Kozák: Hidegzuhanyként éltem meg a kizárást

2019. augusztus 23. 12:56

„Leginkább azt dolgoztam fel nehezen, hogy a mi jól működő rendszerünkbe, a versenyrutinunkba hiba került” – emelte ki az ötszörös olimpiai bajnok sportoló. A Kozák-Kárász címvédő párost csütörtökön zárták ki, mert túl könnyű volt a hajójuk.

2019. augusztus 23. 12:56

A kajakos Kozák Danuta a péntek délelőtti előfutamból a második helyen jutott tovább 500 méter egyesben a szegedi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon: az ötszörös olimpiai bajnok, aki címvédő ebben a számban, nemcsak az ellenfelekkel és az erős hátszéllel kellett megküzdenie, hanem túl kellett tennie magát a csütörtöki kizáráson.

Az UTE 32 éves sportolójának ez az egy száma maradt a viadalon, miután Kárász Annával alkotott címvédő párosát egy nappal korábban az előfutam után diszkvalifikálták, mert túl könnyű volt a hajójuk.

A kajakos a pénteki futam után elmondta: egyrészt „rendbe kellett tennie a fejét”, másrészt félre kellett tennie a párosban történteket.

„Leginkább azt dolgoztam fel nehezen, hogy a mi jól működő rendszerünkbe, a versenyrutinunkba hiba került” – emelte ki. Hozzátette: a hajójuk súlyát „kicentizték” ugyan, de kétszer ellenőrizték a szerdai edzéseik után, és még a csütörtöki előfutamot megelőzően is.

„A futam előtti mérlegelést rontottuk el, és lehet ugyan összeesküvés-elméleteket gyártani az okokra, de még most sem tudjuk, hogy mi okozhatta a problémát” – fogalmazott.

Azt mondta: hidegzuhanyként élte meg a kizárást, ami igazából Kárász Annának fájhatott jobban, hiszen neki az az egy száma volt a vb-n.

„Mivel nekem most még az egyesre kell koncentrálnom, igazából csak a vb után csapódik majd le egy ekkora hiba. Annával egyelőre csak a lelket próbáljuk meg tartani egymásban, de mivel tudja, hogy nekem maradt még feladatom, csak a vb után tudjuk ez egészet alaposan átbeszélni” –mondta.

Az egyes előfutammal kapcsolatban megjegyezte: az erős hátszél már zavaró tényező, de a pályája azért nem volt rossz. A második helyezése pedig nem zavarja – az első öt helyezett jutott a középfutamba –, mert az elsődleges célja a továbbjutás mellett az volt, hogy jó érzésekkel szálljon ki a hajóból, és ez a második helyezés ellenére megvolt.

Ebben a számban szombaton rendezik a középfutamot és vasárnap a döntőt. Öt tokiói indulási jog talál gazdára Szegeden.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amarna
2019. augusztus 27. 05:47
VALAMI NAGYON NEM STIMMEL--ALAPOS KIVIZSGÁLÁST KÉRÜNK !!!!!!
A teremburáját
2019. augusztus 23. 19:07
A cikkiró meg tájékozatlan! Lutz Dóra révén a hatodik kvóta is meglehet, mivel bekerült a döntőbe és ott az első öt közt kell végeznie!
balbako_
2019. augusztus 23. 16:49
Viszont magyarázatot még nem kaptunk arról, hogyan történhetett ez meg. Mert, ha megtörtént, akkor valaki hibázott és jó volna, ha ez mondjuk olimpián nem történne meg újfent.
anegy_
2019. augusztus 23. 15:31
Összeesküvés-elmélet, vagy sem, de felmerül bennem a kérdés, hogy nincs egy ember, aki csak ezért felelős, hogy a kicentizett súly ne "mozduljon" el? Aki ezért felelős az se mozduljon el a hajó mellől, amíg a versenyzők nem indulnak a pályára. Nem babra megy a játék! Nagyon sajnálom a lányokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik