Annektálná a Jordán-völgyet választási győzelme esetén Netanjahu

2019. szeptember 10. 18:12
A Washingtonban kidolgozott izraeli-palesztin rendezési terv nyilvánosságra hozatala után más, a környéken található zsidó telepekkel is hasonló terve van.

Választási győzelme esetén Izrael annektálja a Jordán-völgyet – jelentette be kedden tartott beszédében Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök. „Az új kormány megalakulása után a Jordán-völgy és a Holt-tenger északi része izraeli fennhatóság alá kerül” – közölte Netanjahu, hozzátéve, hogy a Washingtonban kidolgozott izraeli-palesztin rendezési terv nyilvánosságra hozatala után más, a környéken található zsidó telepekkel is hasonló terve van.

Izraelben szeptember 17-én tartanak előrehozott parlamenti választásokat, mert az áprilisi választások után Netanjahu mint miniszterelnök-jelölt megfelelő számú koalíciós partner hiányában nem tudta felállítani új kabinetjét a kitűzött határidőig.

(MTI)

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az angolok odaadták a Palesztin mandátum 4/5-ét (Jordániát) a betelepített araboknak(Hasemita), de a mandátum 1/4-t is tovább feleznék, úgy hogy már több mint 20 arab állam létezik. Nincs szükség újabb bukott arab államra. Ez a zsidók, szakrális területe Jordántól a tengerig. Hajrá BIBI, de ne csak ígéret legyen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés