Állítsák meg Johnsont!

2019. augusztus 21. 09:11

Ha így folytatja, Nagy-Britannia legkártékonyabb miniszterelnökeként vonulhat be a szigetország történelmébe.

2019. augusztus 21. 09:11
Rónay Tamás
Rónay Tamás
Népszava

„Ha Boris Johnson így folytatja, Nagy-Britannia legkártékonyabb miniszterelnökeként vonulhat be a szigetország történelmébe. Mindent képes kockára tenni azért, hogy megszilárdítsa a hatalmát, ami a szűk látókörű politikai vezetők sajátja. A Sunday Times által kiszivárogtatott dokumentum, amely szerint a brit kormány legrosszabb esetben igazi káoszra számít az unióval való megállapodás nélküli kilépés esetén, pedig azt jelzi: Johnsont és csapatát kivételes cinizmussal áldotta meg a sors. A dokumentum szerint kevesebb élelmiszer, gyógyszer és nyersanyag áramolhat a szigetországba és visszaállhat a fizikai határ Írország és Észak-Írország között. 

A brit kormány egyes képviselői azt állították, a dokumentumban foglaltak csak egy extrém helyzetet vázolnak fel, de semmi garancia arra, hogy ne a szélsőséges forgatókönyv váljon valóra, ráadásul mindez annak a jele: a brit adminisztrációnak fogalma sincs, mibe ugrik fejest a „no deal Brexit” megvalósulása esetén.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
IV. Fawkes
2019. augusztus 21. 20:14
Hát szaladj, és állítsd.
zakar zoltán béla
2019. augusztus 21. 19:59
Eme RÍTUS RÓNAI, szálylensz iz golden...
drkovax
2019. augusztus 21. 14:24
Mi lesz a hardbrexit után ? 1-3 hónap adminisztratív káosz, aztán nagyon gyorsan költségvetési többlet, akkora, amiből sokkal nagyobb káoszt is el lehetne hárítani. 5 év múlva a skótok már megint reménytelenül messze lesznek a függetlenségtől, mert csak azért senki se fog arra szavazni, hogy úgy visszatérhet az EU-ba ...
Korrupt Kornél
2019. augusztus 21. 14:03
közöd?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik