Karácsony: Meg kell tiltani, hogy a helyi vezetők önkormányzati lakásokban éljenek

2019. augusztus 16. 16:29

Kezdeményezésére ellenzéki képviselők törvényjavaslatot nyújtanak be erről a parlamentnek.

2019. augusztus 16. 16:29

Törvénnyel kell megakadályozni, hogy az önkormányzati vezetők a kerület által birtokolt bérlakásokban lakjanak – mondta Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt pénteken Budapesten.

A politikus sajtótájékoztatóján közölte: Budapest I. kerülete szimbólumává vált az egész országban uralkodó politikának, amely szerint a választott vezetők nem szolgálni, hanem uralkodni szeretnének; az önkormányzati lakásokat politikusok lakják, miközben mások nélkülöznek. Karácsony Gergely kezdeményezésére ezért ellenzéki képviselők törvényjavaslatot nyújtanak be a parlamentnek, amelyben megtiltják, hogy választott önkormányzati vezetők önkormányzati bérlakásokban lakjanak.

V. Naszályi Márta, az I. kerület ellenzéki pártok által támogatott polgármesterjelöltje a sajtótájékoztatón aláhúzta: alapvető emberi értéknek kell lennie, hogy a döntéshozó nem „kerít el egy darabot” saját céljára a közösségi vagyonból. Hozzátette: az I. kerületben kiderült, hogy a polgármester, családja és egyes üzletfelei is önkormányzati bérlakásban laknak, ráadásul a piacinál jóval alacsonyabb bérleti díjért.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hajrafidesz
2019. augusztus 18. 09:41
Igazi kommunista hozzaallas. Vegyuk el es osszuk szet magunk kozott.
küllő
2019. augusztus 17. 09:42
Fröcsögtök fideszbirkák. De ha fordítva lenne és szoci, - jobbikos képviselők csinálnák ugyanezt a pofátlanságot kussolnátok ?? TÜKÖR - kispajtások !!
Megtalálta
2019. augusztus 17. 08:29
Géza milyen aktív ebben az uborkaszezonban.
hátakkor
2019. augusztus 16. 21:18
Egyaltalàn a lakhatàst akarjàk betiltani. Elvennék hàzainkat, lakàsainkat, megadóztatnàk. Mindenki lakjon aluljàróban, híd alatt, parkokban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik