Ma harminc éve rendezték meg a Páneurópai Pikniket

2019. augusztus 19. 16:53

Karácsony Gergely
Facebook
Miközben valóban EU-tagok lettünk és elindultunk Európa felé, az Orbán–Tarlós-rendszerben az ország, benne a főváros, mintha hátrafelé menetelne.

„Ma 30 éve az akkor még »vasfüggönynek« tekintett osztrák-magyar határon rendezték meg a Páneurópai Pikniket, lehetővé téve, illetve elősegítve a volt NDK állampolgárainak nyugatra menekülését, Németország egyesülését, majd később az Európai Unió bővülését. Mennyi remény volt akkor a szívünkben! Reménykedtünk, hogy Magyarország egy nyitott európai ország lesz. Reménykedtünk, hogy mind a szabadság és függetlenség, mind az életszínvonal tekintetében olyanok lehetünk, mint nyugati szomszédaink. Csalódnunk kellett. Miközben valóban EU-tagok lettünk és elindultunk Európa felé, az Orbán–Tarlós-rendszerben az ország, benne a főváros, mintha hátrafelé menetelne. Újabb vasfüggönyt emelnek, ismételten Moszkva kegyeit keresik és az ország kettészakadása, jelentős részének leszakadása már-már a háború előtti nyomorúságot idézi. Mi sem szemléleti jobban az ismét kialakult szakadékot nyugat és kelet között, hogy amíg Bécs tartósan a világ legélhetőbb városa, addig a budapestiek évekkel korábban halnak meg a főváros katasztrofális levegőminősége miatt. Újra fel kell idéznünk és fel kell élesztenünk a 30 évvel ezelőtti reményt. Magyarország és Budapest igenis legyen a szabad, független, tisztes megélhetést, biztonságot és egészséges környeztet biztosító Európa elidegeníthetetlen része!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 66 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Idióta!

2010 óta mantrázzátok, hogy Tarlós egy báb, és főleg hogy Orbán Viktoré az egyszemélyes hatalom, ő a "rezsim" "teljhatalmú diktátora".

Most meg kilenc év után az agit-proposaid bedobják ezt a szánalmasan izzadságszagú "Orbán-Tarlós-rendszer" szóösszetételt...

Igazi senkiházi vagy.

" Orbán–Tarlós-rendszerben az ország, benne a főváros, mintha hátrafelé menetelne."

Szegénykém! Te meg azt sem tudod, hogy jössz, vagy mész.

"Praktischer Idealismus" : 94 éve (1925-ben) a PANEUROPA Verlag (kiadóvállalat) adott ki ilyen címmel egy Kalergi könyvet , höhöhö.
(Vizonálva van benne a "FUHRERRASSE des Europas" is.)
Egy bizonyos "Európai nagydíj" a Charlemagne-díj első díjazottja 1950-ből Coudenhove-Kalergi, és mai nagy nevek közül Merkel is.
Ezért töprengtem egy sornyit itt karigeri idealizmusáról. :-D

(vizionálva). Praktikusan.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés