Soltész Miklós: Keresztény gyökereiből táplálkozhat a nemzet

2019. szeptember 8. 13:24

Egy olyan világban, ahol üldözik a kereszténységet és templomokat rombolnak le, élő keresztény gyökereiből táplálkozhat egy nemzet – jelentette ki a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára vasárnap Balatonalmádiban, a Szent Imre Plébániatemplom kertjében tartott ünnepségen.

Soltész Miklós kiemelte: az európai világ egy része elfordult Istentől, ezért nincsenek fix pontok, amelyekbe bele lehetne kapaszkodni. Mint mondta, ebben a környezetben nagyon fontos a keresztény emberek összetartása.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy a nagy francia forradalom idején az állam és az egyház szétválasztása volt a cél, ennek égisze alatt templomokat romboltak le, több tízezer papot kivégeztek, elüldöztek, a forradalom pedig mintegy 200-300 ezer áldozatot követelt. 

Mint mondta, Kisboldogasszony napja lévén érdemes belegondolunk abba, hogy „amikor az uniós zászlót nézzük, a 12 csillag nem 12 országot jelöl, 12 gondolatot vagy 12 pontot, hanem Szűzanyának a 12 csillagát”. Azt üzeni, hogy az élő kereszténység adhat támaszt a mindennapokban – fogalmazott.

Soltész Miklós rámutatott: az 1990-es években létezett olyan párt, amelyik kommunistaellenesnek mondta magát, mégis idővel "összeborult azokkal, akiket korábban szidott". Ma is van ilyen párt, ezért fontos szem előtt tartani a valódi keresztény értékrendet és ez alapján választani – fűzte hozzá.

Az elmúlt egy évtizedben a kormány, összefogva településvezetőkkel és sok jó szándékú emberrel, mintegy háromezer templomot újított meg és százhúszat épített - mondta Soltész Miklós. A balatonalmádi, erdélyi építészeti stílusban 1930-ban épült Szent Imre Plébániatemplom tetőzete megújult, héjazatcseréjét 13 millió forintért végezték el.

(MTI)

Összesen 53 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Soltész Miklós és az Emberi Erőforrások Minisztériuma figyelmébe:

TV-MŰSOR
Sztárban Sztár leszek!
show-műsor

Megtekintése 12 év felettiek számára ajánlott!
Sztárban Sztár leszek! részletes műsorinformáció - TV2 (HD) 2019.09.08 18:45 Vadonatúj köntösben tér vissza a képernyőre Magyarország kedvenc show-műsora a Sztárban Sztár. A Sztárban Sztár leszek! hazánkban sosem látott formátumban keresztezi a tehetségkutatók és a népszerű átváltozó-show elemeit. Ezúttal civil jelentkezők mutathatják meg rátermettségüket. Aki mind hangban, mind megjelenésben tökéletesen hozza az ikonikus külföldi és hazai előadókat, elnyerheti a Magyarország legsokoldalúbb előadója címet. A zsűriszékekben ezúttal Tóth Gabi, Bereczki Zoltán, Pápai Joci és Horváth Tomi foglalnak majd helyet, akik a hetek alatt nem csupán ítészek, de mesterek is lesznek, hiszen a versenyzők közül saját csapatot választanak maguknak, akik munkáját, felkészülését mindvégig segítik majd. A műsor első szakaszában az előválogatók és a középdöntő várja majd a nézőket, majd az élő adások alkalmával követhetik figyelemmel, hétről-hétre a 12 döntős sorsának alakulását.
Műsorvezető: Tilla
Szórakozás: rock/pop/jazz"

Ez itt a rizsa, Magyarország úgymond nemzeti oldalú magántévéjében!
Miről szól ez a "műsor"?
A jelölt a színpad közepére szarik, amin a zsüri - szó szerint - röhög és nyerít, a legalja ordináre módon...
A jelölt a szarát a zsüri felé dobja, erre újra mindenki röhög és nyerít...
A zsüri is szarik egyet-egyet, talán egy fickó volt, aki emberi módon viselkedett, majd egymásra szórják, mindenki mindenkire a szart és újra mindenki röhög és nyerít...
Szórakozás: rock/pop/jazz"
A NEMZETI OLDAL TÉVÉJÉBEN, MAGYARORSZÁGON, 2019. 09. 08. ESTE 19.23.
Ez készíti fel a fiatal nézőt, az élet és a gyermek vállalására, és ennyi.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés