Jellemző a reakció: indoklás helyett idézés!

2019. augusztus 22. 17:57

Kerpel-Fronius Gábor
Facebook
Többek közt az ilyenek miatt van szükség arra, hogy visszavegyük Terézvárost a Fidesztől.

„Még július végén tartottunk közös sajtótájékoztatót a Párbeszéd Magyarországért politikusával Hassay Zsófia VI. kerületi fideszes polgármester budai villája előtt.

Temesvári Szilvia arról beszélt, hogy vagyonnyilatkozatai alapján nem értjük, Hassaynak miből sikerült egy ekkora házat vásárolnia, ezért vagyonnyilatkozat-vizsgáló bizottság összehívását kezdeményeztük.

Én a konkrét eset kapcsán az átláthatóság fontosságáról beszéltem – arról, hogy a demokrácia működéséhez szükséges alapvető bizalom fenntartásához szükséges általában az önkormányzat költségvetésének és speciálisan a polgármester jövedelmi viszonyainak teljes átláthatósága.

Bár sajtótájékoztató miatt erre nincs jogi lehetőség, mégis eljárást indítottak ellenünk gyülekezési joggal való visszaélés miatt.

Úgy tűnik, a terézvárosi Fideszt érzékenyen érinti a téma. Többek közt az ilyenek miatt van szükség arra, hogy visszavegyük Terézvárost a Fidesztől: október után a kerület polgármestere Soproni Tamás lesz, és minden gyanús ügyet ki fognak vizsgálni.

Jellemző a reakció: indoklás helyett idézés!

A mi válaszunk csak egy lehet: Hassay helyett Soproni Tamást!

(Utólagos betoldás: persze ez nagyrészt feltételezés – a szabálysértési idézésben csak azt jelölték meg, hogy a megsértettem a gyülekezési jogot – azt nem kötelező megjelölni, hogy mikor és hol tettem ezt. Nem nagyon tudtam másra gondolni, amiben a második kerület az illetékes, illetve Temesvári Szilvia is kapott idézést – ebből következtettem egyelőre csak arra, hogy ez lehet a sajtótájékoztató lehet az ok.)”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 94 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ugyanaz az ellenzéki képlet: csinálják disznóságokat, de ha a rendőrségi-hatósági-jogi számadás felmerül, azonnal üldöztetést vízionálnak / pl. Fegyőr-füstbomba; Momentum-Számvevőszék; Kerpel-Fronius stb /

"...a terézvárosi embereknek joga van megtudni, hogy honnan futotta Terézváros fideszes polgármesterének, Hassay Zsófiának egy kétszázmilliós budai villára.

Hassay Zsófia ugyanis jelenleg a II. kerületben a Bajnok utcában lakik egy 150 négyzetméteres kertes házban, amelynek 688 négyzetméteres kertje van. Az ingatlan egyedüli tulajdonosa ő.

Az ellenzéki pártok szerint ez azért érdekes, mert Hassay Zsófia iskolái elvégzése után rögtön politikus lett, házastársa, bejegyzett élettársa nincs, gyermekét egyedül neveli, és leadott vagyonnyilatkozatai nagy értékű örökségről, vagy más bevételről sem számoltak be. Sőt, Hassay Zsófiának 2014-es vagyonbevallása szerint még csak egy 65 négyzetméteres lakása volt, két évvel később viszont egy majdnem 700 négyzetméteres kertben lévő 150 négyzetméteres villába költözött a második kerületben.

A VI. kerületi polgármester vagyonnyilatkozatai, valamint budai ingatlanának a tulajdoni lapja valóban arról árulkodik, hogy Hassay Zsófia vagyona 2014 januárjában még egy 2003-ban vásárolt 65 négyzetméteres II. kerületi lakás, 27,5 millió forintnyi értékpapír, és 3,2 millió forint készpénz volt. 2015 januárjára készpénzállománya 1,7 millió forinttal nőtt, ez átlagosan tehát havi 142 ezer forintot takarított meg.

Aztán 2016 elejére feltehetően eladta értékpapírjait, készpénzállománya ugyanis 37,3 millió forintra emelkedett.

A vagyonnyilatkozat alapján 2016-ban összesen 4,6 millió forintot takaríthatott meg, átlagosan havi 383 ezer forintot.

Eközben a polgármester 2014 és 2019 januárja között bevétele végig havi bruttó 788 ezer forint bérjövedelem plusz 118 ezer forint költségtérítés volt, ami 500 ezer forint körüli a nettó bért jelenthet.

Talán éppen ezért meglepő, hogy Hassay Zsófia 2017. januári vagyonnyilatkozata alapján 2016-ban vásárolt egy 688 négyzetméteres telken álló 150 négyzetméteres házat a II. kerületben, eladva 65 négyzetméteres szintén II. kerületi lakását és felhasználva készpénzállományát.

Az ingatlanvásárlást követően, a 2018-as és 2019-es januári vagyonnyilatkozatok szerint a polgármester a következő években is 4-4 millió forintot takarított meg, átlagosan tehát havi 333 ezret a félmilliós fizetéséből." [index]

"a demokrácia működéséhez szükséges alapvető bizalom fenntartásához szükséges általában az önkormányzat költségvetésének és speciálisan a polgármester jövedelmi viszonyainak teljes átláthatósága"

Nincs 200 milliós az a villa. Meg lehet nézni, milyen négyzetméterárak vannak arrafelé, Budaliget, Remeteváros már a közigazgatási határnál van. A "rózsadombi villa" egyenesen hazugság, Budaliget nem Rózsadomb!

Rózsadombon a haverotok, Feri lakik lopott villában. Na, ott aztán tényleg rohadt magas a négyzetméterár!

Ez a ragyás geci meg szopjon csak. Nehogy már csak ők jelentgethessenek fel. Beperelték, járkáljon szépen a rendőrségre. Undorító hazug csúszómászó féreg banda.

Ez a Soproni meg, ó bzmg, ez aztán szép kapás. Kábé mint Tompika a Besenyő családból.

Tisztességtelen dolog összemosni a nagyon jó közlekedésű Rózsadombot a valóban majdnem világvégi Máriaremetével.

Akinek falusi gyökerei vannak, nem igazán tudja megszokni Pestet, Buda sem az igazi, de egy máriaremetei ház, még ha nem is túl nagy, a kertje is inkább kisebb, már majdnem jó, viszont lehet majdnem annyit bumlizni, mint az agglomerációból.

200 milliós villáról ugatni nevetséges, ami tény, h. mennyiért vették és mikor. Persze, akkor nem szól ekkorát.

A tudományos életben az idézés egy mérőszám, rang. Ugyanez dicsőség a cigányoknál! :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés