A Donáth-ügyről

2019. augusztus 16. 9:27

Puzsér Róbert
Facebook
Az ártatlanság vélelmének és az elévülés intézményének felszámolása nem a nők és nem az egyenlőség, hanem kifejezetten hatalmi célok érdekében zajlik.

„A kormánypropaganda azzal gyalázza Donáth Annát, hogy szexuálisan zaklatott egy fiatal lányt. Nyilvánvaló, hogy a metoo sérelmi kultúrája s a jog védősáncait megkerülő közösségi ítélkezés és rituális kiközösítés alkalmatlan eszközei az igazságszolgáltatásnak. A feministák harmadik hullámának agresszív nyomulása, a jogállam biztosítékainak félresöprése, az ártatlanság vélelmének és az elévülés intézményének felszámolása nem a nők és nem az egyenlőség, hanem kifejezetten hatalmi célok érdekében zajlik. A sérelmek csak üzemanyagként szolgálnak.

Amikor a Fidesz él ezzel a fegyverrel, s járatja le nyilvánosan Juhász Pétert és Havas Henriket, vagy most Donáth Lászlót és Donáth Annát, az nem kevésbé idézi a bolsevikok működését, mint amikor a kultúrbal saját sorait tizedeli meg ugyanezzel a gyalázatos módszerrel – és mégis van különbség.

Az ÁVH kötelékéhez kétféle ember tartozott. A meggyőződéses kommunisták hitték és vallották, hogy a világ igazságosabbá tételéhez veséket kell leverni, körmöket kell kitépni, osztályellenségeket kell agyonlőni. Amit tettek, borzalmas – s még borzalmasabb, hogy közben azt hitték, helyes.

Az ÁVH állományához ugyanakkor cinikus pszichopaták és beteges szadisták is tartoztak, akiket nem érdekelt, hogy jó-e az ügyük vagy sem, egyszerűen csak élvezték mindazt, amit áldozataikkal megtehettek. Látva a karaktervadászatot kísérő kéjes örömöt, mely a Fidesz propagandistáiból árad, úgy érzem, hogy ma Magyarországon a meghatározó pozíciókban az utóbbiak foglalnak helyet. Ezek élvezik.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 83 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hű, de unalmas vagy! Elárulok egy titkot, nem 2001-ben vagyunk. Szerintem végigaludtad az elmúlt 20 évet!

Egyetértek az előttem szólókkal. Semmi más nem történt, mint, hogy a mi sajtónk is beszámolt az eseményekről.

Arról van szó most is amiről mindig. Képtelenek alkalmazkodni ahhoz a helyzethez, hogy nem kizárólagosan ők uralják a közbeszédet. Ezért mennek bele olyan helyzetekbe, amiről át sem gondolják, hogy visszanyalhat a fagyi.

Egye csak meg a ballib, amit megfőzött!

Részben igaza van Puzsérnek, különösen, ha csak a konkrét ügyet nézzük közvetlenül. A politikusok családját belekeverni a politikai harcokba disznóság, akármelyik oldal is csinálja. Amit az Origón művelnek a két Donáthtal, az úgy elfogadhatatlan. Az öreget is megilleti az ártatlanság vélelme, és már nem is politikus, csak egy fogatlan kutya. Az érintettek megnyilvánulásai, azok spontaneitása alapján valószínűleg nem ártatlan, de folyik egy eljárás, semmi nem indokolja, hogy ne várjuk ki annak végét.

A lány elleni vád egy ócska 'névtelen leveles' szarság. Ettől még lehet, hogy igaz a történet, de ez alapján ilyen béka segge alá nem lehet lemenni. Ami miatt én mégsem botránkozom meg annyira, mint Puzsér, az a politikai kontextus. Egészen elképesztő, hogy az ellenzék közismert politikusai a közelmúltban kimondták, hogy a Fidesszel (egy több választás során meghatározó többséget szerző párttal) szemben bármilyen eszköz megengedhető. Ennek a politikai magatartásnak pedig az egyik vezéralakja Donáth Anna. Azt gondolom, ne csodálkozzon, ha vele szemben ugyanilyen módon járnak el. A politika egyébként sem úrikisasszonyok táncmulatsága.

Általánosságban a szexuális erőszak és zaklatás kérdéséről azt gondolom, hogy időnként nem árt a nyilvánosság elé vinni jogilag már elévült, ill. nem bizonyítható ügyeket, mert az ilyesminek visszatartó ereje van, és mert a dolog természetéből adódóan ritkán fordul elő, hogy a zaklatás jogilag bizonyítható. Az a kampány viszont, amely a nyugati világban a közelmúltban lezajlott, elképesztő túlzásokba esett és inkább lejáratta az ügyet, minthogy segített volna.

A mi társadalmunk a keresztény morált levetkőzve is elképesztően képmutató a szexualitásra vonatkozóan. A szabad szexualitást a túlhajtott ifjúságkultusz középpontjába helyezi és ami ebbe a képbe nem illeszkedik, azt undorítónak és zaklatónak minősíti. A szexuális frusztráció levezetésére szolgáló hagyományos történeti intézményt, a bordélyházat jogilag betiltja, helyette pornófilmet és maszturbációt kínál és folyamatosan háborog azon, hogy a multikultiba nem nálunk szocializálódottak nem értik az itteni képmutatást, illetve a széptestkultúrából ilyen-olyan okokból kilógók, például a Donáthhoz hasonló, szexuálisan még aktív öregek is próbálnak valódi szexuális életet élni. Természetesen nincs mentség mások zaklatására, de ettől a probléma még létezik.

Nem mondtam, hogy a szerkesztőség találta ki a sztorit, bár az sem kizárt. A névtelen levél műfaját gyakran használták már így. De mire jó egy olyan levél, amelynek írója nem akar feljelentést tenni, tanúskodni, kiállni, hanem továbbra is rejtve akar maradni? Ki néz meg bármilyen dokumentumot, ha nem indul eljárás? Így az egész csupán szardobálásra való, amit, ahogy írtam, politikailag értek, de az erkölcsi felfogásomtól távol áll. És úgy gondolom, nem feladata egy olyan igényű lapnak, mint az Origó. Az a primitív politikai stílus, amely az Origó politikai rovatát jellemzi, az index24hvg színvonalán, helyenként még annál is alacsonyabban áll. A magyar ellenzék olyan szánalmas, hogy ilyen szintű szutyokpropaganda bevetésére nincs szükség ellenük. Éppen elegendő felmutatni őket.

" Látva a karaktervadászatot kísérő kéjes örömöt, mely a Fidesz propagandistáiból árad, úgy érzem, hogy ma Magyarországon a meghatározó pozíciókban az utóbbiak foglalnak helyet. Ezek élvezik.”
Nem kedves Puzsér.
Itt harc folyik, ahol az un. ellenzék már minden konvenciót (EU tisztségek elosztása) felrúg.
Nyílván a FIDESZ és holdudvara a tizenhatoson belül helyzetben kapura rúg.
A gyurcsányisták és indexesek egyebet sem csinálnak.

Visszanyalt a metoo?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés