Frusztrációk egy focimeccsen

2019. augusztus 16. 10:06

Ismét győzött az Európában immáron mindennapossá vált „üsd a magyart” szemlélet, amely a sportot sem kerülheti el.

2019. augusztus 16. 10:06
Földi László
Földi László
Magyar Nemzet

„A Budapest Honvéd labdarúgócsapata botrányos mérkőzésen veszített Romániában a Craiova együttese ellen. Miközben nem bírt egymással a két csapat, a türelmetlen román szurkolók egy hanggránátot robbantottak a játékvezető mellett, akit ápolni kellett az incidens után. Normál esetben az UEFA hivatalból kiküldött megfigyelője, a mérkőzés bírájával egyetértésben, véget vet a találkozónak, és a fegyelmi vizsgálat – amely csak formális és rutinszerű ilyen egyértelmű helyzetben – kizárja a Craiova csapatát szurkolóinak botrányos viselkedése miatt. Ezzel párhuzamosan 3-0-s gólkülönbséggel a Budapest Honvéd kapja a három pontot és jut tovább a nemzetközi kupában. Normál körülmények között, de nem Romániában.

Történt ugyanis, hogy a játékvezető felépülését követően folytatódott a mérkőzés, mely döntetlennel zárult, és végül tizenegyesrúgásokkal a román csapat jutott tovább. Az ügynek persze volt folytatása, hisz a magyar fél fellebbezett a nemzetközi szövetség illetékes testületénél. Azóta az UEFA fegyelmi bizottsága már döntött, és határozatuk értelmében eljárást fog indítani a Budapest Honvéd ellen »a kispesti szurkolók rigmusai, valamint rasszista magatartása miatt«.

Úgy mellékesen, a nem rasszista, rendes és csak gránátokat dobáló román szurkolók cselekménye miatt a Craiova csapatát 60 ezer euró megfizetésére kötelezte, valamint három nemzetközi meccsét zárt kapuk között kell megtartania, bár a harmadikat két év próbaidőre már fel is függesztették. Vagyis ismét győzött az Európában immáron mindennapossá vált »üsd a magyart« szemlélet, amely a sportot sem kerülheti el. Győzött a magyarok elleni antipátia és a románok lobbiereje, ahogy annak idején a Nagy-Trianon-kastélyban is.

Magyarország megítélése jelenleg erősen hasonlít az első világháborút követő vesztes állam státusára, már ami azt illeti, hogy hány ország és hatalom acsarkodik rá. Talán nem is az UEFA döntése a leginkább elszomorító fejlemény, hanem az egyéb körülmények. Ilyen például a román szurkolók érthetetlen és nehezen magyarázható viselkedése egy magyar csapattal szemben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takita
2019. augusztus 18. 00:27
Európában egyedülálló az a gyűlöletkeltés,ahogy a román politikai elit a magyarsághoz viszonyul, immár több mint egy évszázada. Generációk sora nőtt fel úgy,hogy beléjük oltják hogy a magyarok a románok elnyomói voltak, a sérelmekért jogos a bosszúállás, és területbitorlók, mert a Tiszáig tart Románia határa,stb. A románok története a dák continuitás jegyében értendő, és ezért Erdély ősi román föld. A világ pedig azt fogja elhinni, amit elhitetnek vele. Mindez állami szinten realizálják.(Pl. megtörtént,hogy Kanadában kikérték a Magyarországgal foglalkozó könyveket és vagy nem küldték vissza, vagy kivágták a Magyar történelemről szóló részeket.) Az a véleményem Magyarországnak mindezt össze kellene végre foglalni, nyíltan felvetni, és többhatalmi támogatással, a kibékülési szándék hangsúlyozásával, valamely államot (pl.Svájc) közvetítőnek felkérni a szemtől-szembe történő megbeszélésekre.
Paskai
2019. augusztus 17. 21:19
Frászom van, mikor egy piszkos besúgó moralizál és aggódik bármiért is. Kösz, spicli, de inkább ne fáradj! Se te, se a többi patkány!
Mahavira
2019. augusztus 17. 16:45
Sajnos a történelem hamisítás és ezen alapuló történelem oktatás is ludas ebben! Elég kinyitni egy román történelem tankönyvet. De lásd akár a román hímnusz szövegét...a "barbárok" mi vagyunk akik bengedtük őket, ők a kultúra és civilizáció hordozói, így nevelik őket.
Agnieszka
2019. augusztus 17. 14:21
Európai értékek. Az egész egy tragikomédia. Viszont ez még nem a vége.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik