Tovább gyorsult a kiskereskedelem bővülése

2019. szeptember 4. 9:13
Jelentős volt a növekedés mind júniushoz, mind az előző évhez képest – derült ki a KSH adataiból.

Júliusban a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 6,9 százalékkal, naptárhatástól megtisztítva 6,4 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakáét, élénkült a forgalom a júniusi 4,3 százalék, illetve 5,2 százalék növekedést követően – jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 4,5 százalékkal, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 9,0 százalékkal, az üzemanyag-kiskereskedelemben 5,3 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene. Az év első hét hónapjában a naptárhatástól megtisztított adatok szerint 5,8 százalékkal nőtt a forgalom az előző év azonos időszakához viszonyítva a nyers és a kiigazított mutató szerint egyaránt.

(MTI)

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kiskereskedelemről jut eszembe, szerintem a GDP 1-2%-val több maradna az országban, ha lenne egy hazai kiskerlánc, és ez mondjuk a forgalom felét elszipkázná a Tesco/Lidl-től.
Természetesen Magyarország kicsi ehhez, de ha a régiós országokkal közösen létesülne egy nagykereskedelmi beszerzési lánc, akkor az már életképes lenne (elég sok saját márkás termék a régióban készül), akkor az úgy már felvehetné a versenyt a nagy láncokkal.
És ugye a német láncok a német termelők érdekeit fontosabbnak tartják, mint a magyart, egy részben magyar lánc alatt a helyi termelők is hatékonyabbak lennének.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés