A kormány totális önellentmondásba keveredett

2019. augusztus 15. 18:10

Szél Bernadett
Facebook
Nagyon nehéz feladvány tartani a migrációellenes vonalat és közben tétlennek maradni klímaügyben.

„Orbán Balázs korszakalkotó nyilatkozata klímaügyben túltesz minden eddigi kormánypárti megszólaláson. A kormány görcsös igyekezete, hogy a klímaváltozásból is ideológiai kérdést csináljon, most olyan kifacsart és ostoba érvelésben csúcsosodik ki, miszerint a baloldal a migráció támogatására is felhasználná a klímaügyet, »hiszen ennek az egész kérdésnek az örvén is az éghajlatváltozással sújtott területeken élő Európába áramlást, nem pedig a helyben maradását támogatják.« Vagyis a Miniszterelnökség államtitkára szerint aki a klímaváltozás ellen akar küzdeni, az a migrációt támogatja, miközben a valóság ennek fordítottja. A klímaválság korábban nem látott migrációhoz fog vezetni, komplett térségek válhatnak élhetetlenné, ha nem teszünk azonnali és radikális lépéseket. A kormány totális önellentmondásba keveredett önmagával, és láthatólag vergődik ebben a számára megoldhatatlan helyzetben, mert nagyon nehéz feladvány tartani a migrációellenes vonalat és közben tétlennek maradni klímaügyben. Nem is lehet: aki fékezni akarja a migrációt, az az első sorban harcol a klímaváltozás ellen. A kormány következetlensége egy dolgot mutat: a migráció kérdése egészen addig érdekelte őket, amíg hatalmi céljaikra tudták használni és propagandát építeni köré. Most, amikor valódi lépésekkel kellene megelőzni a migrációs válságot, nem tesznek semmit.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 95 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mesélj erről az önellentmondásról. Vagy arról, hogyan jöttek rá hirtelen, hogy a migránsok mégsem a háború elől menekülnek, hanem a klíma miatt?

Szerencsétlen spiné, aki önmagával keveredik önellentmondásba.

Az Európába bevándorolni akarók olyan helyekről származnak manapság, ahol környezeti terhelésük töredéke annak, amit Európában fognak kifejteni.
Akinek tehát fontos a környezetvédelem, nem támogathatja az ilyenfajta bevándorlást.

Német probléma. Azok meg tudjàk csinàlni. Mint a berlini repteret.

Ha egy tàj élhetetlen akkor a népek megindulnak és/vagy felkopik az àlluk. Vagy elkezdenek helyben alkalmazkodni. A mi kultúrànk meg védekezik, amíg csak tud.

Felőlem lehet Nigéria fél egy milliàrdos nèpség akàr. Ott a Szahara, tenger mint vèdelmi vonal. Azokkal kell leszámolni akik az embercsempészetet viszik.

És akkor mikor minden felolvadt, megemelkedett a tengerszint, akkor a Bakony tetejéről végre Detti a làbát belelógatja a Pannon tengerbe. Helyre àll a természet egyensúlya, megszűnik a klímavàlság, elmarad a katasztrófa. Csak nem tudja posztolni az FB-n. Füstjelekkel tudatja, ezzel migint karbonizàciót okozva.

A cigányos cikk meg eltűnt.
A túlnépesedéshez ők is hozzájárulnak.

Detti 3 év múlva megint el kezd kapàlózni. Ron Weber tényleg a legnagyobb varázsló hogy 420 ezer szavazót rakott mögé. Amit ősi szokàs szerint Ungàr Petya nem fizetetr ki.

Mind a klíma veszélye, mind a migráció a jelen kedvezőtlen tapasztalatai mellett leginkább a jövő veszélyét jelentik. Ezek közül a klíma esetében az LMP szerint már vészhelyzetet kéne hirdetni, a migráció viszont csak egy túlhajtott rémisztgetés. A klíma rémisztgetés esetében már egy új messiást is feltaláltak Gréta személyében, a migrációt viszont az ENSZ-ben alapvető joggá nyilvánítva segítenék elő, szó sincs arról, hogy visszafognák.

Külön érdekesség, hogy mind a klíma hisztéria, mind a migráció menedzselés elsősorban Európát érinti. Mind a kettőből kimarad Kína és India, vagy a Távol Kelet, akik a legjobban szennyeznek, nekik sem ezt, sem a migránsok befogadását meg sem merik említeni.

Magyarország a világ szennyezésének 0,14% át okozza, hogy jobban értsd 0,0014 azaz 14 tízezred részt, de hazai klímahőseink a kormányon számon kérik, miért csak 2035-ig vállalt kötelezettséget.

Bármilyen klímakatasztrófa is következzen be a veszélyeztetett területeken, nem megoldás a befogadás. Afrika lakossága lassan eléri az 1 milliárdot. Ha ennek 5, vagy 10 százaléka jön Európába, akkor az 50, vagy 100 millió ember. Ez Európát tönkre teszi, Afrikán pedig nem segít. És akkor még nem említettem a Közel Keletet. Látszik tehát, hogy az érintetteken befogadással nem lehet segíteni, csak úgy, ha hatalmas beruházásokkal helyben keresünk - ha létezik egyáltalán - megoldásokat. Az nem lehet megoldás, hogy egy jobb helyzetben lévő földrészt humanitáriusnak beállított embercsempészettel tönkreteszünk.

A háborúk esetére ugyanez vonatkozik. Ha mondjuk Afrikában egy kiterjedt háborúban elkezdik egymást irtani, akkor minden érintett fél mondhatja, hogy a háború elől menekül.

Az biztos, hogy nem érti, miről van szó.

Dehát már most is idejönnek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés