Hunvald nem ijed meg Gyurcsánytól

2019. augusztus 15. 8:06
Több támogatója van a volt városvezetőnek függetlenként, mint a helyi Momentumnak – derült ki a Magyar Hírlapnak adott interjújából.

Hunvald György a Magyar Hírlapnak nyilatkozva elmondta, a helyzet legkevésbé sem az ő, illetve volt pártja, az MSZP hibája. Budapest VII. kerületének egykori szocialista polgármestere, aki hétfőn a blogján megerősítette, hogy független jelöltként ismét harcba száll a polgármesteri székért, hozzátette a napilapnak, őt a helyi MSZP jelölte a posztra, és ezt az MSZP Párttanácsa helybenhagyta.

Hunvald egy blogban az előzményeket is kifejtette, erről itt írtunk.

„Engem 2018 decemberében választottak a VII. kerületben a helyi MSZP elnökévé, egyben a polgármesteri tisztségre is jelöltek, ezért kezdtem idén januárban jelöléseket gyűjteni” – hangsúlyozta Hunvald György a Hírlapnak, majd hozzátette: „Ezt követően márciusban hívott fel Gyurcsány Ferenc, hogy az ő pártja akar polgármesterjelöltet állítani, más megoldást elfogadni nem tud. Számára ez a legfontosabb, és ha nem vagyok hajlandó az akaratának behódolni, akkor személyesen vele fogok szembekerülni, és háború lesz”. Egy kérdésére kijelentette: „Nem szoktam a fenyegetésektől megijedni. Egyébként is tanúim vannak arra, mi történt, mivel Gyurcsány hívásakor kihangosítottam a telefonomat, így mindenki hallhatta a kijelentését.”

A Hírlap munkatársa idézte Molnár Zsoltot: az MSZP budapesti elnöke az ATV-ben azt mondta, lehetségesnek tartja, hogy megállapodnak Hunvald Györggyel abban, hogy inkább képviselőjelöltként induljon. Erre a volt MSZP-s kategorikus választ adott: „Ez a hajó már elment! Különben is, Erzsébetvárosban én vagyok a legerősebb ellenzéki jelölt, három hónap alatt ötezer támogató aláírást gyűjtöttem, míg a Momentum csupán háromezer voksot tudott összegyűjteni az EP-választáson.”

A vele szemben perújítás miatt jelenleg is zajló büntetőeljárásról azt állítja, az nem korrupciós jellegű. Arra a felvetésre pedig, hogy miután a DK Gyurcsány feleségét küldte Brüsszelbe, az onnan hazatérő Niedermüller Péternek próbáltak helyet csinálni Erzsébetvárosban, nem kívánt reagálni.

 

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Még befuthat Hunvald, a VII. kerületben mozgalmat indítottak az érdekében, amikor bíróság elé került. Nem becsülném le.

Hunvald esete is igazolja, hogy az úgynevezett ellenzéki összefogás egy mesterkélt, sok tekintetben antidemokratikus, művi konstrukció, mely az ellenzéki szavazókat megalázza.

Kár, hogy csak kihangosította és nem rögzítette Fegyenc telefonos fenyegetőzését, mert akkor mindenki hallhatná nyilvánosan a mézesmázos Fegyenc valódi hangvételét.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés