Megnyílt a 17. Budavári Könyvünnep

2019. szeptember 06. 17:25

A rendezvény idén Márai Sándor előtt tiszteleg.

2019. szeptember 06. 17:25

Megnyílt a 17. Budavári Könyvünnep pénteken a Szentháromság téren. Az idei rendezvény a harminc éve elhunyt Márai Sándor előtt tiszteleg, a díszvendég az író szülővárosa, Kassa.

"A könyv jó befektetés, ahogy Kosztolányi írja, szellemi manna, amelyből mindenki jól lakik. Az olvasás környezetbarát kikapcsolódás, mert bár a könyv papírból készül, nem egyszer használatos: életre szóló társa az embernek" - mondta köszöntő beszédében Nagy Gábor Tamás I. kerületi polgármester, aki a könyvünnepet megnyitó Ugron Zsolna írónak a Budavárért Emlékérmet adta át.

Kassa polgármester-helyettese, Lucia Gurbálová kiemelte: a kassaiak büszkék arra, hogy városuk multikulturális közeg, ahonnan a világhírűvé vált Márai Sándor is kikerült, akit nagyra becsülnek. Hozzátette: Kassán idén központi megemlékezést tartottak Márairól mint a 20. század kiemelkedő művészéről.

A Budavári Könyvünnepen, amely hétfő hajnalig tart, 28 kiadó mutatkozik be.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2019. szeptember 06. 19:06
Szép volt! ÜDV!
Szabó A. Imre
2019. szeptember 06. 18:19
Ma már közvélekedés, hogy a fölgyűlt elolvasott könyvek vagy épp a megörökölt kisebb-nagyobb könyvgyűjtemények csak értéktelen hely- és porfogó kacatok, a korszerű élettel összeférhetetlen terhes lomok. Pedig, pedig. Féleszűek, akik kidobálják, elkótyavetyélik a könyveiket. A totális cenzúra korában a kinyomtatott szó értékesebb, mint az arany. Az unokáink már csak azokhoz a szellemi kincsekhez fognak szabadon hozzájutni, amiket otthon levehetnek a polcról. Épp úgy, mint Huxley Szép új világában, ahol már csak a civilizáción kívül szorult vadak között ismerik és olvassák Shakespeare-t.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik