Gyula: letiltották Gulyás Márton riportját

2019. augusztus 21. 12:14
Szerinte veszélyes precedens lehet, ha letiltják az oknyomozó videókat.

Levelet kapott az ismert baloldali aktivista az Alphabettől, a YouTube márka mögött álló techóriástól, amiben a Google tulajdonosaként is elhíresült cég munkatársa azt közölte Gulyással, hogy a volt gyulai alpolgármesterrel készült interjút „harmadik személy” kérésére letiltották. Ám ezt ő sérelmezi, aminek hangot is adott, Facebook-bejegyzésében erről így ír: „A hír sajnos igaz: úgynevezett »harmadik fél« keresete miatt elérhetetlenné tette a youtube a kitálaló gyulai fideszes képviselővel, Galbács Mihállyal készített videónkat. A videóban Galbács olyan információkat osztott meg a polgármester, a körzet fideszes országgyűlési képviselője, a képviselő-testület és egy helyi gazdasági-vállalkozói kör viselt dolgairól, amelyek sajnos nem egyedülállóak az országban. A videó eltávolítása indokolatlan: senki személyiségi jogait nem sértettük meg,”

A Mérce nevű baloldali portál megkereste az aktivistát, aki elmondta, személyiségi jogokra hivatkozva jelenthették fel a YouTube-nál a videót, ám álláspontjuk szerint abban politikusok és vállalkozók jelennek meg, akik közszereplőnek minősülnek, maga az ügy pedig kifejezetten számot tarthat közérdeklődésre, arra pedig különösen figyeltek, hogy például a feleségek arcát kitakarják, nevüket pedig ne említsék, így pedig személy szerint nem látja indokoltnak a videó eltávolítását.

„Riasztó és egyben problematikus ez a döntés, hiszen súlyos precendenst teremthet, ha hasonló ügyekben így jár el egy világcég. Számunkra különösen fájdalmas, hiszen évek alatt építettük fel a csatornát, és nem szívesen költöztetnénk máshová, erre nem is nagyon lenne jó módszer. Ám ha ebből szokás lesz, akkor az ilyen típusú, oknyomozó anyagaink kerülnek veszélybe, pusztán azért, mert egy algoritmus blokkolja a közszereplők és a közügyek megjelenítését” – tette hozzá.

Ismeretes, nem ez volt az első videója Gulyásnak, amit letiltott a YouTube: korábban a rablópártokról készített videóval kapcsolatban merült fel probléma, és akkor is a letiltás mellett döntöttek az Alphabet/YouTube-nál. Igaz, akkor egy ellenpanasz hatására az a videó visszakerült a videómegosztóra.

 

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A facebók nem enged idézni a kurucról.

Vállalkozö önmagában nem közszereplő. Gulyás Marcsi meg egy fizetett izgága buzi.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés