Építkezés és gyűlölködés közül kell választani

2019. augusztus 24. 10:34

Az ellenzék 2018-ban is végig az összefogásról beszélt, amit végül nem tudtak megvalósítani, ezután történelmi pofonba szaladtak bele és kudarcot vallottak.

2019. augusztus 24. 10:34
Kósa Lajos
Magyar Nemzet

„A kormánypártok mit kívánnak hangsúlyozni a kampány során? A helyi ügyek mellett lesz-e országos, minden választókerületre érvényes üzenetük?
Mi építkezni szeretnénk. Szépíteni és jobbá tenni kívánjuk a magyarországi településeket, annak a programnak megfelelően, amit Orbán Viktor hirdetett meg, amikor azt mondta, hogy 2030-ra a magyar életszínvonal érje utol az európai uniós élvonalét. Ehhez természetesen összefogásra van szükség. Itt nem a politikai pártokkal való együttműködésre gondolok, hanem a választókra. Nekünk velük kell szövetséget kötnünk. Azt üzenjük az állampolgároknak, hogy ne adják a településük irányítását a Gyurcsány Ferenc és pártja, a Demokratikus Koalíció vezette ellenzék kezébe, mert azon az oldalon békétlenség van, háború és folyamatos gyűlölködés.

Vannak olyan települések, amikre külön is oda szeretnének figyelni a kampány során? Hol számít szoros küzdelemre?
Valamivel kevesebb, mint 3200 önkormányzat van hazánkban. Mi ebből közel 1200 településen indítunk vagy támogatunk egy polgármesterjelöltet, és szerintem lehetetlen volna ezek közül bármelyiket külön kiemelni. Számos helyen lehet szoros a verseny, de számtalan településen nagyarányú, fölényes győzelmet is arathatunk. Arra biztatjuk a választókat, hogy a Fidesz–KDNP-pártszövetség polgármester- és önkormányzati képviselőjelöltjeit támogassák a szavazatukkal. Egyébként nyolcmillióan élnek olyan településen, ahol fideszes jelöltre lehet voksolni, amivel toronymagasan mi kínáljuk a legtöbb lehetőséget a választópolgároknak.

Mit gondol, milyen mértékben fog megvalósulni az ellenzéki összefogás, amiről oly sokat beszélnek?
Az ellenzéki összefogás olyan együttműködés, amelyet a gyűlölet tart össze, és ez meg is látszik rajta. Az ellenzéki pártok ugyanis egymást is folyamatosan szorongatják. Az összefogásuk tehát nem valódi együttműködés, hanem békétlenkedő, reménytelen és sikertelenségre ítélt politikai erőknek valamiféle kooperációja. Emlékezzünk csak a 2018-as országgyűlési választásokra. Minden bizonnyal az lesz most is, ami akkor történt. Az ellenzék akkor is végig az összefogásról beszélt, amit végül nem tudtak megvalósítani, ezután történelmi pofonba szaladtak bele és kudarcot vallottak.

Úgy tűnik, számos helyen az ellenzék taktikája az lesz, hogy magukat függetlennek valló, és konzervatívnak feltüntetni próbáló jelöltek mögé állnak be a pártok. Mi a véleménye erről? Fel vannak rá készülve, hogy ilyen jelöltekkel küzdjenek meg?
Természetesen fel vagyunk erre készülve, hiszen nem kell mást tenni, mint felkeresni a választók mindegyikét, és eljuttatni hozzájuk azt az üzenetet, ami figyelmezteti erre őket. Azt hozzátenném, hogy az önkormányzati választásokon a helyi lakosok legtöbbször személyesen ismerik a jelölteket. Hiába indul el tehát például az MSZP megyei elnöke függetlenként Szombathelyen, és próbálja magát civil jelöltnek feltüntetni, ismerik őt az emberek, és pontosan tudják, hogy kicsoda. Helyben aztán végképp nem szabad a választópolgárokat lebecsülni, hiszen pontosan tudják, kik a jelöltek, annak ellenére is, hogy az ellenzéki szervezetek rejtőzködni próbálnak, mert érzik, hogy nem népsze­rűek a választók köré­ben. Ezért próbálnak sok helyen valami álcivil szervezet vagy jelölt mögé beállni, de ezzel csak veszíteni fognak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gacsat
2019. augusztus 25. 07:57
Nem felejtjük ám a forint bedöntését. Viktorral együtt megshortolták a Forintot. 2010 májusában hatalomra kerültek 260 Ft volt egy euro. 2011 mjusában 320. Kormányzás helyett csak az elmúltnyócévet emlegették, meg a szekrénybe rejtett csontvázakat. https://szendreiadam.hu/wp-content/uploads/2019/06/euro-forint-%C3%A1rfolyam-10-%C3%A9v.png
balbako_
2019. augusztus 24. 18:07
Erről van szó! A békés, csendes építkezés, gyarapodás, vagy agyalágyult forradalmárok anarchiája között lehet választani.
KannibálTatárÚr
2019. augusztus 24. 16:54
Az ellenzék már választott. Az építkezéshez nem ért.
Bástyaelvtárs
2019. augusztus 24. 13:45
https://www.youtube.com/watch?v=SBtXUzrca7Q
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik