Az iráni külügyminiszter Biarritzba érkezett

2019. augusztus 25. 16:39

Egy iráni kormánygép szállt le vasárnap délután 2 óra után a délnyugat-franciaországi Biarritzban, a világ legfejlettebb ipari országait tömörítő G7-országcsoport tanácskozásának helyszínére.

2019. augusztus 25. 16:39

Egy iráni kormánygép szállt le vasárnap délután 2 óra után a délnyugat-franciaországi Biarritzban, a világ legfejlettebb ipari országait tömörítő G7-országcsoport tanácskozásának helyszínére. Az Airbus A321 gép Teheránból érkezett, fedélzetén Mohamed Dzsavád Zaríf iráni külügyminiszterrel – jelentette be az iráni kormány, amit a francia elnöki hivatal megerősített.

A Reuters hírügynökség úgy értesült, hogy az iráni külügyminiszter francia kollegájával, Jean-Yves Le Driannal tárgyal, a tervek szerint nem találkozik az amerikai delegációval. 

Az iráni külügyminisztérium tájékoztatása szerint  Mohamed Dzsavád Zaríf az iráni nukleáris válságból való kiút lehetőségeiről tárgyal a francia féllel. 

A francia sajtó úgy értesült, hogy a biarritzi francia-iráni egyeztetésről a G7 országcsoport vezetői szombat esti vacsorájukon állapodtak meg.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2019. augusztus 25. 21:07
Macron minden megbízás nélkül tárgyal Iránnal. Saját államfői döntése alapján tett így. Mint ahogyan Törökországgal, Kínával, és Oroszországgal is..... Gondoljatok bele, hogy ha O.V. úgy döntene, hogy államfőként találkozni szeretne az iráni vezetővel, vagy külügyminiszterrel... A ballibesek egyből a nyugati férgeik habzó pofáját zúdítanák a kormányra.... Milyen kussban vannak, ha a nyugati férgeik találkozgatnak a "diktátorokkal"
JMoflicheque
2019. augusztus 25. 18:19
G7, azaz a bandavezér, főrabló!
lynx
2019. augusztus 25. 17:20
Így van, tárgyalni kell, nem háborúzni...
golyakalifa
2019. augusztus 25. 17:03
"a világ legfejlettebb ipari országait tömörítő G7-országcsoport tanácskozásának helyszínére. Helyesen:...a világ legfejlettebb ipari országainak egy részét tömörítő G7...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik