Kozák: Az egész évem olyan hullámzó volt, mint ez a döntő

2019. augusztus 25. 13:27
„A mozgásom valahogy nem az igazi, pedig korábban megbízhatóan stabil volt” – mondta Kozák Danuta.

Az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta olyan hullámzónak tartja egész éves teljesítményét, mint a döntőbelit.

A kajakos, miután K-1 500 méteren címvédőként indulva bronzérmes lett a szegedi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon azt mondta, „Nagyon hullámzó év van mögöttem, amelyben inkább völgyek voltak, mint csúcsok. Ilyen volt ez a pályám is a döntőben” – mondta. Hozzátette: miután rosszul rajtolt, ezúttal egy kimondottan mély hullámvölgyből kellett kijönnie ahhoz, hogy dobogós helyen végezzen.

„Már a középfutamom is nagyon stresszes volt”

„Ilyet korábban soha nem éltem át, már a középfutamom is nagyon stresszes volt. A döntő jobban sikerült, de valami még így is hiányzott” – fogalmazott. Kiemelte: sokat segített, hogy a szombati középfutam után korábbi versenyzőtársával, Szabó Gabriellával ki tudtak menni a vízre egy párosedzésre.

 „Az nagyon sokat segített, hiszen Gabival gyerekkorunk óta ismerjük egymást, sokat versenyeztünk párosban. Jó volt látnom, éreznem őt a hajóban magam előtt, lekövetni a mozgását. Gabi igaz barátként mindig a szívét, lelkét odaadta, ha a segítségére volt szükségem” – nyilatkozta.

„A mozgásom valahogy nem az igazi, pedig korábban megbízhatóan stabil volt. Már a vb előtti utolsó pár hétben is adódtak vele gondjaim. Úgy látszik, ez van nekem megírva, Szegeden nem tudok vb-t nyerni 500 méteren egyesben” – fűzte hozzá.

Egy pillanatra sem rendült meg bizalma edzőjével szemben

Kozák elmondta, versenyzőként egy pillanatra sem rendült meg a bizalma edzőjével, Somogyi Bélával szemben, és nemcsak azért, mert feleségként is bízik a férjében.

 „Tudom, hogy ő is maximálisan bízik bennem, és azt talán csak én tudom igazán, hogy milyen sokat dolgozik velem, értem, és milyen lelkiismeretesen végzi a munkáját” – közölte.

Kammerer Zoltánnak – Gál Péter társaként – K-2 1000 méteren nem sikerült érmet és olimpiai kvótát szerezni, az egység a nyolcadik helyen végzett a döntőben. A páros háromszoros olimpiai bajnok, 41 éves versenyzője a döntő után elmondta: „ha 5-6, de inkább 9-10 évvel” fiatalabb lenne, már holnap elkezdené a felkészülést a jövő évi pótkvalifikációs versenyre.

 „Most jönnie kell egy kis szabadságnak”

„Egy évet még így is biztosan vállalok, de most jönnie kell egy kis szabadságnak” – mondta. A fináléval kapcsolatban megemlítette: a táv feléig együtt volt a mezőny, amely utána szakadt szét, és ők csak a második felével tudtak menni.

„Igyekeztünk előzni, feljebb jönni a kvóta reményében, de nem sikerült. Számomra már a döntős részvétel is kisebb csoda volt tőlünk, ezért így sem lehetünk csalódottak, amit tudunk, azt kihoztuk magunkból” – nyilatkozta.

(MTI)

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés