Három nagy lélegzetvétel

2019. augusztus 19. 14:37

„Nem készült fel a szóvivő a válaszra”, ez volt a televíziós csatorna véleménye.

2019. augusztus 19. 14:37
Odze György
Népszava

„Rövid külügyi szóvivői pályafutásom során többször is feljelentettek, ám aki ezt a szakmát ismeri, az tudja, ebben nincs semmi meglepő. Általában a végletekig türelmes és segítőkész voltam, de három kivétel azért előfordult.

Egy alkalommal az egyik kereskedelmi televízió fiatal riporternője jelentkezett, rövid interjút kért Koszovó függetlenségéről. Akkoriban, 2007-ben ez fontos politikai ügy volt. Késve érkezett, de úgy tűnik, újságírói körökben az ilyesmit természetesnek tartják. Az operatőr készenlétben, a hang rendben.

- Na, meséljen – kezdte a kisasszony.
- Inkább kérdezzen – javasoltam én tréfásan. 
- Mit kérdezzek? - ő nem volt tréfás. 
- Mi érdekli pontosan?
- Semmi – érkezett a válasz. – Az Állatkertbe indultam, mert zsiráf született, útközben mondta a szerkesztő, hogy ugorjak be, majd maga kisegít. 

Javasoltam, hogy akkor csomagoljanak. Mire visszaértem az irodába, már hívatott az államtitkár. »Nem készült fel a szóvivő a válaszra«, ez volt a televíziós csatorna véleménye.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2019. augusztus 21. 10:28
Olvastam Odzét évtizedekkel ezelőtt, a Kortársban. Egy elvtelen, dologtalan, unatkozó, alkoholista kül-"szolgálatban" állomásozó külügyérről írt, szellemes volt és érdekes. Tetszett, megjegyeztem. Kár, h. maradt a privatizátorok oldalán. Nem minden az intelligencia, sőt, a tehetség sem.
Harangláb
2019. augusztus 20. 19:15
...médiagecik...
NTLLK
2019. augusztus 20. 14:19
Valamicskét azért lehetett volna mondani a túlszaporodó zsiráfokról.
Coccothraustes
2019. augusztus 19. 23:17
Kit érdekel?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik