Kiesett részletek

Magyar Nemzet: Nem lehet más Karácsony politikája

2019. augusztus 28. 9:20
A napilap értesülései szerint a baloldal főpolgármester-jelöltjének családi bt.-je 2006 után több tízmilliós tanácsadói megbízást kapott a Gyurcsány-kormánytól.

A Beszélő egy 2018-as interjúját idézi a napilap szerdai cikkében: Karácsony Gergely ebben bevallja, hogy akkor tanult sokat a politikáról, amikor Horn Gábor államtitkársága (2002-2008) alatt a tanácsadója lett. Ezért – állapítja meg a cikk – a Republikon Alapítvány mostani kuratóriumi elnökének később nem elhanyagolható szerepe volt abban, hogy Karácsony lett 2017-ben az MSZP miniszterelnök-, majd két évvel később a főpolgármester-jelöltje.

Social-biznisz

Ennek az időszaknak a végén – 2006–2009 között – Karácsony cége, a Social Report Bt. tíz alkalommal, összesen mintegy 21,5 millió forintos megbízást kapott a Gyurcsány-kormánytól, de dolgozott az ­SZDSZ-es Demszky Gábornak is – számolt be a napilap. Azonban a megbízások ellenére e a cégadatok szerint 2002-ben volt a bt.-nek utoljára bevétele. Az is érdekes a Magyar Nemzet szerint, hogy ez az időszak máig nem szerepelnek Karácsony párbeszédes önéletrajzában.

De nem csak az államnak dolgozott Karácsony: a szivárvány-­koalíció főpolgármester-jelölt családi bt.-je a Magyar Nemzet adatai alapján állami megbízásai idején a Mediánnak is dolgozott kutatásvezetőként, ebben az időszakban a cég 716,5 millió forint állami megbízást kapott.

Írásában a napilap idézi Karácsony egyik 2010-es kijelentését: „Rendszeresen elmondjuk, hogy mit fogunk csinálni, de aztán lehet máshogyan” – ezt már egy interneten fellelhető videón mondja. A felvétel a régi SZDSZ-esek egyik találkozóhelyén, a Budai Liberális Klub rendezvényén készült a napilap szerint, ahol Karácsony és Pető Iván, az egykori SZDSZ ügyvivője a baloldal korabeli összeomlására próbált magyarázatot találni.

Ezen a vitán a Magyar Nemzet szerint Pető részben a választókat hibáztatta az összeomlásban. Karácsony egyetértett vele, és akkor sem tiltakozott, amikor liberális partnere éppen kevesellte a 2006-ban alkalmazott rendőri erőszakot. Karácsony egyébként még a videó előtt, 2009-ben lépett be az LMP-be, majd onnan 2013 ja­nuárjában több társával együtt távozott, és alakították meg a Párbeszéd Magyarországért nevű pártot.

Andor, Bozóki a stábjában

Bár Karácsony kétségkívül pártszédelgő, de liberális kapcsoltai máig erősek, a miniszterelnöki, majd főpolgármesteri ambíciókat ápoló politikus tavaly debütált tanácsadó stábjának, majd „árnyékkormányának” kétharmada SZDSZ-esekből és a Soros Alapítvány egykori munkatársaiból áll – állapítja meg a Magyar Nemzet.

Mint írják, szakértői között mások mellett ott van az MSZP–SZDSZ-korszak volt uniós biztosa, Andor László, Bozóki András egykori SZDSZ-tag, a CEU oktatója, a szintén egykori ­SZDSZ-es Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere, valamint Orsós Éva, aki Soros alapítványának egyik szakkuratóriumi vezetőségének tagja volt.

Összesen 96 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lehet Más a Politika.

Az...

""Karácsony kétségkívül pártszédelgő..."
Tűpontos megállapítás."

Szerintem NEM, hanem politikai prosti.

Ennyi pénzért ma egy NER arisztokrata már le sem hajol!!

Szerintem senki nem olvasta el, csak a megrendelés és a kifizetés számított.
Gyurcsányi és Harangozó hogy adott tanácsot az atomerőműnek? Ugyanígy.

Eléggé konkrétnak tűnnek az adatok, bárki számára elérhető volt, csak nem volt összerakva.

„Hogy nem szakad le az arcod?” – Kamerák előtt esett egymásnak Puzsér és Karácsony embere
http://www.atv.hu/belfold/2019..

Az önfelszámolás útjára lépett az MSZP
https://magyarnemzet.hu/belfol..

Ezek szerint;
Tóth Bertalan a felszámoló biztos
Segítők: Ujhelyi István és Karácsony Gergely

Karácsony kampányának címe: Karácsonyi biznisz októberben

Kezd érdekes lenni ez az önkormányzati kampányidőszak. Az ellenzéki összefosás is remekül halad, ahogy látom, úgyhogy minden adott a remek szórakozáshoz.

A tanácsadói szerződések nem tűnnek extrémnek, de az meglepett, hogy ennyi ex-SZDSZ-es figura veszi körül, segít neki, satöbbi.

Minek hurcolják körbe ezeket a fákat? Nem inkább el kéne ültetni őket?

Így lehetett:-)))) jó tanács volt:-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés