Kozák: Az egész évem olyan hullámzó volt, mint ez a döntő

2019. augusztus 25. 13:27

„A mozgásom valahogy nem az igazi, pedig korábban megbízhatóan stabil volt” – mondta Kozák Danuta.

2019. augusztus 25. 13:27

Az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta olyan hullámzónak tartja egész éves teljesítményét, mint a döntőbelit.

A kajakos, miután K-1 500 méteren címvédőként indulva bronzérmes lett a szegedi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon azt mondta, „Nagyon hullámzó év van mögöttem, amelyben inkább völgyek voltak, mint csúcsok. Ilyen volt ez a pályám is a döntőben” – mondta. Hozzátette: miután rosszul rajtolt, ezúttal egy kimondottan mély hullámvölgyből kellett kijönnie ahhoz, hogy dobogós helyen végezzen.

„Már a középfutamom is nagyon stresszes volt”

„Ilyet korábban soha nem éltem át, már a középfutamom is nagyon stresszes volt. A döntő jobban sikerült, de valami még így is hiányzott” – fogalmazott. Kiemelte: sokat segített, hogy a szombati középfutam után korábbi versenyzőtársával, Szabó Gabriellával ki tudtak menni a vízre egy párosedzésre.

 „Az nagyon sokat segített, hiszen Gabival gyerekkorunk óta ismerjük egymást, sokat versenyeztünk párosban. Jó volt látnom, éreznem őt a hajóban magam előtt, lekövetni a mozgását. Gabi igaz barátként mindig a szívét, lelkét odaadta, ha a segítségére volt szükségem” – nyilatkozta.

„A mozgásom valahogy nem az igazi, pedig korábban megbízhatóan stabil volt. Már a vb előtti utolsó pár hétben is adódtak vele gondjaim. Úgy látszik, ez van nekem megírva, Szegeden nem tudok vb-t nyerni 500 méteren egyesben” – fűzte hozzá.

Egy pillanatra sem rendült meg bizalma edzőjével szemben

Kozák elmondta, versenyzőként egy pillanatra sem rendült meg a bizalma edzőjével, Somogyi Bélával szemben, és nemcsak azért, mert feleségként is bízik a férjében.

 „Tudom, hogy ő is maximálisan bízik bennem, és azt talán csak én tudom igazán, hogy milyen sokat dolgozik velem, értem, és milyen lelkiismeretesen végzi a munkáját” – közölte.

Kammerer Zoltánnak – Gál Péter társaként – K-2 1000 méteren nem sikerült érmet és olimpiai kvótát szerezni, az egység a nyolcadik helyen végzett a döntőben. A páros háromszoros olimpiai bajnok, 41 éves versenyzője a döntő után elmondta: „ha 5-6, de inkább 9-10 évvel” fiatalabb lenne, már holnap elkezdené a felkészülést a jövő évi pótkvalifikációs versenyre.

 „Most jönnie kell egy kis szabadságnak”

„Egy évet még így is biztosan vállalok, de most jönnie kell egy kis szabadságnak” – mondta. A fináléval kapcsolatban megemlítette: a táv feléig együtt volt a mezőny, amely utána szakadt szét, és ők csak a második felével tudtak menni.

„Igyekeztünk előzni, feljebb jönni a kvóta reményében, de nem sikerült. Számomra már a döntős részvétel is kisebb csoda volt tőlünk, ezért így sem lehetünk csalódottak, amit tudunk, azt kihoztuk magunkból” – nyilatkozta.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amarna
2019. augusztus 27. 05:45
ÜGYES VOLTÁL--GRATULÁLOK !!!
héttörpe
2019. augusztus 25. 14:14
Az szót sem érdemel, hogy Kárász Annàval mi van?
A teremburáját
2019. augusztus 25. 13:51
Nem volt tökéletes a válogatás erre a kvalifikációs VB-re. Elöre tudni lehetett, hogy Kiss Tamásnak, Kammereréknek? Nagy Biankának, stb. nincs sansza kvótát szerezni. + két váratlan esemény (Dóry sebfertőzése miatt elment a férfi kenu két kvótája, már alapból, no meg Kozákék kizárása a máig is kérdjeles hajó "soványodás" miatt - bár ma már Kozák valami a féléről beszélt, mintha tényleg a férje lenne hibás a rossz mérlegelésért). Végeredményben meg van a 12 kvóta, 1-1 hiányzik a női és férfi kajakban, illetve a női kenuban, amit pótolni lehet, de nélküle is lehet indítani embert minden számban. A probléma férfi kenuban van, ahonnan mind a három kvóta hiányzik, s ezt nem lesz könnyű pótolni az egyetlen tavaszi pótkvalifikációs versenyen, már csak azét is, mert nem igen vannak erre biztató férfi kenusaink a két ezres számban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik