Ezt a filmet neveztük az Oscarra

2019. szeptember 04. 14:05

Magyarország hivatalosan az Akik maradtak című filmet jelöli a 2020-as Oscar-díjra.

2019. szeptember 04. 14:05

Az Euronews cikke szerint Tóth Barnabás rendező filmje a második világháború utáni Budapesten játszódik, két főszereplője egy 42 éves nőgyógyász, Aladár (Hajduk Károly) és egy 16 éves páciense Klára (Szőke Abigél az első főszerepében). Tóth Barnabás rendező filmje a második világháború utáni Budapesten játszódik, két főszereplője egy 42 éves nőgyógyász, Aladár (Hajduk Károly) és egy 16 éves páciense Klára (Szőke Abigél az első főszerepében).

Mint ismertetik, kettejük egymásra találása áll a viharos történelmi időkbe ágyazott film középpontjában. Klára impulzív és makacs kamaszból fokozatosan fiatal nővé érik a férfi óvó szárnyai alatt, míg az orvos élete új értelmet nyer a lányról való gondoskodás által. A filmet Magyarországon szeptember 19-én a miskolci Cinefesten mutatják be, majd egy héttel később országos moziforgalmazásban is.

Az Amerikai Filmakadémia szabályzata szerint az Oscar-díjakra a nemzetközi film kategóriában minden ország nevezhet egy filmet azok közül, amelyeket 2018. október 1. és 2019. szeptember 30. között mutatnak be hazai moziforgalmazásban. A Filmakadémia áprilisban változtatta meg a korábban „idegennyelvű filmnek” nevezett kategória elnevezését „nemzetközi film” kategóriára, melybe az Egyesült Államokon kívül gyártott, és nem angol nyelvű egész estés mozifilmek nevezhetők – olvasható az Euronews oldalán.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik