Orbánt kritizálta Sadiq Khan londoni polgármester

2019. szeptember 2. 8:43
A második világháború kitörésének évfordulóján vette elő Magyarországot a brit muszlim politikus.

A Euronews arról ír: Sadiq Khan, London munkáspárti, muszlim polgármestere a lengyelországi Gdansk városában beszélt a 2. világháború kitörésének nyolcvanadik évfordulóján. 

Khan szerint a populisták erősödése a második világháború előestéjére hasonlít. A vezetőkkel, akik megosztó nyelvezetet használnak a népszerűségért és gyűlöletet szítanak a kisebbségek ellen, Európa kezd arra a helyzetre hasonlítani, ami második világháború előestéjén volt – mondta Sadiq Khan.

„Olyan időkben élünk, melyek hasonlóak az 1930-as évekhez? Mert ha visszanézünk az 1930-as évekre, az történt, hogy karizmatikus vezetők a gyűlölet erejét használták arra, hogy megosszanak közösségeket, a másik ellen fordítsák őket” – fogalmazott Khan. Jelenleg Európában emberek próbálják megosztani a közösségeket gyűlöletbeszédet használva, bűnbakként állítva be embereket a szexuális beállítottságuk miatt, a származásuk miatt, a vallások miatt, az identitásuk miatt.

„Nézzék meg, hogy milyen nyelvezetet használ Donald Trump, és más vezetők, akik Európa-szerte választásokat nyernek, Magyarországtól Lengyelországig, Franciaországban, Olaszországban és az Egyesült Királyságban” – sorolta. „Azt mondják, hogy a nyugat és az iszlám összeférhetetlen egymással” – hangsúlyozta a muzulmán politikus, aki az amerikai elnökkel már több verbális csatát is megvívott. Egyszer például a XX. századi fasisztákhoz hasonlította Trumpot. Khan szerint a brexitet (és a hozzá hasonló történéseket) olyan politikusok okozzák, akik kihasználják az emberek félelmeit, ahelyett hogy orvosolnák azokat. Majd újfent felsorolta Lengyelországot, Magyarországot, Olaszországot és Franciaországot.

A rendezvényen Donald Trump amerikai elnök helyett Mike Pence alelnök vett részt, miután lemondta a látogatását a Dorian hurrikán Floridába várható érkezése miatt.

Összesen 175 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hol kritizálta Orbánt?
Többek között megemlítette Magyarországot IS.

Na, ez a majom aztán marha járatos lehet a II. világháborúban. Muszlim köcsög.

Hol kritizálta Orbánt?
Többek között megemlítette Magyarországot IS.

"..aki az amerikai elnökkel már több verbális csatát is megvívott. Egyszer például a XX. századi fasisztákhoz hasonlította Trumpot."

Hát ehhez aztán kurva sok ész kellett.

"Twitteren közölt válaszában Trump annyit írt: Khan rettenetes munkát végez polgármesterként, ami szemmel látható, ha a bűnözési statisztikákat és a halálozási arányszámokat nézi az ember. Az amerikai elnök szerint a pakisztáni polgármesternek inkább a saját munkájával kellene foglalkoznia ahelyett, hogy Nagy-Britannia szövetségeseit támadja.

"Egy egyszerű lúzer, aki éppolyan ostoba és inkompetens, mint New York polgármestere, de Blasio.”
https://888.hu/amerika-london-..

"A brit főváros muszlim polgármestere azonban megint nagyon eltévedt. Faszistázás helyett nem ártana mondjuk kicsit hazafelé tekintenie. Bár szerinte még mindig minden rendben van, sőt jobb mint hivatali ideje előtt volt, a tények mást mutatnak. London ugyanis még mindig kritikus helyzetben van. Szinte minden nap találkozunk ugyanis valamilyen rémisztő támadással, amelyet a brit fővárosban követtek el. Sadiq Khan polgármester fejét elfordítva, szemét becsukva irányítja Londont. A pakisztáni származású polgármester hivatali ideje alatt 52 százalékkal emelkedett meg a késes támadások száma, a gyilkosságok számai pedig szintén rekordokat döntenek."

Nem csak emiatt. "Trump náci" - vajon mennyit gondolkodhatott ezen a riposzton? Mohamed londoni helytartója.

Az az érzésem, hogy ez az ember nem tudja, mit beszél.

1. Rossz helyen mondja, amit mond.
2. Beszédével pont azt csinálja, amit kritizál.
3. Hibásan érvel.

Válaszok:
Megtalálta | 2019. szeptember 2. 9:46

Hülye, mint a tök. nem csoda, hogy megválasztották Londonban. Felböfögi a ballib gyökérségeit, a húgyagyú libsik meg ujjongva tapsolnak hozzá.

Innen is látszik, hogy az árokásás közben a másik oldalt megvádolni árokásással nem magyarországi ballib találmány.
Ha nem a bőrünkre menne, még viccesnek is mondanám, ahogy a férfiakat, fehér bőrűeket, keresztényeket rendszeresen stigmatizálják _és_ közben gyűlöletkeltésről beszélnek.

Lélekben, érzelmileg ez a Khan is a holokauszt áldozata, ezért szóla Ő az Emberiséghez.

A fenéket, miért lenne holokausztagadó, hisz ő maga is a migránsklub tagja, bár nem arab. De potyautasként, ő is éruntett:
Ha a zsidó államot békén hagyják, az arabok szabad utat kapnak Európába. Pontosan ez történt, Irán nem arab állam.
Sorosék a migránsprojektet ennek fejében kapták meg.

Van ennek az újkori őrültségnek ott is híve.

Az előző gdanski polgármestert meglőtték, ami kétségkívül tragikus. Az utódláskor a PiS lovagiasságból nem indított ellenjelöltet. Így lett a mostani. Októberben országos választások lesznek, jól jön a PO-nak egy kis rendszerkritika. Mindenesetre, a hely és alkalom miatt elég ízléstelen, viszont ettől a szivartól ezt lehetett várni.

Jól van, Szadi, elmondtad, amit elvártak tőled. Nyalhatsz.

Ez a fószer mondta, hogy természetesek a merényletek Londonban. Ennyit az éles elméjéről és szőrös szívéról.

Te kis hülye! Pont a tiéd egy torz gyűlöletbeszéd.

Aztán ki nem tojja le magasról ezt az okostojást? Elég szégyen Londonra nézve is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés