaptunk 'egy kicsi időt' 2010-ben a költségvetés rendbetételére, de attól tartok, ők fognak kapni. Mert az alternatíva az, amit Matolcsy csinált, a nemzetközi cégek megadóztatása.

Azt mondták a migránsok aranyat érnek. Akkor azoknak kell a közösségi forrásaikat csökkenteni, akik bevándorlókat fogadnak be.

Ezek ugyanazok a kvóta ötletek, amik nem voltak, nincsenek és nem is lesznek?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés