Soltész Miklós: Keresztény gyökereiből táplálkozhat a nemzet

2019. szeptember 8. 13:24

Egy olyan világban, ahol üldözik a kereszténységet és templomokat rombolnak le, élő keresztény gyökereiből táplálkozhat egy nemzet – jelentette ki a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára vasárnap Balatonalmádiban, a Szent Imre Plébániatemplom kertjében tartott ünnepségen.

Soltész Miklós kiemelte: az európai világ egy része elfordult Istentől, ezért nincsenek fix pontok, amelyekbe bele lehetne kapaszkodni. Mint mondta, ebben a környezetben nagyon fontos a keresztény emberek összetartása.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy a nagy francia forradalom idején az állam és az egyház szétválasztása volt a cél, ennek égisze alatt templomokat romboltak le, több tízezer papot kivégeztek, elüldöztek, a forradalom pedig mintegy 200-300 ezer áldozatot követelt. 

Mint mondta, Kisboldogasszony napja lévén érdemes belegondolunk abba, hogy „amikor az uniós zászlót nézzük, a 12 csillag nem 12 országot jelöl, 12 gondolatot vagy 12 pontot, hanem Szűzanyának a 12 csillagát”. Azt üzeni, hogy az élő kereszténység adhat támaszt a mindennapokban – fogalmazott.

Soltész Miklós rámutatott: az 1990-es években létezett olyan párt, amelyik kommunistaellenesnek mondta magát, mégis idővel "összeborult azokkal, akiket korábban szidott". Ma is van ilyen párt, ezért fontos szem előtt tartani a valódi keresztény értékrendet és ez alapján választani – fűzte hozzá.

Az elmúlt egy évtizedben a kormány, összefogva településvezetőkkel és sok jó szándékú emberrel, mintegy háromezer templomot újított meg és százhúszat épített - mondta Soltész Miklós. A balatonalmádi, erdélyi építészeti stílusban 1930-ban épült Szent Imre Plébániatemplom tetőzete megújult, héjazatcseréjét 13 millió forintért végezték el.

(MTI)

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Soltész Miklós és az Emberi Erőforrások Minisztériuma figyelmébe:

TV-MŰSOR
Sztárban Sztár leszek!
show-műsor

Megtekintése 12 év felettiek számára ajánlott!
Sztárban Sztár leszek! részletes műsorinformáció - TV2 (HD) 2019.09.08 18:45 Vadonatúj köntösben tér vissza a képernyőre Magyarország kedvenc show-műsora a Sztárban Sztár. A Sztárban Sztár leszek! hazánkban sosem látott formátumban keresztezi a tehetségkutatók és a népszerű átváltozó-show elemeit. Ezúttal civil jelentkezők mutathatják meg rátermettségüket. Aki mind hangban, mind megjelenésben tökéletesen hozza az ikonikus külföldi és hazai előadókat, elnyerheti a Magyarország legsokoldalúbb előadója címet. A zsűriszékekben ezúttal Tóth Gabi, Bereczki Zoltán, Pápai Joci és Horváth Tomi foglalnak majd helyet, akik a hetek alatt nem csupán ítészek, de mesterek is lesznek, hiszen a versenyzők közül saját csapatot választanak maguknak, akik munkáját, felkészülését mindvégig segítik majd. A műsor első szakaszában az előválogatók és a középdöntő várja majd a nézőket, majd az élő adások alkalmával követhetik figyelemmel, hétről-hétre a 12 döntős sorsának alakulását.
Műsorvezető: Tilla
Szórakozás: rock/pop/jazz"

Ez itt a rizsa, Magyarország úgymond nemzeti oldalú magántévéjében!
Miről szól ez a "műsor"?
A jelölt a színpad közepére szarik, amin a zsüri - szó szerint - röhög és nyerít, a legalja ordináre módon...
A jelölt a szarát a zsüri felé dobja, erre újra mindenki röhög és nyerít...
A zsüri is szarik egyet-egyet, talán egy fickó volt, aki emberi módon viselkedett, majd egymásra szórják, mindenki mindenkire a szart és újra mindenki röhög és nyerít...
Szórakozás: rock/pop/jazz"
A NEMZETI OLDAL TÉVÉJÉBEN, MAGYARORSZÁGON, 2019. 09. 08. ESTE 19.23.
Ez készíti fel a fiatal nézőt, az élet és a gyermek vállalására, és ennyi.

A fidesz többször is megtagadta önmagát, a vezetője azt is többször kifejtette, nincsenek értékei, csak érdekei. Nincs még egy párt, amely így váltogatta volna az ideológiai mezeket, amikben játszott.

Ezért meglepő, hogy újra és újra előjönnek mazsolák, akik a múltra hivatkoznak, pedig ennél nagyobb hibát a fidesszel kapcsolatban aligha lehet elkövetni

Nem kímélte a kormány a pénzt, 13 millió tetőcserére, az nem semmi.

A Szegedi Dóm felújítására sem jutott annyi pénz, mint a Kiss Rigó Arénára. A bejáratnál a püspök urat egy fekete párduc szimbolizálja. (A vásárhelyi ún. szaró Lenin ehhez képest kismiska.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés