Az iráni külügyminiszter Biarritzba érkezett

2019. augusztus 25. 16:39
Egy iráni kormánygép szállt le vasárnap délután 2 óra után a délnyugat-franciaországi Biarritzban, a világ legfejlettebb ipari országait tömörítő G7-országcsoport tanácskozásának helyszínére.

Egy iráni kormánygép szállt le vasárnap délután 2 óra után a délnyugat-franciaországi Biarritzban, a világ legfejlettebb ipari országait tömörítő G7-országcsoport tanácskozásának helyszínére. Az Airbus A321 gép Teheránból érkezett, fedélzetén Mohamed Dzsavád Zaríf iráni külügyminiszterrel – jelentette be az iráni kormány, amit a francia elnöki hivatal megerősített.

A Reuters hírügynökség úgy értesült, hogy az iráni külügyminiszter francia kollegájával, Jean-Yves Le Driannal tárgyal, a tervek szerint nem találkozik az amerikai delegációval. 

Az iráni külügyminisztérium tájékoztatása szerint  Mohamed Dzsavád Zaríf az iráni nukleáris válságból való kiút lehetőségeiről tárgyal a francia féllel. 

A francia sajtó úgy értesült, hogy a biarritzi francia-iráni egyeztetésről a G7 országcsoport vezetői szombat esti vacsorájukon állapodtak meg.

(MTI)

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Eközben Szíriában, Libanonban, Irakban, Gázában, Afganisztánban gyilkolnak a perzsa mullahok zsoldosai....Európa megint képmutató és gyenge.

Válaszok:
oskar | 2019. augusztus 25. 17:44

Így van, tárgyalni kell, nem háborúzni...

Pontosabban kellene fogalmaznod!
Ki gyilkol kit, és miért?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés