A liberálisok leszedetik a bevándorlásellenes plakátokat Kanadában

2019. augusztus 27. 19:02
Kanadában október 21-én tartanak választást, és a bevándorlás széles körű támogatást élvez, egyes felmérések szerint.

A reklámtáblák tulajdonosai szerint a kanadai óriásplakátokon megjelenő bevándorlók elleni hirdetéseket, nyilvános felháborodás és többszöri petíció után szedik le – számol be a reuters.com

A hirdetéseket Maxime Bernier (kanadai jobboldali bevándorlásellenes párt vezetője) kérésére indították el, melyek a Kanadába irányuló tömeges bevándorlás megállítására szólítottak fel. A plakátok az elmúlt héten több kanadai városban is megjelentek. Bernier, a mérsékelt konzervatívokkal ellentétben, a bevándorlás korlátozására, és a kanadai értékek védelmére összpontosít, amiért sokan a „kanadai Donald Trump” jelzővel illetik.

Kanadában október 21-én tartanak szövetségi választást, és a bevándorlás széles körű támogatást élvez, egyes felmérések szerint. A augusztus 9-én közzétett Pew Kutatóközpont jelentése szerint a kanadaiak támogatják leginkább a bevándorlást a világon. Noha a kanadai Néppárt nem volt felelős a hirdetésért, Bernier dühös volt, hogy levetették. „A plakáton szereplő üzenet nem ellentmondásos, sem azoknak, akik egyetértenek vele, sem azoknak, akik nem értenek egyet, de támogatják a szólásszabadságot és a nyílt vitát.” – írta Bernier a hétfőn a Twitter-en.

A Pattison Outdoor, amely társaság Kanadában a kültéri reklámterületet birtokolja és kezeli, eredetileg elutasította a reklámok eltávolítását, de vasárnap mégis ellenkezőleg döntött. „Sem a magam, sem a Pattison Outdoor szándéka nem az volt, hogy elidegenítse vagy bármilyen módon sértse a közvéleményt azáltal, hogy lehetővé teszi ennek a hirdetésnek a megjelenítését” – mondta Randy Otto a Pattison Outdoor elnöke nyilatkozatában, hozzátéve, hogy sajnálja a hirdetések megjelenítésére vonatkozó döntést.

A petíciók alkotói üdvözölték Pattison döntését: „Nagyon örülök, hogy a Pattison Advertising levette ezeket a hirdetőtáblákat” – mondta Jordan Stein, a kaliforniai Liberális Párt jelöltje, aki az egyik petíciót elindította.

John Grant, a Urban Halifax csoport alapítója, amely szintén petíciót indított a hirdetések eltávolítására, elmondta, hogy a hirdetőtáblák üzenete elsősorban Új-Skócia tartományt érinti. A tartomány gazdasága növekedőben van, pár év stagnálás után, amelyet Grant a rekordszámú bevándorlónak tulajdonít, akik a tartományba érkeztek az elmúlt évek során. „A gazdaság javul és a dolgok kezdenek jól menni, ezért sok ember kifogásolta, hogy ezt az óriási hirdetőtáblát felállították” – mondta Grant.

Új-Skócia liberális miniszterelnöke, Stephen McNeil szintén elítélte a hirdetéseket: „A népességünk minden idők legmagasabbja, a munkanélküliség rekordmértékben alacsony, a gazdaságunk növekszik, nagyrészt a bevándorlásnak köszönhetően” – írja McNeil a Twitteren. „Ez tény, nem vélemény.”

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"
Új-Skócia liberális miniszterelnöke, Stephen McNeil szintén elítélte a hirdetéseket: „A népességünk minden idők legmagasabbja, a munkanélküliség rekordmértékben alacsony, a gazdaságunk növekszik, nagyrészt a bevándorlásnak köszönhetően” – írja McNeil a Twitteren. „Ez tény, nem vélemény.”
"

Akkor nem értem, mi a fasznak cenzúrázzátok a bevándorlásellenes hirdetéseket. És még nálunk van állítólag autokrácia, mikor ezek a balos gennyes kanadai liberáltetvek cenzorkodnak.

Ez nem demokrácia. Nálunk max akkor vetethetnének le egy kampányt, ha valaki a náci-, vagy kommunista rendszereket éltetné, azok jelképeit használná. Nálunk egy bevándorláspárti kampányt senki nem vetethetne le, főleg nem a kormány!

Az tény, hogy rohadtul népszerűtlen lenne az, aki ezt hirdetné, de az más tészta.

Nálunk demokrácia van, Kanadában meg egy nyomorék libsi utópia kezd kibontakozni. Sztálin legjobb tanítványai Torontóban és Montrealban élnek, elzárva a világtól, a kis libsi elefántcsont tornyukban.

"Képletesen szólva, Függetlenség napja-módra: atomot a bestiáknak."

https://youtu.be/G39Pe0qx-jY

"A Pattison Outdoor, amely társaság Kanadában a kültéri reklámterületet birtokolja és kezeli"...
A Facebook amerikai alapítású közösségi hálózat, amely társaság a Föld leggyakrabban használt szociális hálózatát birtokolja és kezeli"..
A demokrácia legmagasabb foka, Fukuyamának igaza volt, van:
a történelem valóban véget ért...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés