Gyurcsány keze mindenhová elér

2019. augusztus 24. 9:30

Németh Szilárd
Magyar Hírlap
Egyértelmű, hogy a balliberális ellenzékkel most ez a fajta, bukott baloldali világ szeretne visszatérni Csepelre. Interjú.

A patkányozásával hírhedtté vált szocialista Bangóné Borbély Ildikó vajon miért vállalt most aktív szerepet a csepeli ellenzéki kampányban, feladva ezzel az eddigi bujkálást?

Bangóné Gyurcsány Ferenc embere. A 2004. december 5-i magyar gyűlöletkampányban Bangóné és családja volt Gyurcsány reklámarca. Azt fröcsögték, hogy tehertétel a határon túli magyarság, mert a külhoni magyarok majd elveszik az anyaországiak nyugdíját, munkahelyét és mindent. Lerománozták az erdélyi magyarokat, és 23 millió román vendégmunkással riogattak. Ez a Bangóné most a csepeli MSZP-ben van, de napnál világosabb, hogy kinek dolgozik. Az ő személye is azt mutatja, hogy Gyurcsány keze mindenhová elér.

Csepelen nemcsak Bangóné személyét terheli rovott múlt, de a balliberális összefogás több helyi jelöltjét is. Miért nem állítanak feddhetetlen múltú és megítélésű jelölteket?

Ezek ugyanazok, akik 2010-ig egyszer már tönkretették Csepelt. Egyértelmű, hogy a balliberális ellenzékkel most ez a fajta, bukott baloldali világ szeretne visszatérni Csepelre. Arról a politikáról van szó, aminek 2009-ben két halálos áldozata volt, az egymás közötti leszámolásuk révén. Az emberek 2010-ben elutasították ezt a politikát. Még a saját korábbi párttár­saik is azt mondták, hogy nem kérnek ebből, és inkább nem is mentek el szavazni. Ez az elvtársi mutyivilág vezetett oda, hogy 2010-ben 10,1 milliárdos vagyonvesztéssel vettem át a csepeli önkormányzatot, amikor polgármester lettem. A folyó fizetési mérleg hiánya 3,6 milliárd forint volt, emellett még 2,5 milliárdnyi adóssága is volt Csepelnek. Ma ezek a számok viszont már mind pozitív előjelűek. Növekszik a kerület vagyona, sok pénz van a költségvetési kasszában, és egyetlen fillér adóssága sincs Csepelnek. A Fidesz–KDNP-többségű képviselő-testület Borbély Lénárd polgármester vezetésével ügyesen és becsületesen osztja el a forrásokat Csepel működtetésére és fejlesztésére. Minden fillért átláthatóan, követhetően, közcélokra fordít az önkormányzat.

Alig egy hete Karácsony Gergely mutatta be a balliberális oldal teljes összefogását, ami a gyakorlatban azt jelentette, hogy a kijelentés már az elhangzás pillanatában sem volt igaz, mivel a Momentum a jogerősen elítélt Szenteczky János múltjára hivatkozva addigra kilépett az együttműködésből. Számíthat bármit is Csepelen annak a jelöltnek a kampányolása, aki a hírek szerint csődbe vitte Zuglót?

Karácsony Gergely főpolgármesteri babérokra vágyik, pedig a saját kerületében sem tud rendet tartani. Többek között azért alkalmatlan városvezetőnek, mert a saját bandáját sem képes összetartani. Ezért azt hazudja, hogy fideszes többség van a zuglói közgyűlésben, és neki ezért vannak problémái, például a parkolás területén. Budapestnek nem érdeke, hogy egy olyan megbízhatatlan és alkalmatlan ember vezethesse, mint amilyen Karácsony Gergely.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés