Kormányinfó: kilencezer forintnyi rezsiutalványt kapnak a nyugdíjasok

2019. augusztus 23. 11:37
Az ITM-hez kerül a felsőoktatás, Káel Csaba lesz az új filmügyi kormánybiztos. Gulyás Gergely miniszter sajtótájékoztatója.

Rezsiutalványt kapnak a nyugdíjasok

Kilencezer forint értékű rezsiutalványt kap minden nyugdíjas szeptember 30-ig – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Indoklásul azt mondta, hogy minden várakozásnál jobban teljesít a magyar gazdaság, amiből az idősebb korosztálynak is részesednie kell.

A háromszor háromezer forintos rezsiutalvány március 31-ig lesz felhasználható, és a gáz-, illetve az áramszámlát lehet majd kifizetni belőle – mondta a miniszter, jelezve továbbá, hogy idén még fizetnek nyugdíjprémiumot és nyugdíj-kiegészítést is.

Gulyás Gergely közölte: azok a közfoglalkoztatottak, akik 2019. január 1. és július 31. között legalább 3 hónapig közfoglalkoztatotti jogviszonyban álltak – és ez augusztus 1-jén is fennáll –, nettó 54 ezer forint egyszeri plusz juttatásban részesülnek.

Az ITM-hez kerül a felsőoktatás

A kormány úgy döntött, hogy a felsőoktatás irányítása az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz (ITM) kerül – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Kiemelte: a kormány szerint így lesznek biztosítottak a kutatás és innováció hatékony irányításának feltételei. A felsőoktatást továbbra is Bódis József államtitkár irányítja – közölte. Gulyás Gergely elmondta: a közoktatási területet megerősítetik azáltal, hogy Maruzsa Zoltán államtitkári rangban fogja felügyelni. Az aktuális komoly feladatok indokolják, hogy a közoktatást ismét államtitkár felügyelje – közölte. Ezek a változások legkésőbb szeptember 1-jén életbe lépnek – tette hozzá.

Káel Csaba lesz az új filmügyi kormánybiztos

Káel Csaba, a Művészetek Palotája (Müpa) vezérigazgatója lesz az új filmügyi kormánybiztos szeptember 1-jétől – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Gulyás Gergely azt mondta, Káel Csaba alkalmas arra, hogy eleget tegyen a kormánybiztosi feladatok ellátásának a Müpa vezetése mellett is. A miniszter úgy fogalmazott, az Andy Vajna halálával keletkezett űrt próbálják betölteni.

Magyarország minden világhatalommal jó viszonyra törekszik

Magyarországnak általános külpolitikai célja, hogy a világ vezető hatalmaival jó viszonyt ápoljon, és ez az év is bizonyítéka annak, hogy ez sikerült – mondta Gulyás Gergely miniszter pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Orbán Viktor miniszterelnök idén tárgyalt már Donald Trump amerikai elnökkel Washingtonban, hétfőn Angela Merkel német kancellár látogatott Magyarországra, remélhetőleg Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is még idén sor kerülhet egy közvetlen találkozóra, és Kínával is jó viszonyt ápol Magyarország – fejtette ki a Miniszterelnökség vezetője.

A német kancellár hétfői soproni látogatásával kapcsolatban Gulyás Gergely örömét fejezte ki, hogy Angela Merkel világossá tette, a visegrádi együttműködés Európa egészének érték, és elismerően beszélt az EU-s pénzek magyarországi felhasználásáról, ami a miniszter szerint rendkívüli fontosságú az új, hétéves uniós költségvetés elfogadása előtt.

(MTI)

Összesen 170 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Botka bajban van. Lehet, hogy el kell adnia a Rolex kollekciót.

Szocialista jelölt is elindul Botka ellen Szegeden
Az ellenzéki megállapodás szerint Lauer körzetében egy DK-s jelölt indul. Botka most törheti a fejét, mivel Lauer öreg motorosnak számít a körzetben, sok szavazatot elvihet az ellenzéki összefogás jelöltjei elől, növelve ezzel a Fidesz jelöltjének esélyeit.
https://hvg.hu/itthon/20190823..

Most rezsiutalvány van, Gyurcsány kormányzása alatt meg szocska volt.

Idézet Nemesi Pállal készült riportból

"Jobban védi Orbán Viktort, mint a leghangosabb fideszes. Ennyire kedveli a miniszterelnököt?

Nézze, én gazdasági szakember vagyok, ezért meglehetősen ragaszkodom a számokhoz és a tényekhez, és kevésbé hatnak rám az érzelmek, legalábbis az üzleti döntéseimben. Tisztelem és elismerem Orbán Viktort, mert tény, hogy ma Magyarország gazdasága európai viszonylatban is kimagasló teljesítményt mutat, és ezt Angela Merkel is megjegyezte a napokban. Tény, hogy nem egy és nem két magyar nagyvárosban egyszerre több gyár is épül; sok ezer milliárd forintos nagyságrendben jelentek meg a befektetők; lendületet kapott az ipar; tízezerszámra lettek új munkahelyek.

Ezekből viszont kimaradt Szeged, mert vitatkozott, ágált, ellenkezett és a városvezetők politizáltak

ahelyett, hogy kezet nyújtottak volna.

Úgy hiszem, Orbán Viktor mindenben a szegediek partnere lesz, mert olyan gazdasági programot állítottunk össze, amely hasznára válik a városnak, az itt élőknek, de az ország stratégiájába is beleillik. Szeged tehát nem arról lesz híres, hogy ez a baloldal utolsó bástyája, hanem arról, hogy

Szeged lesz Magyarország legerősebb nagyvárosa, ahol biztonságban, nyugalomban, kényelemeben élhetnek majd a szegediek, gyermekeik és unokáik is.

Természetesen az ország is számíthat a szegediekre, mert helyt fogunk állni."
https://szegedma.hu/2019/08/ne..

Már most zokogsz...
Mit mondasz majd novemberben, amikor jön a pénzeső, minden nyugdíjasnak...
Ja, hogy Orbán akkorra kéri a haveroktól a lopott pénzt, hogy legyen mit szétosztania?...

"Nyugdíjkiegészítés: háromszor is fordulhat a postás 2019 végén"
Nagyon helyes... Minél többet, minél többször.
Ez a magyar liberálisoknak rosszabb, mint az USA-halálraítéltnek siralomházi várakozás.

Haladóink erősen habzanak........:)

:) :) :) Elhiszem hogy fáj........

A Magyar közlöny 2019. évi 144. számában megjelent a rezsi utalványokkal kapcsolatos kormányrendelet. Ebből lehet tájékozódni és nem a médiában megjelenő össze-vissza magyarázatból.
A MK linkje: https://tinyurl.hu/mLjC/

A kormányrendeletben olyan szó nincs, hogy egyszer csenget.
Szerinted, ha a postás ha a küldemény átvételét aláírásoddal el kell ismerni és nem talál meg, mi a további menet?

Idézet a HírKlikk-ről egy hozzászólás

János Horváth
Ezen kedvezményhez való hozzájutást elég nehézzé teszik több százezer nyugdíjas számára. Akik bankszámlán, átutalással fizetik a rezsi nagyrészét. Ezen kívül nem csak a gáz-villany a rezsi. Van mikor a víz-csatorna= Díjbeszedő számla, Főtáv számla többre jön ki. Ezért megkckáztatom sok utánjárással ezt lehetetlenné teszik igénybevenni!!
https://hirklikk.hu/kozelet/eg..

Aki átutalással egyenlíti ki a számlát a megoldás, hogy felhívja a szolgáltatót, vagy bemegy az ügyfélszolgálathoz és csekket kér 3, 6, 9 ezer forintról és ezt az utalvánnyal kiegyenlíti. A szolgáltató pedig a következő számlánál elszámolja.

Az utalvány postai átvétele.
A postás egyszer kiviszi az utalványt, melynek átvételét a címzettnek vagy meghatalmazottjának aláírással kell átvenni. Amennyiben ez nem sikerül - nincsenek otthon - a postás közleményt hagy a postaládába, amelyen feltünteti, hogy mikor hol lehet átvenni. A Posta Szabályzata szerint 5-10 napig a küldemény a postán átvehető. Ez vonatkozik minden olyan postai küldeményre, amelynek átvételéhez aláírásra (személyi igazolvány, lakcímkártya) van szükség.

Ugyancsak egy hozzászólás a HírKlikk-ről

Tamás Soltész
A névreszóló utalványokat azok használhatják fel, akik szerződött partnerei a szolgáltatóknak. Ha egy házaspár esetében mindketten nyugdíjasok, de (általában) csak egyikük nevén van a mérőóra, akkor mit kezdhetnek a másik utalvánnyal? Vagy sietve írassák át a vízórát az egyikük, a villanyórát a másikuk nevére? Ez a "nesze semmi" minősített esete!

Válaszom: A hozzászóló állítása hamis.

202/2019 (VIII.23.) Korm. rendelet 1 sz. Melléklete szerint a rezsi utalvány nem névre szóló, ahogy az Erzsébet utalvány sem volt névre szóló.
Ebből eredően ha egy háztartásban mindkettő nyugdíjas, akkor mindkettő kap rezsi utalványt és az válthatja be, akinek a nevén van a mérő óra.

Úgy látszik egyesek, beleértve a médiát is, abban érdekeltek, hogy a felhasználókat elbizonytalanítsák, félrevezessék, gyűlölködést szítsanak.

Többféle megoldás létezik a beváltásra.

Az egyik az amiről Ön ír. A pontos név villany E-ON Ügyfélszolgálat, vezetékes gáz esetén Nemzeti Közművek (NKM). Az NKM-nél azonban igényelni lehet, hogy a gáz és a villanyt is ők számolják el.

A másik megoldás, hogy telefonon, vagy levélben fel kell keresni az Ügyfélszolgálatot és kérni kell csekket, hogy a postán elszámolható, feladható legyen a rezsiutalvány összege.

Mindenre van megoldás, ha logikusan gondolkodunk.
Ha ez nehéz akkor még mindig ott a 1818 telefonszám, vagy e-mail 1818@1818.hu ahol lehet érdeklődni, tájékozódni, továbbá a szolgáltató Ügyfél telefonszámon és e-mail címe.

"Talán megoldható és egyúttal közzé tehető lett volna, hogy aki bankon keresztül fizet, vigye be pl. a legközelebbi OTP-fiókba mind a 3 utalványt, és ott jóváírják a folyószámláján, ahonnan a villany és a gáz díjat a szolgáltatók lehívják."

Nem oldható meg, mert ezt a pénzintézetek nem vállalnák. A Államkincstár a Magyar Postával és a szolgáltatókkal van szerződés viszonyban. Ebből eredően csak az a megoldás lehetséges amiről már írtam.

Pont ez jutott eszembe. Gyalázzák ezt az intézkedést-is-, hiszen ők nem tudtak adni, csak elvenni.
A 19 ezer forinttal hosszú távon nyál vissza nekik a fagyi. A sávos nyugdíjemelésből vezették le a 19000 forint elvételét, ami egyébként a magas összegű nyugdíjakat érintette. Ez is nagyon benne volt a 2002- és választási vereségben. Meg is tanulta a kormány a leckét:-)))) de tudja is alkalmazni, mert van miből, megteremtette rá a lehetőséget:-))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés