Karácsony: a választás tétje, hogy zöld város lesz-e Budapest

2019. szeptember 10. 15:16
A főpolgármester-jelölt erről a Levegő Munkacsoport által írt, az ígéretek betartására kötelező jogi érvényű nyilatkozatának aláírásakor beszélt.

önkormányzati választás tétje, hogy Budapest zöld város lesz, vagy a mindenkori politikai érdekek felülírják ezt – jelentette ki Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt kedden a fővárosban, amikor aláírta a civilek által kidolgozott Zöld Budapestért elnevezésű ajánlást. A politikus a sajtótájékoztatón közölte: büszke arra, hogy a főpolgármester-jelöltek közül elsőként látta el kézjegyével a zöld civil szervezetek által kidolgozott követelésgyűjteményt.

Lukács András, a Levegő Munkacsoport elnöke úgy fogalmazott: a dokumentumot kidolgozó 23 civil szervezetnek elege van abból, hogy a politikusok nem tartják be a választások előtt tett környezetvédelmi ígéreteiket. Ezért döntöttek úgy, hogy egy, az ígéretek betartására kötelező jogi érvényű nyilatkozatot íratnak alá a főpolgármester-jelöltekkel, valamint a kerületi polgármester- és képviselőjelöltekkel – mondta az aktivista.

(MTI)

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Karácsony már nem a rab budapestieket akarja felszabadítani?
Minden héten mást mond.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában