A genderkutató pingvintojásai

2019. augusztus 24. 15:44

Elég veszélyes vizekre evezünk, ha állatvilágban elterjedt jelenségeket mutatunk be követendő mintaként.

2019. augusztus 24. 15:44
Bándy Péter
Demokrata

„Érthető a genderhívők öröme, hiszen eddig is szívesen érveltek azzal, hogy a saját nemhez vonzódás az állatvilágban is előforduló jelenség, most pedig itt lehet az újabb kiváló példa: egy gondos meleg szülőpár. Miért ne fogadhatnának örökbe a homoszexuális párok gyerekeket, hiszen a berlini pingvinek is, ugye…

Csakhogy van a történettel némi probléma. Egyrészt, amint arra finoman az állatkerti szóvivő is utal, a pingvineknél teljesen normális jelenség, hogy a hím kiveszi a részét a tojásköltésből. »A hím császárpingvinnek több mint két hónapot kell kibírnia a pár egyetlen utódjának tojását melengetve, mire a tojó ismét visszatér hozzá táplálékszerző útjáról« – írja például a Wikipédia a császárpingvinekről. Lehet, hogy ez a természetes ösztön a berlini »melegpár« tagjaiban a szokottnál erősebben élt, és más, tojáshoz hasonló tárgyakkal is gyakorolták, de mindenképpen ösztönös viselkedésről van szó, ami »heteroszexuális pingvineknél« is megfigyelhető. Másrészt pedig elég veszélyes vizekre evezünk, ha állatvilágban elterjedt jelenségeket mutatunk be követendő mintaként. Mi lesz néhány év múlva? A túlnépesedéssel szemben a számos állatfajnál előforduló fajon belüli halálos agresszió lesz a jó példa? Mondjuk a szurikátákat kell majd mintának tekinteni, amelyeknél a domináns nőstény gyakran megöli az alárendeltek kölykeit?

Amúgy meg kész szerencse, hogy Skip és Ping nem tud beszélni. Még a végén kiderülne, hogy azt szeretnék, ha nem háborgatnák őket genderkutatók és tévéstábok, mert úgy gondolják: a szexuális irányultság magánügy, akkor is, ha valaki a saját neméhez vonzódik, és akkor is, ha az ellenkezőhöz. Pingvineknél és embereknél egyaránt.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vigyor
2019. augusztus 26. 09:00
Annál a tv stábnál, amelyik az állatkerti állatok viselkedéséből következtet az emberek viselkedésére már csak az a kreténebb, aki megnézi és hisz nekik.
Ipolypart
2019. augusztus 25. 12:06
Amikor a MANCS garázdálkodott, a libatömést és a tépést akarta betiltani, akkor a nagyon okos emberük vont párhuzamot a liba és az ember mája között. Abban tévedett, hogy a liba felhasználja a vándorlása során a zsírmájában lévő zsírt, az ember meg belehal De miért? Azért, mert az ember nem liba, a liba meg nem ember. Így nem lehet a szexualitással sem párhuzamot vonni.
cutcopy
2019. augusztus 25. 09:02
Igen, tessenek akkor már mindent példaértékűnek venni az állatvilágból, pl a territóriumőrzést is..
Bástyaelvtárs
2019. augusztus 25. 02:49
nem kell az állatok után menni bandi ! Az emberben ugyanúgy megvan az anyai ösztön. Egy meleg párban szintén hiszen gondoskodni akar a családjáról, az utódjáról. Csak mivel az ember tudatos lény nem csak a saját, hanem a befogadott gyerekéről is ugyanúgy képes gondoskodni. A meleg pingvinpár elsősorban annak a szimbóluma, h a jelenség megvan a természetben is, nem a civilizáció teszi buzivá a férfiakat vagy a nőket. Ezért vannak nevelőszülők és ezért képes egy buzi pár is nevelni, gondoskodni. Megtagadni ezektől az emberektől a családalapítás jogát aljas kirekesztés, semmi egyéb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik