Embergyűlölő állatbarátok

2019. augusztus 25. 11:33

Balavány György
hvg.hu
A társadalmunk egy perverz, zoofil és egyben önpusztító ideológia rabja.

„A társadalmunk egy perverz, zoofil és egyben önpusztító ideológia rabja. Pedig az emberi faj addig fog fennmaradni, amíg képes »leigázni a természetet«.

Pár napja azon lehetett röhögni, hogy egy francia komponista, a 44 éves Julien Gauthier, aki állathangok alapján hozott létre kortárszenei produkciókat, legutóbbi túrája során grizzlytámadás áldozata lett. Darwin-díjas, úgymond. Minek ment oda. Állítólag a franciák finomak. Legalább jól belakott a mackó az idiótával. És az elmaradhatatlan: nem kell az embernek bolygatni a természetet, az állatok voltak ott előbb. Ezek a Facebook-univerzumban kerengő megnyilvánulások, magukat értelmesnek tartó emberektől.

Zombivírusként terjed a romantikus állatkultusz. Mind emlékszünk, amikor egy gyereket megharapott egy szurikáta, amit a kissrác ijedtében földhöz csapott, az állat meg elpusztult. Kellemetlen történet, de hát: shit happens. Hetekig ez a jelentéktelen affér volt a legnagyobb sztori. Az emberek a profiljukat Timonra cserélték Oroszlánkirályból, zúgott a »zsöszüi szurikáta«, cikkek tömkelege tárgyalta, hogyan »halt meg« »a szerencsétlen állat«, és volt az a breaking, ha új patológiai adalék merült fel. A megharapott kisfiú kegyetlen bestia lett, átkok és szitkok tízezrei zúdultak rá, kár, hogy fel fog nőni, az ilyenekből leszek a sorozatgyilkosok, helló, nem tudja valaki, hol lakik?, lejjebb kéne szállítani a büntethetőségi korhatárt, az anyját kéne lecsukni,  dehogyis, falhoz és golyót a fejükbe, francokat, földhöz kéne csapkodni mindkettőt, hadd éljék át ugyanazt a rohadékok, amit az a tündéri kis jószág.

A saját anyját kivégző férfi két napig volt hír, a teknőst elpusztító nő egy hétig. És akkor még nem szóltunk a kutyáját tényleg brutálisan és értelmetlenül halára kínzó, nyilván kelekótya balotaszállási asszonyról, aki pont akkora közellenség lett, mintha egy emberrel bánt volna el ugyanígy. És itt van a kutya elásva.

Mind ismerjük a romantikus- ezoterikus elbeszélést arról, hogy minden élőlény egyenlő értékű. Hogy úgynevezett harmóniában kell élni az úgynevezett természettel. Mint az »aranykorban«, a gyűlölt és átkozott emberi civilizáció előtt. Mert az állatok épp olyan csodálatos teremtmények, mint mi vagyunk.

A légy a klaviatúrámra száll. Közönséges házilégy (musca domestica). Szép szivárványos, aranyszínbe hajló a szárnya, nyilván nőstény példány. Nem értem, az Úr miért teremtett legyet, de a maga nemében csakugyan remekmű, ha csak az összetett szemre gondolunk is: szemenként nem egy lencséje van, hanem sok, és mind külön fókuszálja a fényt. A testtömegéhez képest az ereje is elképesztő. Viszont a kártevőpotenciálja sem semmi. Elsősorban szart és dögöket szokott szívogatni, aztán rászáll a kezünkre, arcunkra, kajánkra. Több száz bacilusfajtát cipel magával, és több tucat különböző betegséget terjeszt, köztük olyanokat, mint a tífusz, a vérhas, vagy a kolera. Na, hess innen. Bárcsak én is így tudnék repülni.

A radikális állatvédőknél már nem is csupán egyenrangú és azonos értékű  az ember minden lénnyel, az ostoros egysejtűtől az őzikén át a jegesmedvéig, hanem alacsonyabb rendű náluk. (Ez a pont az, ahol tényleg elveszítem a hidegvérem.) Mert az állat nem teszi tönkre a bolygót, na ugye. Nem öl élvezetből. Vigyáz a környezetére. Az állatok sokkal összetartóbbak, mint mi, emberek vagyunk. Intelligensebbek is, csak sajnos nem értjük a nyelvüket. Az állat nemes, tiszta, jólelkű és cuki, ősi titok, egy darab eleven természet, valami az elfeledett igazságból, egy kis emlékeztető arról, honnan is jöttünk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 85 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A maga hozzászólásának az ökológiai lábnyoma szerfelett magas.

Véleményem szerint nem csak az öko harcosok utálják az embereket, de a szociológusok többsége is, akik mindenáron át akarják nevelni őket. Papíron nyilván azért, mert ők csak jót akarnak, de ezt legfeljebb akkor hiszem el róluk, ha beismerik, ha hibáznak.

" Nem értem, az Úr miért teremtett legyet,"
...és cigányt?
A zsidókat ajándéknak teremtette. (Orbán szerint)

Kereszténység és holokauszt? Te nagyon-nagyon ostoba vagy. Ha pedig ennyire tájékozatlan, akkor olvasgass, mielőtt ideokádsz!

Ez a szurikáta ügy nem az állatokról szól, hanem arról, hogy a szülők nem tudják megnevelni a gyerekeiket. Azért nem, mert 30 évvel ezelőtt odacsapott egyet a gyereknek, ha az nem fogadott szót és rendben volt a dolog. Ma viszont nem teheti meg, mert fenyegetve van a gyerekvédelemmel.
A baloldal által fogyasztóvá tett ember nem akar időt adni a gyerekének, mert akkor nem lenne ideje megtudni, hogy milyen új trendi kacatot kell megvásárolnia ahhoz, hogy okos, felvilágosult és trendi zöld és/vagy balliberális legyen. (még mielőtt valamelyik idióta kitalálná, hogy támogatom a gyerekbántalmazást, legyen kedves és értelmezze, amit leírtam. ) Szóval a szurikáta elpusztulása - igen, az állatok nem meghalnak, hanem elpusztulnak- sokkal inkább az intézmények által nevelt gyerekek problémája, mint állatvédelmi kérdés.

Igen, volt idő, amikor Balavány nekünk írt. Igazi jó favágó Balavány. Ha kell akácot vág, ha kell akkor tölgyet.
A kérdés az, hogy kell-e nekünk egy ilyen jó munkás ember, vagy ezt a munkát el tudjuk-e látni mi is, teljesen a magunk erejéből.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés