DK: A kormány másfél millió allergiást hagyott magára

2019. augusztus 23. 10:39
A párt szerint a parlagfű-mentesítést még az állami nagyvállalatokkal sem tartatják be.

„A napokban extrém magasra emelkedik a parlagfű pollenkoncentrációja, ez pedig másfél millió magyarnak egyenlő a viszkető szemekkel, folyamatos tüsszögéssel, orrfolyással, rossz közérzettel” – írja közleményében a Demokratikus Koalíció. „Ez az eredménye annak, hogy a magyar kormány évek óta semmit sem tesz a parlagfű-mentesítésért: az irtásra vonatkozó törvényeket még a nagy állami vállalatokkal sem tartatják be, sőt még arról sem hoztak törvényt, hogy a parlagfűvel fertőzött területek után legalább ne járjon uniós földalapú támogatás” – állapítja meg a párt.

A kormány miatt ma is másfél millió magyar szenved és költ több ezer forintot gyógyszerekre.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány magára hagyta a parlagfű-allergiában szenvedő másfél millió magyart. A DK szerint hosszú távú stratégiára, EU-s források bevonására, felelősségre vonható kormánybiztosra, az orvosi szolgálat megerősítésére, nemzetközi együttműködésre és a hazai költségvetésből erre fordított összeg többszörösére van szükség a hatékony parlagfű elleni harchoz. „Felháborító, hogy idén is másfél millió allergiás magyarnak kell szenvednie a kormány nemtörődömsége miatt, a helyzet pedig a klímaváltozás miatt csak rosszabb lesz.”

(MTI-OS)

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A parlagfű olyan, mint a Gyurcsány által fémjelzett DK. A teljes hatását még nem érte el, ha csak másfél millióan prüszkölnek tőle, mivel a DK-tól kétmilliót meghaladó azok tárbora akik folyamatosan prüszköl tőle.

Parlagfű – félreértett gyógy vagy gyom növény ?
http://mentalfitnessguru.hu/el..

Éhezteti is őket!

Most olvastam, hogy a ppp-s szerződések meg most is évi 130 milliárdba kerülnek- nekünk!!!!!!!
Mennyi mindenre lehetne költeni ezt a pénzt!!!!!!:-))))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés