Az EU-támogatások hatalmas részét lopják el nálunk

2019. augusztus 20. 10:25

Hadházy Ákos
Facebook
Ha nem lennének az EU-támogatások, Magyarországon semmilyen növekedésről nem beszélhetnénk.

„Egy ünnepi megemlékezést szolgáló, udvariassági diplomáciai látogatás nehéz ügy a vendégnek akkor, amikor a Gastgeber országot egy velejéig korrupt, hatalmát a nácik módszereit idéző propagandagépezettel fenntartó párt vezeti. Ugyanakkor a német újraegyesítés van akkora esemény a német történelemben, hogy el kellett jönnie és a magyar nép – nem Orbán – is megérdemli azt, hogy a németek vezetője megtisztelje látogatásával.
A feladatot Merkel kancellár viszonylag elegánsan oldotta meg. Talán nem csak rajta múlt, hogy Orbánnal közös sajtótájékoztatójukon magyar oldalról csak a propagandamédia két »újságírója« (MTVA és »Magyar Nemzet«) kérdezhessen Orbán alá. Így könnyen kikerülhetők az Orbánnak kínos témák.
El kell azonban mondani, hogy a magyarokat meglephette Merkel egy félmondata: szerinte a GDP növekedési adatai azt mutatják, hogy Magyarország »jól használta az EU-s pénzeket«. A valóság sajnos az, hogy ha nem lennének az EU-támogatások, Magyarországon semmilyen növekedésről nem beszélhetnénk. Az is kőkemény, egyszerű tény, hogy a GDP-növekedésünk ellenére SEMMIT nem közeledtünk a nyugati életszínvonalhoz, mert a nyugati országok nem vártak meg minket. Néhány évben százalékosan ugyan nagyobb volt a növekedésünk, mint mondjuk Ausztriáé, de ha egy két és félszer akkora GDP növekszik feleannyival, mint a mienk, akkor SEMENNYIRE nem közelítettünk hozzájuk. Merkel asszony nyilván tudja ezt, és egy másik félmondatban nem is leplezi, hogy a magyar EU-támogatások egy jelentős része közvetve vagy közvetlenül a német cégeket gazdagította. Talán keveseknek tűnt fel, de Merkel a támogatások esetleges átcsoportosításáról is beszélt. 
Egy megemlékező udvariassági látogatás rövid sajtótájékoztatóján nyilván nehéz ügy lett volna azt akár egy fél mondatban kifejtenie, amivel remélhetőleg tisztában van: az EU-támogatások hatalmas részét lopják el nálunk, a pénzek jelentős része a miniszterelnök közvetlen környezetének extrém gazdagodását, illetve a Fidesz zsoldosainak kifizetését szolgálja (legújabban a Microsoft-botrány mutatja ezt teljesen egyértelműen). 
Európa és Magyarország jövője szempontjából is sok függ attól, hogy Európa vezetői az ő oldalukról is kifejtik-e azt a politikai nyomást Orbánra, amit 680 ezer magyar ember már megtett az Európai Ügyészségért. Ez nyilván nem egy protokolláris találkozón fog megtörténni. Az elmúlt és elkövetkező hónapok egyik legérdekesebb kérdése lesz, hogy mi történik majd a nyilvánosság számára kevésbé látható megbeszéléseken.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 107 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az EU-s támogatások úgy lettek kitalálva, hogy a nyugati cégeket is gazdagítsák azáltal, hogy a támogatásokkal keleti országokat fizetőképessé teszik feléjük. Ezáltal jól járnak a nyugati cégek, de jól járunk mi is.

Azt, hogy a az EU pénzek nálunk is hasznosulnak, erős túlzás lopásnak nevezni, miközben ugyanazok más oldalon azt hangoztatják, hogy abból származik a növekedés. Amit ellopnak, abból nem keletkezhet haszon a gazdaság számára.

Hadházy kétségbeesett kísérlete ez, hogy a most már végképp ellehetetlenült narratíváját valahogy mentegesse.

Ez SE talált még gazdatestet?

Ezt is rosszul tudod:
"Merkel: Magyarország jól használja fel az EU-s pénzeket" – szalagcím, Index, 2019, augusztus 19.

TV-s randalírozás helyett ismerkedj a mondanivalód tényeivel!

Hát, pedig Kósa Lalinak még ez sem jött össze:

"... 1989-ben a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem tervgazdasági szakát elvégezte ugyan, de politikai karrierje miatt a diplomát már nem szerezte meg..."

Akkor neked is jön a szokásos válaszom:
Amíg a legfőbb ügyész egy egykori fideszes országgyűlési képviselő aki minden korrupciós vádat visszaver, nem lesz itt semmilyen felelősségre vonás.
Amúgy a Habony-Médiaművek nyilván nem számolt be róla, de Hadházy nagyon sok feljelentését visszaverte a cimbi vezette Legfőbb Ügyészség.
Szóval csak csínján azzal, hogy "Akkor meg mi a faszért rágalmazol állandóan, te szellemi toprongy?".

Seggfejkém!

Mi lenne ha utána olvasnál annak, amit kommentálsz.
Ehhez még 50-es iq sem kéne amit hiányolsz nálam.

Én ugyanis erre írtam amit írtam:
"...sokszor nem is az illető hazaárus ugatásán botránkozom meg, hanem az egyetemeink színvonalán, hogy ehhez hasonszőrű állatoknak pecsétes papírjukat merészelték kiadni..."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés