Embergyűlölő állatbarátok

2019. augusztus 25. 11:33

A társadalmunk egy perverz, zoofil és egyben önpusztító ideológia rabja.

2019. augusztus 25. 11:33
Balavány György
Balavány György
hvg.hu

„A társadalmunk egy perverz, zoofil és egyben önpusztító ideológia rabja. Pedig az emberi faj addig fog fennmaradni, amíg képes »leigázni a természetet«.

Pár napja azon lehetett röhögni, hogy egy francia komponista, a 44 éves Julien Gauthier, aki állathangok alapján hozott létre kortárszenei produkciókat, legutóbbi túrája során grizzlytámadás áldozata lett. Darwin-díjas, úgymond. Minek ment oda. Állítólag a franciák finomak. Legalább jól belakott a mackó az idiótával. És az elmaradhatatlan: nem kell az embernek bolygatni a természetet, az állatok voltak ott előbb. Ezek a Facebook-univerzumban kerengő megnyilvánulások, magukat értelmesnek tartó emberektől.

Zombivírusként terjed a romantikus állatkultusz. Mind emlékszünk, amikor egy gyereket megharapott egy szurikáta, amit a kissrác ijedtében földhöz csapott, az állat meg elpusztult. Kellemetlen történet, de hát: shit happens. Hetekig ez a jelentéktelen affér volt a legnagyobb sztori. Az emberek a profiljukat Timonra cserélték Oroszlánkirályból, zúgott a »zsöszüi szurikáta«, cikkek tömkelege tárgyalta, hogyan »halt meg« »a szerencsétlen állat«, és volt az a breaking, ha új patológiai adalék merült fel. A megharapott kisfiú kegyetlen bestia lett, átkok és szitkok tízezrei zúdultak rá, kár, hogy fel fog nőni, az ilyenekből leszek a sorozatgyilkosok, helló, nem tudja valaki, hol lakik?, lejjebb kéne szállítani a büntethetőségi korhatárt, az anyját kéne lecsukni,  dehogyis, falhoz és golyót a fejükbe, francokat, földhöz kéne csapkodni mindkettőt, hadd éljék át ugyanazt a rohadékok, amit az a tündéri kis jószág.

A saját anyját kivégző férfi két napig volt hír, a teknőst elpusztító nő egy hétig. És akkor még nem szóltunk a kutyáját tényleg brutálisan és értelmetlenül halára kínzó, nyilván kelekótya balotaszállási asszonyról, aki pont akkora közellenség lett, mintha egy emberrel bánt volna el ugyanígy. És itt van a kutya elásva.

Mind ismerjük a romantikus- ezoterikus elbeszélést arról, hogy minden élőlény egyenlő értékű. Hogy úgynevezett harmóniában kell élni az úgynevezett természettel. Mint az »aranykorban«, a gyűlölt és átkozott emberi civilizáció előtt. Mert az állatok épp olyan csodálatos teremtmények, mint mi vagyunk.

A légy a klaviatúrámra száll. Közönséges házilégy (musca domestica). Szép szivárványos, aranyszínbe hajló a szárnya, nyilván nőstény példány. Nem értem, az Úr miért teremtett legyet, de a maga nemében csakugyan remekmű, ha csak az összetett szemre gondolunk is: szemenként nem egy lencséje van, hanem sok, és mind külön fókuszálja a fényt. A testtömegéhez képest az ereje is elképesztő. Viszont a kártevőpotenciálja sem semmi. Elsősorban szart és dögöket szokott szívogatni, aztán rászáll a kezünkre, arcunkra, kajánkra. Több száz bacilusfajtát cipel magával, és több tucat különböző betegséget terjeszt, köztük olyanokat, mint a tífusz, a vérhas, vagy a kolera. Na, hess innen. Bárcsak én is így tudnék repülni.

A radikális állatvédőknél már nem is csupán egyenrangú és azonos értékű  az ember minden lénnyel, az ostoros egysejtűtől az őzikén át a jegesmedvéig, hanem alacsonyabb rendű náluk. (Ez a pont az, ahol tényleg elveszítem a hidegvérem.) Mert az állat nem teszi tönkre a bolygót, na ugye. Nem öl élvezetből. Vigyáz a környezetére. Az állatok sokkal összetartóbbak, mint mi, emberek vagyunk. Intelligensebbek is, csak sajnos nem értjük a nyelvüket. Az állat nemes, tiszta, jólelkű és cuki, ősi titok, egy darab eleven természet, valami az elfeledett igazságból, egy kis emlékeztető arról, honnan is jöttünk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sztd
2019. augusztus 26. 12:36
Most őszintén. Egykori véresszájú jobboldali volt, most véresszájú balliberális. Mégis mit várt? Hasonló gondolkodásúak fogják ott körbevenni?
bunko_jobbos
2019. augusztus 26. 11:34
Balavány kivételesen nem elmebeteg cikket írt. Visszatért egy percre a jobboldali (Magyar Nemzet) gyökereihez? Ezért ki fogják onnan is vágni.
Vidėken újrakezdő
2019. augusztus 26. 07:33
"Zombivírusként terjed a romantikus állatkultusz." Nincs elég gyerek, nincs elég unoka. Ahol pedig az ágyba is beengedik az állatokat (pl több macskát, kutyát), ott férfi sincs.
tevevanegypupu
2019. augusztus 26. 06:04
Nem is tudom..az embereknek állítólag van esze..egy gyerek benyúl egy ketrecbe, amire ki van írva, hogy tilos odanyúlni..egy lány felvesz egy teknőst amelyik ijedtében lepisili a kezét..erre rádob egy hatalmaskövet..egy nő a kutyáját az autó mögé köti, gázt ad és gyerünk..Mindezt persze tudatosan. Állatokat pusztítanak ezrével, számtalan állatfaj halt már ki emiatt..Kinek hiányoznak..senkinek persze, egész jól meg vagyunk nélkülük,,jól meg leszünk kutyák meg macskák nélkül is, pár generáció és azt sem tudják majd, hogy voltak ilyenek..Nem vagyok nagyobb állatbarát vagy nagyobb embergyűlölő mint a többség..Csak a tudatos pusztítás és kegyetlenség háborít fel nagyon..És erre mi és ki képes? Hát az ember..Mérgeztek már meg kutyánkat, pokoli kínok között halt meg..lehet engem megvetni egész nyugodtan, de ha a kezem közé kaphattam volna aki ezt tette, úgy megvertem volna, hogy amíg él nem felejti el..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik