A totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapja

2019. augusztus 23. 15:04

KDNP
MTI-OS
A történelem tragikus eseményeihez vezető folyamatok megismerése segíthet elkerülni a buktatókat.

A magyarság a huszadik században igen sokat szenvedett a nyugati és keleti eredetű diktatúrák miatt. Ártatlan honfitársaink sokaságának vették el vagy nyomorították meg életét tömeggyilkos eszmék kiszolgálói.

Kereszténydemokrata politikai elődeink minden korszakban felemelték szavukat, amikor távoli birodalmi központokból akarták meghatározni nekünk, hogy mit gondoljunk a világról, hogy kikkel és hogyan éljünk.

A totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapja ismét arra irányítja a figyelmünket, hogy felelősek vagyunk jövőnk alakításáért, szűkebb és tágabb környezetünkért, a ma elhibázott döntések a jövőben akár milliók sorsát is megpecsételhetik. A történelem tragikus eseményeihez vezető folyamatok megismerése segíthet elkerülni a buktatókat.

Az áldozatok előtt tisztelettel hajtunk fejet, a totális rendszerek kitalálói és működtetői pedig a történelem megvetését érdemlik.
Kötelességünk minden alkalommal emlékeztetni a nemzeti és nemzetközi szocialista diktatúrák szörnyűségeire, hogy az emberiség történetében ilyesmi ne következhessen be többé.

(MTI OS)

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés