Von der Leyenre várva

2019. augusztus 14. 9:33

Lóránt Károly
Magyar Hírlap
Nagyon egyszerű a megoldás: a határokat le kell zárni, és minden uniós ország annyi bevándorlót fogadjon, amennyit jónak lát.

„Vegyünk egy példát. Ma az egyik legmegosztóbb kérdés az unión belül a bevándorlás, de nem azért, mert nem lehetne megtalálni az érdekek összhangját, hanem azért, mert Európában olyan erők működnek – és befolyásuk erős –, amelyek a saját értékrendjüket akarják másokra rákényszeríteni, olyan homályos, pontosan meghatározhatatlan fogalmak alapján, mint például az emberi jogok, a menekültstátusz, a jogállam és hasonlók. Olaszország például lezárta határait a bevándorlók előtt, ennek ellenére civil szervezetek tömegével viszik oda a Líbia partjainál összeszedett bevándorolni szándékozókat, holott például Németország (legalábbis elvben) befogadná őket. A cél nyilvánvalóan az, hogy Olaszország vesse magát alá a civil szervezetek és támogatóik értékrendjének. És, bár semmilyen uniós jog nem támogatja ezeket a civil szervezeteket, hiszen elvben az unió külső határait meg kellene védeni, és az is nyilvánvaló, hogy itt nem menekültekről, hanem embercsempészek által támogatott bevándorlókról van szó, a liberális média és a liberálisok által uralt bíróságok melléjük állnak.

Ha például Németország úgy gondolja, hogy mindenképpen szüksége van muszlim bevándorlókra, mert még nincs ott elég, akkor azt is megtehetné, hogy ezeket az embereket közvetlenül hajókon vagy repülőn Németországba szállítja, és nem kényszeríti civil szervezetei és médiája segítségével az olaszokat arra, hogy befogadják ezt az embertömeget, amelynek nagy részét azután persze nem veszik át, hanem visszaküldik Olaszországba.

Nagyon egyszerű a megoldás: a határokat le kell zárni, és minden uniós ország annyi bevándorlót fogadjon, amennyit jónak lát. A már benn lévő felesleget meg nem szétosztani kell, pláne nem azon országok számára, amelyek semmiképpen sem felelősek az unió irracionális bevándorlási politikájáért, hanem visszaküldeni őket oda, ahonnan jöttek. Az ázsiai és afrikai országok népességrobbanásból adódó problémáit Európa amúgy sem tudja megoldani, egyszerűen a nagyságrendek miatt. Európa egy 500 milliós térség, a fejlődő világ népessége pedig – ahonnan a potenciális bevándorlók származhatnak – a következő húsz évben másfél milliárddal fog növekedni, és eléri a 8 milliárd főt. Az ENSZ felfogása szerint e 8 milliárd ember mindegyikének joga van Európába bevándorolni, mert a vándorlás emberi jog.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés