Bemutatta választási programját a Jobbik

2019. szeptember 4. 8:59
Sneider szerint pártja nem akar túlságosan liberális-baloldali eszméket felvállalni.

Szolidáris nemzeti jövőképként jellemezte a Jobbik önkormányzati választási programját a dokumentumot bemutató keddi budapesti sajtótájékoztatón Sneider Tamás pártelnök. Úgy értékelt: sem a kormánynak nincs programja, sem rajtuk kívül az ellenzéknek, pedig éppen az elgondolások, víziók ütköztetése a nyugat-európai demokrácia egyik alapja, és „erős elgondolások nélkül nincs erős Magyarország”.

Sneider Tamás elmondta: a kisebb települések „elképesztő demográfiai válságát” úgy kezelnék, hogy ezeket a falvakat, városokat élővé, élhetővé tennék például azzal, hogy ahová lehet, iskolát, óvodát, rendelőt, kórházat, templomot vinnének, gondoskodva arról, hogy legyen, aki működteti ezeket.

Erős megyerendszert akarnak

Közlése szerint az önkormányzatoknak visszaadnák a járóbeteg-szakellátás vagy a közösségi iskola működtetésének jogát, valamint helyreállítanák az erős megyerendszert, amely korábban, ha problémákkal is, de működtette a helyi közösségi közlekedést, a hulladékelszállítást, a szociális és idősotthonok üzemeltetését.

Jelezte: az utak javításával és a közösségi közlekedés fejlesztésével megszüntetnék a kistelepülésen élők „röghöz kötését”, a szegregált települések kábítószer-problémáit rendőrőrsök telepítésével kezelnék, első körben pedig legalább a járási hivatalokban elért szintre emelnék a települési önkormányzatok dolgozóinak bérét. A Jobbik elnöke fontosnak nevezte, hogy csak írni-olvasni tudó, alapvető matematikai műveletekkel boldoguló, súlyos, életellenes vagy pénzügyi bűncselekményt el nem követett ember lehessen a jövőben polgármester.

Arról is beszélt: az önkormányzatoknál is meg kell történnie az elszámoltatásnak.

Sneider Tamás jelezte: évi 150-200 milliárd forintnyi plusz forráshoz juttatnák a szerintük most kivéreztetett önkormányzatokat azáltal, hogy finanszírozásukban növelnék a normatív elemek arányát, valamint szabad felhasználásra helyben hagynák a személyi jövedelemadó nyolc százalékát és a gépjárműadó teljes összegét. Kérdésre válaszolva a pártelnök azt mondta, örül, ha minél többen pályáznak a Jobbik elnöki posztjára, arról azonban korainak tartotta nyilatkozni, hogy ő versenybe száll-e a tisztségért.

Sneider: Szimbiózisban dolgozok Jakabbal

Az indulását egy múlt heti interjúban bejelentő Jakab Péter frakcióvezetőt a párt szellemiségének megfelelő, ismert, karizmatikus személyiségként jellemezte, aki nagyon keményen dolgozik az önkormányzati kampányban. Vele és Gyöngyösi Márton elnökhelyettessel szimbiózisban dolgoznak – mondta.

Amikor Karácsony Gergely támogatásáról kérdezték, a pártelnök kijelentette, „inkább azt mondjuk, hogy legyen változás Budapest életében, de az is egyértelmű, hogy mi nem szeretnénk túlságosan elköteleződni olyan politikai tömb iránt, amely talán olyanokat is felvállal, amiket a Jobbik nem tudna felvállalni". Konkrétumok nélkül "túlságosan liberális vagy túlságosan baloldalinak gondolt eszmékre” utalt. Hozzátette: a megválasztott budapesti főpolgármester tevékenységéről működése első száz napja alapján mondanak majd véleményt.

(MTI)

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jobbik....a múlt héten az M1 Híradó vendége volt valami Sturmer nevezetű roppant unszimpatikus és bunkó jobbikos politikus, aki a párt önkormányzati választási kampányát irányítja.

Ismertette a Jobbik fő programját, ami a következő: véget kell vetni, hogy az idősek utolsó három tyúkját is ellopják. A műsorvezető leütötte a labdát, "Maga most cigányozik." Hát igen, ez volt, s maradt a Jobbik egyetlen programja. S ezekkel állnak össze zsidó balliberális politikusok a kassza, a konc visszaszerzése érdekében.

Nem azt mondta, hogy templomot fog építeni, hanem azt, hogy odaviszi.
Azt gondolta, ha a feleségét tudja a nyakában vinni, egy templomot is elbírna.

"ahová lehet, iskolát, óvodát, rendelőt, kórházat, templomot vinnének,"

Szinte mindegy:-))
Ennél butább pártelnök még nem volt Mo-on:-))))

Gyakorlatilag nem is indultok a választáson, idióta.
Hacsak úgy nem, mint a "liberális-baloldali" tömb egyre jelentéktelenedő tartozékaként.

Márpedig az eléggé a "liberális-baloldali" eszmék felvállalását jelenti, ha az DK-s, MSZP-s, Momentumos jelöltek százait támogatjátok MINDENHOL, miközben SEHOL nem indítatok ún. jobbikos jelöltet ellenük.

Jobbik Kabarészínház. Műfaja: tragikomédia.

Válaszok:
hátakkor | 2019. szeptember 4. 15:55

Ezt a néppártosodást tanítani fogják.

Válaszok:
Negue | 2019. szeptember 4. 16:10

Valószínűleg, hiszen ez páratlan a politikai palettán.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés