Eurostat: Magyarország az EU leggyorsabban fejlődő országai között van

2019. augusztus 14. 12:54

Az Eurostat most elérhető adatai szerint a magyar GDP nőtt a legjobban az EU tagállamai közül az elmúlt egy évben.

Az Eurostat most közölt, már rendelkezésre álló adatai szerint a legerősebb gazdasági növekedést Magyarország érte el negyedéves és éves összevetésben is a június 30-án befejeződött három hónapban a EU tagállamai közül.

A kimutatás szerint negyedéves összevetésben Magyarország gazdasága nőtt a legerősebb, 1,1 százalékos ütemben. Románia a második, 1,0 százalékkal, majd Litvánia és Finnország következik, egyaránt 0,9 százalékkal. Csökkenést mértek viszont Németországban (-0,1 százalék), Svédországban (-0,1 százalék) és Nagy-Britanniában (-0,2 százalék), Olaszország gazdasága pedig stagnált.

Éves összehasonlításban Magyarország 5,1 százalékos GDP-növekedéssel vezeti a most rendelkezésre álló listát, majd Románia következik 4,6 százalékkal és Lengyelország 4,1 százalékkal. A legnagyobb euróövezeti gazdaságok közül Németország 0,4 százalékos, Franciaország 1,3 százalékos, Spanyolország pedig 2,3 százalékos növekedést ért el, Olaszország stagnált.

Az adatsor jelenleg nem teljes, mert a GDP-statisztika országokra lebontva még hiányos. Hét országból – Észtország, Írország, Görögország, Horvátország, Luxembourg, Málta és Szlovénia – egyelőre nincs adat, közülük néhány állam a magyarhoz hasonló léptékű, nagymértékű fejlődést produkált az elmúlt negyedévekben.

A teljes táblázat itt érhető el.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/153316

Ajánljuk még a témában