Hólyag

2019. augusztus 14. 9:39

Bencsik Gábor
Facebook
Fekete-Győr Andrástól megkérdezték, mit tenne, ha Orbán Viktor felkérné miniszternek.

„Fekete-Győr Andrástól egy fórumon megkérdezték, mit tenne, ha Orbán Viktor felkérné miniszternek. Fekere-Győrt a butuska kérdés nyilvános elmélkedésre indította, melynek összefoglalásaként a következőket írta: »Én is voltam Fidesz szimpatizáns 2011-ig. Másodéves joghallgatóként, a magyar tulajdonjog meggyalázását jelentő magánnyugdíjpénztári vagyon államosításánál politikai árva lettem, majd szembefordultam a Fidesszel. Évekkel később többedmagammal létrehoztuk a Momentumot, hogy Horthy, Kádár és Orbán után új fejezetet nyissunk a magyar történelemben. Mit ér egy miniszterség elvek, gerinc, és emberség nélkül? Nagy büdös semmit.«

Komolyan mondom, ez már mulatságos. Azt hiszem, hogy az ilyet nevezi a népnyelv beképzelt hólyagnak.

(Nyelvhelyességi apróság: Fekete-Győr mondatának értelme szerint a magánnyugdíjpénztári vagyon jelentené a magyar tulajdonjog meggyalázását. Amit mondani akart, azt így kellett volna írni: a magánnyugdíjpénztári vagyonnak a magyar tulajdonjog meggyalázását jelentő államosításánál… Ami persze hülyeség, de legalább érthető.)”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 73 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az a "magán" nyugdíjpénztár konstrukció a Horn kormány egyik igazi, szemét gazsága volt.

Egyébként nyugdíjat abból nem fizettek soha, de nagy botrány is lett volna, ha elérnek a türelmi idő végére.

Amit az állami nyugdíj járulék megosztásával hoznak létre, magánnak becézni, a felosztó-kirovó rendszerből kivonva, a továbbiakban folyamatosan állami kölcsönökből fedezni kényszerülve önként vállalt feladatként, az kizárólag a kormányzó erő alkalmatlanságára lehet bizonyíték.

A FIdesz előtt egyszerűen nem volt más út, mint ennek az agybajnak, aminek az egyedüli haszonélvezői az "önkéntes" pénztárak működtetői és az ott dolgozók voltak, a leállítása.

Kezét lábát összetörné a nagy hálálkodásban, ha felkérnék.
De marad az ép kéz, láb, csak nem a nyilatkozataiban, mert egy épkézláb nyilatkozatot nem adott még fegyőr.

Részedről szintén. Pénztárgép csenget, jön a zsozsó.

Jól behúzták a csőbe ezzel a kérdéssel. Illett volna felismerni a csapdahelyzetet, hogy valójában senki nem kérte fel, és valószínűleg nem is fogja felkérni miniszternek. :D

Ehelyett belelovallta magát ebbe az fideszezős izébe. Pont úgy nézett ki, mint valami huszadrangú DK-s fórumtroll. Mindegy, nem kár érte.

Hát valamiből neki is meg kell élnie és arról nem tehet, hogy most az a pártutasítás, hogy a Momentumon kell rugózni, mert az nagyon jön fel a közvélemény-kutatások szerint.

Ha már innen nem jön a pénz:
"...1993 és 1997 között a Soros Alapítvány Tényfeltáró újságírás programja kuratóriumának elnöke volt..."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés