Üdvözölte Angela Merkel látogatását a DK

2019. augusztus 19. 16:16
Ara-Kovács Attila örült, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a rendezvényen nem gyalázta az uniót, hanem Európa egységéről beszélt.

A Demokratikus Koalíció üdvözli Angela Merkel német kancellár látogatását a Páneurópai Piknik 30. évfordulóján tartott soproni programokon és egyetért az általa elmondottakkal.

Ara-Kovács Attila, a DK európai parlamenti képviselője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: harminc éve a határok megnyitásakor „nem is a szabadságukba átrohanó németek voltak azok, akik történelmet írtak, hanem azok a magyarok, akik végül is egyesítették a két Németországot”.

Az ellenzéki politikus örömét fejezte ki, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a rendezvényen „nem gyalázta az Európai Uniót", hanem Európa egységéről beszélt.

Hozzátette: a rendezvényen a miniszterelnök azonban olyan mondatokkal szembesült, amelyek egy határ lebontását köszönték meg harminc év távlatából. Ara-Kovács Attila szerint Orbán Viktornak kellemetlen lehetett hallani ezeket a mondatokat, hiszen „úgy híresült el egész Európában” sőt az egész világban, hogy a határokra falakat épít.

Hozzátette: nemcsak Németország egyesülése volt a Páneurópai Piknik eredménye, hanem Európa egyesülése is. A DK számára pedig fontos, hogy Európa egysége megmaradjon és ne bomoljon meg „a nemzetállamok önzése miatt", mert az egységes Európa alternatívája eddig mindig a háború volt – jegyezte meg Ara-Kovács Attila.

(MTI)

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tipikus DK-s szöveg, nem veszik észre, hogy lassú, de biztosnak tűnő paradigmaváltás van Merkel politikájában (is).

"különösen a muttinak azt a mondatát üdvözli a dk, amelyik megállapítja, hogy a magyarok (ov) jól használják fel az eu-s pénzeket
:):):)

micsoda pofon a beteg ellenzéknek !!"

„Merkel: az Orbán kormány jól fekteti be az EU-s pénzeket

A kereskedelmi kapcsolatokról szólva a kancellár utalt a német vállalatok magyarországi befektetéseinek jelentőségére és eredményeire, amelyek jelentősen hozzájárul a német cégek sikeréhez. A kereskedelmi mérleg kiegyenlített, ami azt jelenti, hogy a két ország rendkívül szoros kapcsolatban áll egymással.
A kancellár ezzel összefüggésben utalt az uniós kohéziós és strukturális alapokra, amelyek célja a konvergencia erősítése.
"Ha Magyarország növekedési rátáját megnézzük, akkor valóban látszik, hogy Magyarország az emberek érdekében jól fekteti be ezt a pénzt"
- jelentette ki Angela Merkel, hozzátéve: Németország örül, hogy munkahelyek létesítésével hozzájárulhat ehhez.
A kancellár kijelentette, hogy szeretnék a tudományos, a kutatási és az innovációs együttműködést tovább erősíteni, ennek érdekében az illetékes miniszterek újabb találkozójára kerül sor.”
http://propeller.hu/itthon/344..

"Az ellenzéki politikus örömét fejezte ki, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a rendezvényen „nem gyalázta az Európai Uniót", hanem Európa egységéről beszélt."

Ugyanis Orbán nem hülye. Tudja, hogy mit, miért csinál, és mond.

És itt az ellenpélda:

"Hozzátette: a rendezvényen a miniszterelnök azonban olyan mondatokkal szembesült, amelyek egy határ lebontását köszönték meg harminc év távlatából. Ara-Kovács Attila szerint Orbán Viktornak kellemetlen lehetett hallani ezeket a mondatokat, hiszen „úgy híresült el egész Európában” sőt az egész világban, hogy a határokra falakat épít.

Ebből is kristály tisztán látszik, hogy ki beszél hülyeségeket.

Merkel már akkor magasról szarta le Gyurcsányt, amikor az öszödi beszéde után két nappal minden áron azt akarta a szájába adni, hogy bátor kiállásnak tartja a beszédet, Merkel meg jelezte, hogy semmi ilyet nem mondott.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés