Kormányinfó: kilencezer forintnyi rezsiutalványt kapnak a nyugdíjasok

2019. augusztus 23. 11:37

Az ITM-hez kerül a felsőoktatás, Káel Csaba lesz az új filmügyi kormánybiztos. Gulyás Gergely miniszter sajtótájékoztatója.

2019. augusztus 23. 11:37

Rezsiutalványt kapnak a nyugdíjasok

Kilencezer forint értékű rezsiutalványt kap minden nyugdíjas szeptember 30-ig – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Indoklásul azt mondta, hogy minden várakozásnál jobban teljesít a magyar gazdaság, amiből az idősebb korosztálynak is részesednie kell.

A háromszor háromezer forintos rezsiutalvány március 31-ig lesz felhasználható, és a gáz-, illetve az áramszámlát lehet majd kifizetni belőle – mondta a miniszter, jelezve továbbá, hogy idén még fizetnek nyugdíjprémiumot és nyugdíj-kiegészítést is.

Gulyás Gergely közölte: azok a közfoglalkoztatottak, akik 2019. január 1. és július 31. között legalább 3 hónapig közfoglalkoztatotti jogviszonyban álltak – és ez augusztus 1-jén is fennáll –, nettó 54 ezer forint egyszeri plusz juttatásban részesülnek.

Az ITM-hez kerül a felsőoktatás

A kormány úgy döntött, hogy a felsőoktatás irányítása az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz (ITM) kerül – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Kiemelte: a kormány szerint így lesznek biztosítottak a kutatás és innováció hatékony irányításának feltételei. A felsőoktatást továbbra is Bódis József államtitkár irányítja – közölte. Gulyás Gergely elmondta: a közoktatási területet megerősítetik azáltal, hogy Maruzsa Zoltán államtitkári rangban fogja felügyelni. Az aktuális komoly feladatok indokolják, hogy a közoktatást ismét államtitkár felügyelje – közölte. Ezek a változások legkésőbb szeptember 1-jén életbe lépnek – tette hozzá.

Káel Csaba lesz az új filmügyi kormánybiztos

Káel Csaba, a Művészetek Palotája (Müpa) vezérigazgatója lesz az új filmügyi kormánybiztos szeptember 1-jétől – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Gulyás Gergely azt mondta, Káel Csaba alkalmas arra, hogy eleget tegyen a kormánybiztosi feladatok ellátásának a Müpa vezetése mellett is. A miniszter úgy fogalmazott, az Andy Vajna halálával keletkezett űrt próbálják betölteni.

Magyarország minden világhatalommal jó viszonyra törekszik

Magyarországnak általános külpolitikai célja, hogy a világ vezető hatalmaival jó viszonyt ápoljon, és ez az év is bizonyítéka annak, hogy ez sikerült – mondta Gulyás Gergely miniszter pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Orbán Viktor miniszterelnök idén tárgyalt már Donald Trump amerikai elnökkel Washingtonban, hétfőn Angela Merkel német kancellár látogatott Magyarországra, remélhetőleg Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is még idén sor kerülhet egy közvetlen találkozóra, és Kínával is jó viszonyt ápol Magyarország – fejtette ki a Miniszterelnökség vezetője.

A német kancellár hétfői soproni látogatásával kapcsolatban Gulyás Gergely örömét fejezte ki, hogy Angela Merkel világossá tette, a visegrádi együttműködés Európa egészének érték, és elismerően beszélt az EU-s pénzek magyarországi felhasználásáról, ami a miniszter szerint rendkívüli fontosságú az új, hétéves uniós költségvetés elfogadása előtt.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 254 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2019. augusztus 25. 15:15
Jó cspaton ne változtass, ősi fociigazság.
brekker
2019. augusztus 25. 14:50
Kövér lesz az új főnök, miközben Orbán visszavonul a Felcsút edzőjének? Tudsz valamit, amit mi nem?
brabant89
2019. augusztus 25. 09:10
Horn idejében az MSZP 19 ezer forinttal vette meg a nyugdíjasokat, a Szotyis már csak 9 ezerrel akarja megvenni a nyugdíjasokat. A Fidesz ilyen olcsó kurvának tart benneteket, akik már ennyiért is szétteszitek a lábatokat.
Mr. Black
2019. augusztus 24. 11:55
Több mézet a madzagra,Viktor bá wazze !!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik