Az EU-támogatások hatalmas részét lopják el nálunk

2019. augusztus 20. 10:25

Ha nem lennének az EU-támogatások, Magyarországon semmilyen növekedésről nem beszélhetnénk.

2019. augusztus 20. 10:25
Hadházy Ákos
Hadházy Ákos
Facebook

„Egy ünnepi megemlékezést szolgáló, udvariassági diplomáciai látogatás nehéz ügy a vendégnek akkor, amikor a Gastgeber országot egy velejéig korrupt, hatalmát a nácik módszereit idéző propagandagépezettel fenntartó párt vezeti. Ugyanakkor a német újraegyesítés van akkora esemény a német történelemben, hogy el kellett jönnie és a magyar nép – nem Orbán – is megérdemli azt, hogy a németek vezetője megtisztelje látogatásával.
A feladatot Merkel kancellár viszonylag elegánsan oldotta meg. Talán nem csak rajta múlt, hogy Orbánnal közös sajtótájékoztatójukon magyar oldalról csak a propagandamédia két »újságírója« (MTVA és »Magyar Nemzet«) kérdezhessen Orbán alá. Így könnyen kikerülhetők az Orbánnak kínos témák.
El kell azonban mondani, hogy a magyarokat meglephette Merkel egy félmondata: szerinte a GDP növekedési adatai azt mutatják, hogy Magyarország »jól használta az EU-s pénzeket«. A valóság sajnos az, hogy ha nem lennének az EU-támogatások, Magyarországon semmilyen növekedésről nem beszélhetnénk. Az is kőkemény, egyszerű tény, hogy a GDP-növekedésünk ellenére SEMMIT nem közeledtünk a nyugati életszínvonalhoz, mert a nyugati országok nem vártak meg minket. Néhány évben százalékosan ugyan nagyobb volt a növekedésünk, mint mondjuk Ausztriáé, de ha egy két és félszer akkora GDP növekszik feleannyival, mint a mienk, akkor SEMENNYIRE nem közelítettünk hozzájuk. Merkel asszony nyilván tudja ezt, és egy másik félmondatban nem is leplezi, hogy a magyar EU-támogatások egy jelentős része közvetve vagy közvetlenül a német cégeket gazdagította. Talán keveseknek tűnt fel, de Merkel a támogatások esetleges átcsoportosításáról is beszélt. 
Egy megemlékező udvariassági látogatás rövid sajtótájékoztatóján nyilván nehéz ügy lett volna azt akár egy fél mondatban kifejtenie, amivel remélhetőleg tisztában van: az EU-támogatások hatalmas részét lopják el nálunk, a pénzek jelentős része a miniszterelnök közvetlen környezetének extrém gazdagodását, illetve a Fidesz zsoldosainak kifizetését szolgálja (legújabban a Microsoft-botrány mutatja ezt teljesen egyértelműen). 
Európa és Magyarország jövője szempontjából is sok függ attól, hogy Európa vezetői az ő oldalukról is kifejtik-e azt a politikai nyomást Orbánra, amit 680 ezer magyar ember már megtett az Európai Ügyészségért. Ez nyilván nem egy protokolláris találkozón fog megtörténni. Az elmúlt és elkövetkező hónapok egyik legérdekesebb kérdése lesz, hogy mi történik majd a nyilvánosság számára kevésbé látható megbeszéléseken.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 158 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akiaki
2019. augusztus 21. 20:55
hattyúházi balettművész úr!
Peter8811
2019. augusztus 21. 12:50
"Az EU-támogatások hatalmas részét lopják el nálunk" Ti nem loptatok és csődbe ment az ország és csináltatok 22.000 milliárd adósságot. Tudod mit? Akkor hagy lopjanak még hatalmasabb részt!
írmag
2019. augusztus 21. 10:52
HADDházy, M4!
IV. Fawkes
2019. augusztus 21. 09:11
Aztán hallgattad Angélát, Vicsori?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik