Hunvald: Háborúval fenyegettek meg, ha elindulok

2019. augusztus 13. 8:56
Egy kevésbé ismert blogon védte meg indulását a jogerősen elítélt volt erzsébetvárosi városvezető, MSZP-s országgyűlési képviselő.

Sajátos hangvételű írást jelentetett meg a Balramagyar! nevű blog: Hunvald György, Erzsébetváros volt vezetője, aki egy másik ellenzéki pártot tesz felelőssé abban, hogy nem közös jelöltként indul.

A volt városvezető emlékeztet, 2018 decemberében az MSZP helyi szervezete választotta meg polgármesterjelöltnek, szerinte ezzel a döntéssel az MSZP fővárosi testületet is egyetértett. Ezután – mivel az MSZP megkérte, hogy igazolja lakossági támogatását – 2019 januárjában jelöléseket gyűjtött a kerület választóitól. Mint írja, „az akció várakozáson felül sikerült, és május elején, az ötezredik aláírás után hagytam abba”

Közben azonban történt egy s más: még jóval az aláírás-gyűjtés közepén, márciusban felhívta őt az egyik ellenzéki párt vezetője azzal, hogy az ő pártja akar polgármesterjelöltet állítani a VII. kerületben, és más megoldást elfogadni nem tud. Számára ez a legfontosabb kérdés, közölte Hunvald itt hozzátette: „ha nem vagyok hajlandó az akaratának behódolni, akkor személyesen vele fogok szembe kerülni.” „Háború lesz” – mondta Hunvald szerint a meg nem nevezett pártelnök. Akit az sem hatott meg, hogy a volt szocialista politikus emlékeztette őt a még jóval korábban megkötött írásos megállapodásra.

Mint ahogy írja: „nem azt nem fogadtam el, hogy ne én legyek a közös polgármesterjelölt, hanem azt nem tudtam elfogadni, hogy két párt írásos megállapodását egyikük ok nélkül felrúgja, majd fenyegetőzik is. Vállaltam volna, hogy ne én legyek az MSZP jelöltje, csupán ahhoz ragaszkodtam, hogy tartsuk be, amit aláírtunk. Azaz, az MSZP jelöljön polgármestert – olyat, akit minden ellenzéki párt el tud fogadni. Szerintem ez így korrekt.”

Szerinte az ellenállása annyira nem tetszhetett ennek a meg nem nevezett pártnak, hogy később, már a nyár folyamán azt sem szerette volna, hogy képviselőjelöltként induljon Hunvald. „Június elején először csak enyhén utalt az egyik ellenzéki párt, majd az egyik tárgyalási fordulóban bejelentette, hogy képviselőjelölt sem lehetek. Ekkor kiszálltam a tárgyalásból, amit az elnökség más tagjai fejeztek be” – fogalmazott a politikus.

Írása végén megjegyzi, úgy érzi, nem járt el tisztességtelenül. „Senki nem mondhatja, hogy tisztességtelenül jártam volna el, hiszen minden tárgyaló fél tudta, mi fog következni. Nem nekem voltak egyéni politikai érdekeim, hanem azoknak, akik így felülírták a választók akaratát. A felelősség azoké, akik ezt a helyzetet előidézték.”

A korábbi ügyeivel kapcsolatban érdekes hasonlattal zárta írását Hunvald György: „Ha az Európai Központi Bank leendő elnökét egy bíróság három éve bűnösnek találta, és ez nem akadály most a poszt betöltésében, akkor az én korábbi elmarasztalásom is elég gyenge érv. Elmarasztaltak, mert valaki egy szobával nagyobb lakást kapott — úgy, hogy nem én döntöttem, de polgármesterként én írtam alá a hivatalos papírt.”

Ugyan nem nem nevezi meg a másik ellenzéki pártot a cikkében, a Mérce főszerkesztője, Jámbor András arról írt hétfői írásában, hogy ez a DK lehetett, és személyesen maga a párt elnöke, Gyurcsány Ferenc fenyegette meg Hunvaldot. Jámbor egyébként MSZP-közeli blognak nevezi a Balramagyart.

(Balramagyar!, Mérce)

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A hasonlat ám sajnos igaza van.

Vihar az éjjeliedényben.
Ferenc meg csak kavarja.

Hunvald sütögeti a politikai pecsenyéjét, a "DK" , az "összefogás" szintén. A választók meg majd döntenek, s jól teszik, ha a jobboldalra.

Jégcsákány, a klasszikus. :)))

Minden ütés jó helyre megy.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés