Egy hiteles közlemény

2019. szeptember 9. 12:39

Mátyás Győző
168 Óra
A hatalom általi uszítás, badar beszéd, alantas propaganda, szándékos torzítás mellett a bornírt hülyeség már fel sem tűnik.

„Csak hát az a helyzet, hogy ez a közlemény olyan szennyezett szövegtengerben jelent meg, amelyben már nem is nagyon keltett feltűnést. Hiszen a hivatalosság, vagyis pártunk és kormányunk maga gyártja a legeminensebb hoaxokat és badarságokat. Csak találomra mazsolázzunk például a Fidesz honlapjáról. A legutóbbi közlemények között azt találjuk, hogy az Európai Parlamentben »a bevándorláspárti erők« (ugyan kik azok?) »bosszút akarnak állni«, és »a migrációt szervező Soros-hálózatra akarják bízni, hogy eldöntse, melyik tagállam jogállam, melyik nem, és ehhez további eurómilliókkal akarják kitömni a Soros-hálózatot«. Ez azért szép kövér hoax, amelyik nyelvi igényességben is elég jól passzol a bűzügyi »kommünikéhez«.

De hát említhetnénk a legújabb gyöngyszemet, amit maga a miniszterelnök gurított a nyilvánosság elé. A népességfogyás okairól szólva azt mondta a budapesti Demográfiai konferencián: »Személyes véleményem, hogy az ok elég nyilvánvaló: azért lett európai probléma, mert Európa megvívott saját magán belül két kegyetlen polgárháborút. Ezeket az iskolában világháborúnak nevezik.« Nem, nemcsak az iskolában, hanem a józan ész agoráján is. Mit lehet egy ilyen kinyilatkoztatásra mondani? Mekkora hoax ez? Hogy szándékos provokáció volna? Nyilván. De miért? Mi a cél ezzel, a közbeszédben uralkodó káosz növelésén kívül?

A hatalom által uralt fórumokon a sok uszítás, badar beszéd, alantas propaganda, szándékos torzítás és elfogadhatatlan kifejezés revitalizálása miatt már annyira deformálódott a közbeszéd, a nyelv, hogy a bornírt hülyeség fel sem tűnik.”

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kedves Győző! Ha provokációt, uszítást akarsz, olvasd el Révész legújabb cikkét a pedofíliáról. Hol is? Hát a HVG-n.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés