Bátor „nem”

2019. augusztus 29. 17:20

Bauer Tamás
Facebook
Így kell beszélni, és nem mellébeszélni, ha a lényegről van szó.

„Dobrev Klárát látom az M1 Híradójában. Hogyhogy? A Híradó, mint rendszerint, a migrációról szóló több, mint negyedórás blokkal kezdődik (ennyi a német Tagesschau teljes időtartama), és ebben a blokkban játsszák be az előző napi Egyenes Beszéd egy részletét, ahol Rónai Egon arról kérdezi Dobrev Klárát, hogy mit gondol a kormány követeléséről, hogy az Európai Unió térítse meg a déli határkerítés költségeinek felét. Dobrev egyenes választ ad az Egyenes Beszédben: nem. Ha nem is elsőre, de végül kimondja: nem támogatja a kormány követelését.

Igaza van. Orbán kerítése nem védi Európát semmitől, amitől Európa védelemre szorul. A menekültáradattól biztosan nem. 2015-ben, amikor több százezer menekülő jelent meg a szerb–magyar határon, az Orbán-kormány átengedte őket Ausztriába. Amióta az Unió kötött Erdoğan Törökországával egy megállapodást arról, hogy nem engedik tovább Görögország felé a menekülőket, a balkáni útvonalon már alig jönnek. A kerítés legfeljebb arra volt jó, amikor elkészült, hogy ne a magyar, hanem a boszniai határ felé menjenek tovább Szerbiából, akik még jönnek. A határkerítés nem Európát, nem is Magyarországot, hanem Orbán rendszerét védi, biztosítja, és nem a menekülőkkel, »migránsokkal«, hanem a magyarok elégedetlenségével szemben. Azért épült, hogy minél tovább fenntartsa a »migránsoktól« való felelem pszichózisát, amire Orbán választási kampányai 2015 óta épülnek. Azért épült, hogy stabilizálja Orbán önkényuralmi rendszerét. Ehhez járul hozzá asz Unió a kohéziós támogatások hatalmas összegével is – nem elég? Igaza van Dobrev Klárának: a kormány követelését, hogy még a kerítésért is az Unió fizessen, nem szabad támogatni.

Nincs kétségem, hogy az interjúnak ezt a néhány mondatát sokszor le fogják még játszani az M1-en. Bátor dolog volt ezt így kimondani. Így kell beszélni, és nem mellébeszélni, ha a lényegről van szó.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A szlovén-horvát, a görög-török , a bolgár-török és az afrikai spanyol határkerítés miért épült.
Ott nem reklamál ez a Dobrev-Apró utód?
Pardon Dobrev bolgár volt, őket nem lehet bántani.

Bauer nem látta az eredetit, csak szóltak neki, hogy írjon róla mint egy sayanim.

Bauer apját és Klára nagyapját tekintve természetes az egyetértés. EU bátorítással jönnek vissza a keményvonalas kommunisták leszármazottai. Ez a liberális demokrácia lényege?

A szerencsétlen, mindenhonnan kikopott, a "DK"-ban is a partvonalon vegetáló Bauer helyeslése még élesebben világítja meg Dobrev szokottnál is gyatrább megnyilatkozását.

Mocskos hazaárló férgek vagytok. Büdös csótány.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés